News

Marcel Ciolacu anunță că se lasă de politică dacă nu rezolvă problema pensiilor speciale: ”Ori trece legea, ori plec”

Marcel Ciolacu anunță că se lasă de politică dacă nu rezolvă problema pensiilor speciale. ”Ori trece legea, ori plec acasă”, a transmis liderul PSD.
05.05.2023 | 22:18
Marcel Ciolacu anunta ca se lasa de politica daca nu rezolva problema pensiilor speciale Ori trece legea ori plec
Marcel Ciolacu anunță că se lasă de politică, cu o condiție. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Marcel Ciolacu anunță că se lasă de politică dacă nu rezolvă problema pensiilor speciale. ”Ori trece legea, ori plec acasă”, a transmis liderul PSD. Așadar, Ciolacu e convins că va rezolva această problemă așa cum își dorește și pensiile speciale nu vor mai fi o problemă pentru țara noastră.

Marcel Ciolacu anunță că se lasă de politică

Liderul PSD a transmis oficial, conform Antena 3, că va veni cu o lege de asumare a răspunderii în fața Parlamentului atunci când ajunge premier, pentru a rezolva definitiv problema pensiilor speciale. ”Ori trece legea, ori plec eu acasă”, a transmis vehement Ciolacu.

ADVERTISEMENT

Pentru România e foarte important ca reforma pensiilor speciale să fie rezolvată pentru a nu pierde bani din PNRR. “Este în jalon, este în cererea de plată numărul 3. Cererea de plată numărul 3: este depășit acum termenul, presupun că ministrul de la MIPE o să spună de ce nu avem nici legea închisă, e ultimul raport de la Banca Mondială care este în avizare acum în boardul Băncii Mondiale cu noile cerințe pe legea deja trecută în Senat.

Eu nu o să renunț până nu vom trece legea cu pensiile speciale. Dacă ea va trece cât timp sunt președinte la Cameră, nu e nicio problemă și avem deja feedbackul de la Comisie pe lege că îndeplinește jalonul prins în PNRR”, a transmis Ciolacu. ”Dacă nu, și avem neîndeplinit acest jalon și voi fi prim-ministrul României, voi veni cu lege de asumare a răspunderii în fața Parlamentului, astfel încât ori trece legea, ori plec eu acasă. Cred că am fost cât se poate de clar“, a transmis Ciolacu. Așadar, subiectul pensiilor speciale e de totul sau nimic pentru PSD și Ciolacu.

ADVERTISEMENT

Cel mai probabil Marcel Ciolacu va ajunge premierul României spre finele lunii mai 2023, atunci când va avea loc rotativa guvernamentală, conform protocolului dintre PNL și PSD. Deși au existat zvonuri că PNL ar putea să nu respecte protocolul și să nu permită PSD să ajungă la guvernare, liderul PSD Marcel Ciolacu are încredere în partenerii de guvernare.

”Să am temeri că domnul Nicolae Ciucă nu își va da demisia este exclus. Să știți că sunt total de acord cu domnul prim-ministru. Nu trebuie făcută în Ziua de Înălțare (n.r. rotativa). Dânsul este militar, eu sunt copil de militar și cred că trebuie respectată ziua de 25 la adevărata sa valoare.

ADVERTISEMENT

Nu îmi place să rămânem într-un cerc, așa, îngust și strict. Suntem doi politicieni, rotația va avea loc, domnul prim-ministru își va da demisia la timpul convenit, în primul rând, de către mine și domnia sa, și acest lucru se va întâmpla. Avem pașii și avem absolut tot deja stabilit cum se va proceda”, declara Ciolacu la RTV.

Președintele Klaus Iohannis a evitat în trecut să anunțe că îl va nominaliza pe Marcel Ciolacu pentru funcția de premier. Cu toate acestea, social democrații nu au emoții și cred că partenerii lor de coaliție sunt ”responsabili” și nu vor risca să arunce țara în aer în această perioadă complicată.

ADVERTISEMENT

Eu vă spun că lucrurile vor fi mai normale și mai simple decât ne imaginăm acum. Important e să avem programul de guvernare finalizat. Se pleacă ca bază de la cel actual, dar vom vrea sa venim cu lucruri noi, mai exista și alte priorități decât erau acum un an și jumătate. Vom ieși în fata presei și vom spune programul de guvernare și componenta Guvernului.

Președintele a spus că cel mai important pentru România acum este stabilitatea. Domnul Iohannis a numit până acum 9 premieri, deci cred că a venit timpul ca, după 30 de ani, să arate și oamenii politici că suntem responsabili și ne ținem de ce am convenit politic”, concluzionat Ciolacu.

ADVERTISEMENT