News

Marcel Ciolacu, mesaj de Ziua Sportului. “Îmi doresc ca toţi cei pasionaţi să se inspire din modelul marii campioane Elisabeta Lipă”

Marcel Ciolacu a vorbit joi cu Elisabeta Lipă despre importanţa sportului în şcoală şi finanţarea cluburilor sportive şcolare.
06.04.2023 | 16:59
Marcel Ciolacu mesaj de Ziua Sportului Imi doresc ca toti cei pasionati sa se inspire din modelul marii campioane Elisabeta Lipa
Marcel Ciolacu s-a întâlnit joi cu Elisabeta Lipă
ADVERTISEMENT

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a celebrat joi Ziua Internaţională a Sportului prin participarea la un meci de baschet între echipe formate din elevi din Sectorul 4, care a avut loc la Şcoala nr. 190. La eveniment a fost prezent şi primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă, dar şi preşedintele Federaţiei Române de Canotaj, multipla campioană olimpică şi mondială Elisabeta Lipă.

Marcel Ciolacu, dezamăgit că nu l-a auzit pe ministrul Sportului vorbind de reformă

Marcel Ciolacu este de părere că sportul românesc are nevoie de reforme şi deplânge faptul că în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă nu sunt sume pentru acest domeniu. Într-o postare pe Facebook, liderul social-democrat subliniază importanţa atragerea tinerilor către sport, încă din şcoală, el discutând subiectul inclusiv cu Elisabeta Lipă.

ADVERTISEMENT

“Importanța sportului în școală, finanțarea cluburilor sportive școlare, atragerea copiilor și tinerilor în sportul de performanță sunt doar câteva dintre subiectele discutate astăzi cu doamna Elisabeta Lipă. Îi mulțumesc președintei Federației Române de Canotaj pentru eforturile continue pe care le depune pentru sportivii români.

Îmi doresc ca toți cei pasionați de sport să se inspire din modelul marii campioane și, mai ales, să aibă sprijinul statului pentru a putea să-și urmeze o astfel de carieră”, a transmis preşedintele social-democrat, într-o postare pe Facebook.

ADVERTISEMENT

Pe de altă parte, cu prilejul evenimentului public de joi, Marcel Ciolacu şi-a exprimat dezamăgirea faţă de faptul că nu l-a auzit vorbind de nicio reformă pe actualul ministru al Sportului, Eduard Novak. “Nu putem vorbi despre sport fără autorităţi locale, fără primari, fără preşedinţi de consilii judeţene. Ei ţin sportul în acest moment.

Nu l-am auzit pe ministrul Sportului vorbind despre nicio reformă. S-a venit cu o lege a Educaţiei, este normal să vorbească toată lumea despre ea, ce e bine, ce este rău şi să avem o dezbatere, dar trebuia făcut ceva în educaţie, cum trebuie făcut ceva în sport (…) A venit timpul ca în România să se implementeze reforme asumate în coaliţie de cele două mari partide ale României, PSD şi PNL, şi să încercăm să facem altfel decât au făcut cei dinaintea noastră, fiindcă vedem în ce impas am ajuns”, a spus preşedintele PSD.

ADVERTISEMENT

Marcel Ciolacu mai consideră că în momentul de faţă se face o greşeală imensă vorbindu-se în spaţiul public despre cifre şi bani legate de sport, când de fapt ar trebui să se vorbească în primul despre reforme. “Sportul românesc are nevoie de reforme. Reformele costă politicienii. Ăsta este adevărul.

În sondaje întotdeauna există o opoziţie când se întâmplă o reformă, ba în sistemul de sănătate, ba în educaţie, ba la Finanţe, când cerem să se facă digitalizarea (…) În PNRR sunt zero euro pentru sport. Nu există nicio reformă. În schimb, ocupăm spaţiul public (…) şi vorbim despre praguri, de parcă suntem o ţară numai de infractori. Sunt doar 600, de exemplu, de cazuri de abuz în serviciu. Pentru aceste 600 de cazuri am ocupat tot spaţiul public”, a mai afirmat Ciolacu.

ADVERTISEMENT

Ziua Internaţională a Sportului pentru dezvoltare şi pace este aniversată, în fiecare an, la 6 aprilie. În 2023, tema zilei, aleasă de Organizaţia Naţiunilor Unite, este “Scoring for People and Planet”. Ca şi în anii precedenţi, această temă generală permite ca activităţile organizate în această zi să se concentreze în general asupra impactului şi influenţei sportului asupra dezvoltării durabile şi păcii, potrivit ONU.

ADVERTISEMENT
Nicolae Stanciu, monolog dur, precum Gică Hagi, după România - Ucraina: „Până acum...
Nicolae Stanciu, monolog dur, precum Gică Hagi, după România - Ucraina: „Până acum am tăcut. Ne-ați jignit! Ce i-ați făcut lui George...”
Val de ironii la adresa lui Iohannis după ce a felicitat naționala României...
Val de ironii la adresa lui Iohannis după ce a felicitat naționala României la finalul meciului cu Ucraina: „Ce miracol, unii au rămas fără glas, iar alții au prins glas”
VIDEO EXCLUSIV Mesaje impresionante de la rude, prieteni și antrenori pentru jucătorii naționalei...
VIDEO EXCLUSIV Mesaje impresionante de la rude, prieteni și antrenori pentru jucătorii naționalei și selecționer. ”Faceți istorie!”. Am strâns emoțiile de la Euro într-un clip de poveste pentru România!
Produsul cu care o mică localitate din România a devenit cunoscută în toată...
Produsul cu care o mică localitate din România a devenit cunoscută în toată Europa. Germanii sunt cei mai interesaţi şi plătesc şi 100 euro pe kilogram
Cum a marcat-o pe Mihaela Borcea divorțul dureros de Cristi Borcea! A dat...
Cum a marcat-o pe Mihaela Borcea divorțul dureros de Cristi Borcea! A dat cărțile pe față, la 13 ani de la separare
Bianca Drăgușanu, apariție de senzație în costum de baie. Wow, în ce ipostază...
Bianca Drăgușanu, apariție de senzație în costum de baie. Wow, în ce ipostază sexy s-a pozat! FOTO
AVEM deciziile pentru PENSIONARI! CINE ia BANI în PLUS la PENSIE
AVEM deciziile pentru PENSIONARI! CINE ia BANI în PLUS la PENSIE
Edi Iordănescu, primele declarații după VICTORIA ROMÂNIEI de la München. Ce a transmis...
Edi Iordănescu, primele declarații după VICTORIA ROMÂNIEI de la München. Ce a transmis antrenorul
Urmează zile teribile în România. Anunț alarmant de la ANM
Urmează zile teribile în România. Anunț alarmant de la ANM
Irina Columbeanu, ținută de peste 10.000 de euro în timpul plimbării din Cluj-Napoca...
Irina Columbeanu, ținută de peste 10.000 de euro în timpul plimbării din Cluj-Napoca făcută alături de tatăl ei. Obiceiul de lux moștenit de la mama ei, Monica Gabor
Un oligarh ucrainean răscumpărat de Putin și adus la Moscova cere Rusiei să...
Un oligarh ucrainean răscumpărat de Putin și adus la Moscova cere Rusiei să cucerească Odesa: „Zelenski și păpușarii occidentali vor război”
Ce diferență de vârstă există între Delia Matache și Edi Iordănescu, fostul ei...
Ce diferență de vârstă există între Delia Matache și Edi Iordănescu, fostul ei iubit. De ce s-a despărțit, de fapt, de antrenorul naționalei României