News

Marcel Ciolacu, anunț important privind creșterea pensiilor. Cu ce procent s-ar putea majora

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a făcut un anunț important pentru milioane de români. Acesta a avansat un nou procent posibil pentru creșterea pensiilor.
27.10.2022 | 20:36
Marcel Ciolacu anunt important privind cresterea pensiilor Cu ce procent sar putea majora
Marcel Ciolacu nu se opune creșterii pensiilor cu 15%: ”Nu am nimic împotrivă dacă este sustenabil”. Sursa foto: hepta.ro / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Marcel Ciolacu intră în corul oficialilor statului care deschid calea către o creștere a pensiilor cu mai mult de 10%.

Marcel Ciolacu nu se opune creșterii pensiilor cu 15%: ”Nu am nimic împotrivă dacă este sustenabil”

Prezent joi la un eveniment al Organizației Județene PSD Dolj Marcel Ciolacu a declarat că nu are nimic împotrivă ca pensiile să fie majorate cu peste 15%, ”dacă este sustenabil”.

ADVERTISEMENT

În același timp, liderul social-democraților afirmă că trebuie făcute analize pentru a se vedea dacă vor fi majorate toate pensiile sau anumite categorii cu un anumit procent.

”Acum se vorbeşte despre o mărire de 15%. Cu alte cuvinte, domnul prim-ministru şi poate Preşedintele României au mai multe informaţii decât mine de la Ministerul de Finanţe şi înseamnă că ne permitem o anvelopă de 16,5 miliarde, asta înseamnă peste 3 miliarde de euro să venim pentru mărirea de pensii şi este sustenabil.

ADVERTISEMENT

Mă bucură acest lucru. Trebuie să vedem exact dacă mărim toate pensiile cu 15,5%, mărim anumite categorii cu un anumit procent, minimum 10% şi mergem pe urmă pe zonele vulnerabile, a declarat Marcel Ciolacu, joi la Craiova.

Președintele Camerei Deputaților a avertizat că pe toți românii îi ”aşteaptă o perioadă complicată (…) cred că cu toţii trebuie să depăşim această perioadă.

ADVERTISEMENT

Este un moment de responsabilitate şi un moment în care trebuie să ne aşezăm şi să luăm deciziile corecte, ţinând cont de realitatea românească. Nu am nimic împotrivă, dacă este totul sustenabil, să mergem cu pensii peste 15%”.

Marcel Ciolacu susține și creșterea salariului minim pe economie

Pe lângă creșterea pensiilor cu un procent de peste 15%, Marcel Ciolacu a mai subliniat și importanța ca salariul minim pe economie să se majoreze.

ADVERTISEMENT

Președintele PSD spune că România a rămas printre singurele ţări care nu a făcut acest lucru, în contextul în care Germania a majorat de trei ori, până în prezent, salariul minim.

”Important e că pensiile trebuie mărire, dar şi salariul minim pe economie. Suntem printre singurele ţări care nu au făcut acest lucru. Germania a făcut asta de trei ori până acum. Trebuie să facem un efort colectiv să mărim salariul minim, pentru că altfel nu ne ţinem forţa de muncă în România”, a adăugat Ciolacu.

ADVERTISEMENT