News

Marcel Ciolacu, anunț de ultimă oră, pentru mii de români: “Creștem valoarea tichetelor de masă”

Schimbări majore în beneficiul cetățenilor români: Valoarea tichetelor de masă crește, iar sprijinul pentru bolnavii de cancer se intensifică.
27.07.2023 | 12:04
Marcel Ciolacu anunt de ultima ora pentru mii de romani Crestem valoarea tichetelor de masa
Creșterea valorii tichetelor de masă și sprijin extins pentru bolnavii de cancer, anunțate de Marcel Ciolacu. Foto: Captura Video.
ADVERTISEMENT

Marcel Ciolacu a susținut o conferință de presă, în timpul căreia au fost aduse în atenție mai multe măsuri importante care vor avea un impact semnificativ asupra cetățenilor români. Printre acestea se numără majorarea valorii tichetelor de masă și acordarea unui sprijin crescut pentru persoanele care suferă de diagnostice grave.

Marcel Ciolacu, anunț de ultimă oră

Începând cu data de 1 august, valoarea tichetelor de masă va crește de la 30 la 35 de lei lunar. În plus, acest lucru nu se oprește aici, deoarece de la 1 ianuarie 2024, suma va ajunge la 40 de lei pe lună.

ADVERTISEMENT

Această decizie a fost motivată de inflația înregistrată în acest an și are ca scop asigurarea unei mai bune susțineri pentru angajați în ceea ce privește cheltuielile efectuate pentru asigurarea unei mese salariaților.

“Creștem valoarea tichetelor de masă, măsură anunțată deja din prima săptămâna de guvernare ca prioritate. De la 1 august majorăm de la 30 la 35 de lei și din 1 ianuarie 2024 vom ajunge la 40 de lei. E un gest normal”, a precizat premierul Marcel Ciolacu.

ADVERTISEMENT

Însă, una dintre cele mai semnificative vești din discursul premierului a fost legată de sprijinul acordat persoanelor care suferă de diagnostice grave, în special bolnavilor de cancer.

Bolnavii de cancer vor fi incluși în noile programe de tratament

Marcel Ciolacu a subliniat că toți bolnavii de cancer vor fi incluși în noile programe de tratament, astfel încât să beneficieze de îngrijirea necesară în lupta lor împotriva acestei maladii.

ADVERTISEMENT

În continuare, liderul PSD a vorbit despre investițiile planificate în sistemul de sănătate. Dotarea cu aparatură de ultimă generație a cabinetelor medicilor de familie, echiparea secțiilor ATI pentru nou-născuți și utilizarea unităților mobile pentru bolnavii de cancer sunt doar câteva dintre prioritățile stabilite. Acest plan ambițios de îmbunătățire a sistemului medical va fi susținut prin intermediul PNRR (Planul Național de Redresare și Reziliență).

În încheiere, Marcel Ciolacu a discutat și despre posibile investiții în transportul feroviar. Guvernul are în vedere îmbunătățirea vitezei comerciale și creșterea siguranței pe căile ferate, o mișcare considerată ca fiind necesară pentru a spori eficiența și siguranța transportului.

ADVERTISEMENT

„Este o premieră. Avem un plan pe termen scurt și mediu (…) Este necesar să creștem viteza comercială, să mărim siguranța pe căile ferate”, a afirmat premierul Ciolacu.

ADVERTISEMENT