News

Marcel Ciolacu preferă plafonarea prețului la produsele strategice, nu reducerea TVA: ”Nu sunt un mare fan”

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat vineri că în locul reducerii TVA, ar prefera ca Guvernul României să definească produsele strategice la care preţurile să fie plafonate.
20.05.2022 | 23:09
Marcel Ciolacu prefera plafonarea pretului la produsele strategice nu reducerea TVA Nu sunt un mare fan
Marcel Ciolacu a promis că va lua cele mai bune măsuri economice pentru români. Foto: facebook.com/CiolacuMarcel
ADVERTISEMENT

Marcel Ciolacu a fost prezent vineri seară la Brăila, pentru a vizita şantierul podului suspendat peste Dunăre. Cu această ocazie, jurnaliștii l-au întrebat pe liderul PSD despre măsurile pe care le va luat coaliția de guvernare pentru a limita scumpirile.

Marcel Ciolacu are o temă pentru guvern

În acest context i-a fost adresată și întrebarea referitoare la reducerea TVA pentru unele produse. Social-democratul nu a pierdut timpul în căutarea unui răspuns și a spus ferm că măsura nu ar avea efect.

ADVERTISEMENT

Nu ştiu cât efect ar avea reducerea TVA, nu sunt un mare fan. Să reduci de la 5% şi mai mult… Cred că ar trebui să intrăm într-o zonă mai curajoasă şi să definim nişte produse strategice.

Și, ţinând cont că şi statul face un efort cu subvenţiile în agricultură, să mergem pe anumite produse cu o anumită plafonare. Dar nu trebuie creat un dezechilibru economic”, a declarat Marcel Ciolacu.

ADVERTISEMENT

În continuare, liderul PSD a subliniat că România este asigurată alimentar în acest moment. De asemenea, el a precizat că după creşterea economică din primul trimestrul, se vede că țara ”este în trendul corespunzător”.

Creșterea economică nu se vede în buzunare

E adevărat, această creştere (n.r. – economică) nu se regăseşte în buzunarele românilor şi de aceea guvernul trebuie să vină cu anumite măsuri. Am luat deja măsuri în sprijin pentru România.

ADVERTISEMENT

De aceea mi-am permis să vorbesc cu fermierii ca din producători să devină şi procesatori, ei având deja un bonus de 10% la produsele procesate în România.

Am fost mult prea mult timp doar exportatori de grâne. Este cazul să fim exportatori şi de alimente la un cu totul alt nivel”, a completat Ciolacu.

ADVERTISEMENT

Altfel, în aceeași zi, înainte de a fi prezent la Brăila, cel care ocupă și funcția de preşedinte al Camerei Deputaţilor, a declarat că va fi luată o decizie corectă pentru români în ceea ce priveşte impozitarea pe capital şi cea pe muncă.

Ciolacu a precizat că în maximum zece zile, ministrul finanţelor va prezenta un proiect legat de impozitarea pe capital şi cea pe muncă. Ulterior, aceste propuneri vor fi discutate cu toţi factorii implicaţi, printre care și reprezentanții mediului de afaceri și ai sindicatelor.

 

 

ADVERTISEMENT