News

Marcel Ciolacu, reacţie dură la adresa lui Drulă, Cîţu şi Cioloş, care l-au acuzat de manipularea pieţei de capital: “Au o problemă patologică”

Marcel Ciolacu s-a arătat consternat de faptul că mai mulţi politicieni s-au grăbit să-l critice după ce România a câştigat procesul împotriva Gabriel Resources.
09.03.2024 | 16:55
Marcel Ciolacu reactie dura la adresa lui Drula Citu si Ciolos care lau acuzat de manipularea pietei de capital Au o problema patologica
Verdictul pe Roşia Montana a stârnit o furtună în politica românească Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

România a obţinut o decizie favorabilă la Curtea de Arbitraj de la Washington, în Dosarul Roşia Montana, dar chiar şi aşa verdictul a stârnit o furtună în politica românească, prin perspectiva declaraţiilor anterioare ale premierului Marcel Ciolacu, care spunea că vom pierde procesul.

Ciolacu: “Cei cu acuzaţiile au lăsat datorii de 200 de miliarde”

Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a fost cel mai aprig critic al lui Marcel Ciolacu, acuzându-l pe acesta de manipularea bursei şi ameninţând că va sesiza DNA şi autorităţile canadiene.

ADVERTISEMENT

Replica şefului guvernului nu s-a lăsat mult aşteptată. Aflat într-o vizită la Iaşi, Marcel Ciolacu a declarat că politicienii care îl acuză de manipularea pieţei de capital suferă de o problemă patologică. În plus, el a subliniat că nu joacă la bursă, dar ştie sigur că aceia care îi aduc acuzaţiile, respectiv Florin Cîţu, Dacian Cioloş şi Călin Drulă, joacă pe bursele internaţionale.

“Eu mă bucur, ca şi prim-ministru, că nu las o datorie copiilor noştri, că am avut capacitatea administrativă de a câştiga un proces. Cei cu acuzaţiile, care au lăsat datorii de 200 de miliarde pe care le plătim noi toţi, eu nu le pot răspunde decât că cred că au o problemă în altă parte, deja vorbesc de patologie.

ADVERTISEMENT

Deci într-o zi istorică a României unde avocaţii angajaţi de Guvernul României au reuşit să întoarcă un proces aproape pierdut, eu să răspund la acuzaţii de ce nu las României datorii? Unora care au făcut datorii de 200 de miliarde României? Mi se pare că poate nu trăim în aceeaşi lume! Ce bursă?”, a fost replica premierului Marcel Ciolacu.

Şeful guvernului a subliniat că nu a dat nicio informaţie, niciun document din Guvernul României şi nicio motivare care să influenţeze decizia luată vineri, la Washington.

ADVERTISEMENT

“Am spus foarte clar: toate documentele vor fi puse la dispoziţia presei în momentul în care se finalizează procesul. Despre ce vorbim? Despre ce bursă? Ce, eu joc la bursă? Poate dânşii joacă la bursă şi ştiţi bine că joacă la bursă, dar problema este că s-au jucat cu banii României.

Cum adică, eu câştig un proces şi nu las o datorie de miliarde de euro României şi nu aduc o criză economică în România şi o debusolare a sistemului fiscal şi macroeconomic şi eu sunt acuzat că de ce am câştigat procesul? Chiar nu le e ruşine?”, a tunat Marcel Ciolacu, împotriva criticilor săi.

ADVERTISEMENT

Cătălin Drulă spune că a depus deja plângere la Agenţia de Reglementare a Pieţei de Capital din Canada şi acuză că valoarea acţiunilor Gabriel Resources aproape s-a dublat după declaraţiile lui Marcel Ciolacu privind iminenţa pierderii procesului pentru Roşia Montana.

ADVERTISEMENT