News

Marcel Ciolacu, mesaj după întâlnirea cu ministrul italian de Interne. “Roma nu împărtășește miopia altor lideri europeni, precum cei din Austria”

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, se află în vizită la Roma, alături de ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, şi fostul ministru al Apărării, Vasile Dîncu.
17.02.2023 | 16:23
Marcel Ciolacu mesaj dupa intalnirea cu ministrul italian de Interne Roma nu impartaseste miopia altor lideri europeni precum cei din Austria
Marcel Ciolacu s-a întâlnit cu ministrul de Interne al Italiei Foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit vineri cu ministrul de Interne al Italiei, ocazie cu care i-a mulţumit acestuia că este unul dintre cei mai vocali avocaţi ai cauzei României în vederea aderării la Schengen. Totodată, Ciolacu spune că demnitarul italian i-a confirmat că va susţine în continuare, cu tărie, demersul aderării ţării noastre la spaţiul comunitar de liberă circulaţie.

Marcel Ciolacu s-a întâlnit şi cu primarul Romei

Marcel Ciolacu se află într-o vizită în Italia, iar după ce joi s-a întâlnit cu primarului Romei, Roberto Gualtieri, vineri a avut o întrevedere cu ministrul de Interne al acestei ţări Matteo Piantedosi. Liderul PSD, care este şi preşedintele Camerei Deputaţilor i-a mulţumit acestuia pentru susţinerea arătată în demersul ţării noastre de aderare la Schengen.

ADVERTISEMENT

“România doreşte actualizarea parteneriatului strategic pe care îl are cu Italia încă din 1997. Împreună putem îmbunătăţi acest liant diplomatic menit să ajute inclusiv comunitatea de peste 1,2 milioane de români pentru care statul italian a devenit a doua casă.

În acest context, i-am mulţumit astăzi ministrului de Interne italian, Matteo Piantedosi, unul dintre cei mai vocali avocaţi ai cauzei României în vederea aderării la spaţiul Schengen”, a transmis Marcel Ciolacu, într-o postare pe Facebook.

ADVERTISEMENT

Preşedintele social-democrat  a subliniat că ministrul italian i-a confirmat că va susţine în continuare demersul ţării noastre de aderare al Schengen, în cel mai scurt timp. “Roma nu împărtăşeşte miopia altor lideri europeni, precum cei din Austria, care, în loc să abordeze problemele europene din perspectiva tuturor statelor membre, se limitează să acţioneze pe considerente interne şi pur electorale.

De aceea, am menţionat că nu garduri noi între statele europene reprezintă o soluţie! Nu este nici eficient şi nici etic să fim separaţi, aşa cum vor unii lideri austrieci”, a mai scris Marcel Ciolacu în postarea de pe pagina sa de Facebook.

ADVERTISEMENT

Joi, preşedintele PSD s-a întâlnit cu primarul Romei, Roberto Gualtieri, cu care a discutat despre organizarea unui forum economic bilateral al Roma, în condiţiile în care Italia este al doilea partener comercial al României.

“Roma este casa a peste 200.000 de cetăţeni români! În sprijinul acestei comunităţi puternice, am discutat astăzi cu primarul Romei, Roberto Gualtieri, despre cum putem lucra împreună pentru a crea noi oportunităţi pentru aceasta, inclusiv la nivel de reprezentare administrativă.

ADVERTISEMENT

De altfel, ne dorim să organizăm împreună un forum economic bilateral la Roma, deoarece Italia este al doilea partener comercial al României. Trebuie să continuăm să întărim constant această relaţie”, a amintit Marcel Ciolacu, într-o altă postare.

ADVERTISEMENT