News

Marcel Ciolacu, exmatriculat de la studiile doctorale. Reacția președintelui PSD

04.05.2020 | 13:48
Marcel Ciolacu exmatriculat de la studiile doctorale Reactia presedintelui PSD
Program de guvernare PSD: Salariul mediu brut urcă la 7.100 lei. La cât ajung pensiile. Sursă foto: INQUAM Photos Octav Ganea
ADVERTISEMENT

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a fost exmatriculat în 2019 de la studiile doctorale ale Academiei Naționale de Informații ”Mihai Viteazul”.

Marcel Ciolacu, exmatriculat de la studiile doctorale

Biroul de presă al Serviciului Român de Informații, care are în subordine Academia Națională de Informații ”Mihai Viteazul”, a confirmat exmatricularea lui Marcel Ciolacu.

ADVERTISEMENT

”A fost studentul școlii doctorale din cadrul ANIMV între anii 2013 – 2019, dar nu a finalizat studiile universitare de doctorat întrucât nu a depus cerere de prelungire a perioadei de grație pentru anul universitar 2019 – 2020”, arată SRI.

”Am considerat că acest lucru nu mai este o urgență pentru mine”, a declarat președintele PSD pentru g4media.ro. El a justificat înscrierea la aceste studii prin ”dorința fiecărui om de a învăța”.

ADVERTISEMENT

Ciolacu neagă că ar fi fost vreodată contactat de cineva din SRI

La momentul alegerii ca lider al PSD, mai mulți politicieni, inclusiv din partidul său, au exploatat prezența lui Ciolacu pe listele Academiei pentru a concluziona că acesta este ”omul serviciilor”.

Întrebat dacă în decursul celor șase ani ca doctorand, cineva de la SRI i-a cerut informații, l-a ”racolat” sau i-a dat vreo misiune, el a răspuns: ”O tâmpenie. O consider o întrebare retorică și vă mulțumesc”.

ADVERTISEMENT

Îndrumător științific al tezei lui Marcel Ciolacu a fost profesorul universitar Ioan Deac, iar titlul lucrării era ”Controlul parlamentar din perspectiva securității naționale”.

Președintele PSD a explicat că își propusese să analizeze relațiile dintre comisiile parlamentare și serviciile de informații – SRI și Serviciul de Informații Externe (SIE).

ADVERTISEMENT

Marcel Ciolacu, președintele interimar al PSD, a anunțat, vineri, că partidul său îl va reclama pe Klaus Iohannis la CNCD, din cauza declarațiilor despre Ținutul Secuiesc prin care a încercat să acopere incompetența Guvernului PNL.

ADVERTISEMENT