News

Marcel Ciolacu, la microfonul Camerei Deputaţilor fără mască de protecție. Cum explică liderul PSD acest gest

18.06.2020 | 15:44
Marcel Ciolacu la microfonul Camerei Deputatilor fara masca de protectie Cum explica liderul PSD acest gest
ADVERTISEMENT

Președintele interimar al celor de la PSD, Marcel Ciolacu, a prezidat ședința celor două Camere ale Parlamentului fără a purta masa de protecție.

Camera Deputaților și Senatul României l-au avut la microfon pe șeful social-democraților. Din nou, acesta s-a prezentat fără mască.

ADVERTISEMENT

Deși avea masca de protecție față de Covid-19 la el, Ciolacu a renunțat la ea din motive, spune el, de sănătate.

Marcel Ciolacu, fără mască la ședința Camerei Deputaților

Marcel Ciolacu s-a prezentat, joi după-amiază, în fața colegilor din Parlament, având masca, însă a renunțat la ea în momentul în care şedinţa a fost deschisă oficial.

ADVERTISEMENT

”Cu permisiunea dumneavoastră o să vă rog să observați că la prezidiu poartă toţi măşti, eu o să-mi permit să… că nu pot vorbi”, a afirmat Marcel Ciolacu în timp ce şi-a îndepărtat masca de protecţie, anunță News.ro.

Acesta a continuat să conducă şedinţa fără a purta masca de protecţie, pe care o poartă sub barbă.

ADVERTISEMENT

Din fericire pentru sănătatea liderului PSD, ceilalţi parlamentari care îi erau alături la prezidiu, între care şi senatorul Robert Cazanciuc, purtau masca de protecție regulamentar.

Nu e prima oară când nu se respectă purtarea măștii în Parlament

Liderii din Opoziție nu sunt la primul episod în care nu poartă mască în Parlamentul țării.

Pe 18 mai, la trei zile după introducerea obligativității purtării măștii în spațiile închise, lderii PSD, ProRomânia și ALDE au refuzat să poarte mască în timpul discursurilor din Camera Deputaților, deși legea îi obligă.

ADVERTISEMENT

Atunci, în timpul dezbaterilor, care au durat aproximativ 100 de minute, premierul a luat cuvântul 20 de minute. Chiar dacă este obligatoriu ca în spații închise să fie purtată mască, președintele PSD și al Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, liderul ProRomânia, Victor Ponta, și liderul grupului PSD din Cameră, Alfred Simonis, au renunțat la mască în timpul discursului rostit de la tribună.

Probleme au fost și cu parlamentarii PNL, care la finalul dezbaterilor au venit în jurul premierului fără a mai respecta distanțarea fizică de 1.5 m.

ADVERTISEMENT