News

Marcel Ciolacu, prima vizită în UE, în calitate de premier. Şeful guvernului merge la Berlin, unde se va întâlni cu Olaf Scholz

Marcel Ciolacu, prima vizită în UE, în calitate de premier. Se va întâlni cu Olaf Scholz și vicepreşedintele Parlamentului.
03.07.2023 | 14:51
Marcel Ciolacu prima vizita in UE in calitate de premier Seful guvernului merge la Berlin unde se va intalni cu Olaf Scholz
Marcel Ciolacu, prima vizită în UE, în calitate de premier. Colaj Fanatik.ro/ Sursa foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Marcel Ciolacu, prima vizită în UE, în calitate de premier. Șeful Executivului va merge la Berlin. Vizita de lucru se va desfășura marți, 4 iulie, dar și miercuri, 5 iulie. În cadrul acesteia, premierul se va întâlni atât cu cancelarul german, dar va avea o întrevedere și în plenul delegațiilor.

Marcel Ciolacu, prima vizită în UE, în calitate de premier

Totodată, șeful Guvernului urmează să aibă o discuție și cu vicepreşedintele Parlamentului Republicii Federale Germania, Katrin Göring-Eckardt. Pe agenda lui Marcel Ciolacu se află și o întrevedere cu mediul de afaceri și reprezentanți ai industriei de apărare.

ADVERTISEMENT

Aceasta este prima vizita externă a prim-ministrului și a fost anunțată prin intermediul unui comunicat de presă transmis de Guvern. Conform agendei de vizită, în prima zi, șeful Executivului se va întâlni cu Olaf Scholz, cancelarul german. Cei doi vor susține o conferință comună de presă.

Mai târziu, premierul Marcel Ciolacu se va întâlni cu românii aflați în Germania. În aceeași zi, liderul Guvernului va merge la Memorialul Holocaustului din Berlin pentru a depune o coroană, potrivit agendei.

ADVERTISEMENT

În cea de-a doua parte a vizitei de lucru, miercuri, premierul va avea o întrevedere cu Katrin Goring-Eckardt, vicepreşedintele Parlamentului Republicii Federale Germania. De asemenea, vor fi prezenți și parlamentarii germani din partidele politice.

„Germania este cel mai important partener comercial al României”

Potrivit prim-ministrului, vizita are și o importanță economică deosebită. Acesta a amintit că Germania este cel mai important partener comercial al țării. „Cooperarea dintre România şi Germania are un potenţial semnificativ, pe care am convingerea că îl putem valorifica şi mai mult în interes reciproc.

ADVERTISEMENT

Germania este cel mai important partener comercial al României, fapt ce constituie o bază solidă pentru intensificarea relaţiei noastre bilaterale şi oferă perspective reale de dezvoltare pe care ne dorim să le concretizăm cât mai curând posibil”, a transmis premierul Marcel Ciolacu.

Alături de premier se vor afla ministrul Afacerilor Externe, Luminiţa Odobescu, Radu Oprea, ministrul Economiei, dar și ministrul Apărării, Angel Tîlvăr. Pe lângă aceștia, vor fi prezenți și deputatul Ovidiu Ganţ, membru al Grupului Parlamentar al Minorităţilor Naţionale, Victor Negrescu, europarlamentar şi consilier onorific al prim-ministrului și alți reprezentanți ai cancelariei.

ADVERTISEMENT

Marcel Ciolacu a avut o întrevedere și în toamna anului 2022 cu Olaf Scholz, cancelarul Germaniei. La vremea respectivă, premierul a participat în calitate de lider al Partidului Social Democrat din România la Congresul Socialiștilor Europeni, organizat la Berlin.

 

ADVERTISEMENT
Riscurile la care se expun cei care țin fasting și post religios în...
Riscurile la care se expun cei care țin fasting și post religios în același timp. Avertismentul dur al medicilor specialiști
A făcut milioane din fotbal și e vedetă, dar conduce o mașină de...
A făcut milioane din fotbal și e vedetă, dar conduce o mașină de doar 1.000 de euro
„Am venit să vă spun adevărul meu”. Prezentatoarea TV a vorbit despre divorțul...
„Am venit să vă spun adevărul meu”. Prezentatoarea TV a vorbit despre divorțul care a șocat o lume întreagă!
Rona Hartner a decis, prin testament, ce se va întâmpla cu fiica ei...
Rona Hartner a decis, prin testament, ce se va întâmpla cu fiica ei minoră. Hotărârea luată înainte să moară
Kim Basinger împlinește 70 de ani: iubirile pasionale ale actriței. Ce roluri i-au...
Kim Basinger împlinește 70 de ani: iubirile pasionale ale actriței. Ce roluri i-au adus celebritatea VIDEO
A cumpărat un brad din piață, dar când a ajuns cu el acasă...
A cumpărat un brad din piață, dar când a ajuns cu el acasă a realizat ce era ascuns în el. A țipat la soție și copii să iasă din casă și a chemat poliția de urgență
Rusia cutremură România! Va ataca fără milă. Amenințare fără precedent
Rusia cutremură România! Va ataca fără milă. Amenințare fără precedent
Reguli noi pentru bagajele din avion, pentru eliminarea taxelor ascunse
Reguli noi pentru bagajele din avion, pentru eliminarea taxelor ascunse
Tzancă Uraganu, ameninţat de interlopi cu pistoale: „Am fost tâlhărit, vor taxă de...
Tzancă Uraganu, ameninţat de interlopi cu pistoale: „Am fost tâlhărit, vor taxă de protecţie, mă aflu într-un loc ascuns”
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la trei luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la trei luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
„E jaful secolului”. Cum i-au furat hoții jumătate de milion de euro unei...
„E jaful secolului”. Cum i-au furat hoții jumătate de milion de euro unei femei de afaceri ruse
Puterea nebănuită a pisicilor. Ce boli pot detecta și vindeca felinele
Puterea nebănuită a pisicilor. Ce boli pot detecta și vindeca felinele
Care e pluralul substantivelor 'macrou' și 'sânge'? Cele mai ciudate forme de plural...
Care e pluralul substantivelor 'macrou' și 'sânge'? Cele mai ciudate forme de plural din limba română