News

Marcel Ciolacu vrea să transforme partidul până la prezidențiale. ”A greșit de prea multe ori PSD”

Președintele social-democraților are o viziune despre cum poate reuși partidul său să dea următorul președinte al României
13.12.2022 | 08:55
Marcel Ciolacu vrea sa transforme partidul pana la prezidentiale A gresit de prea multe ori PSD
Marcel Ciolacu are o strategie pentru desemnarea viitorului candidat la prezidențiale Foto: psd.ro
ADVERTISEMENT

Marcel Ciolacu a explicat că una dintre prioritățile formațiunii politice al cărei lider este o reprezintă schimbarea statutului pentru a modifica modalitatea de desemnare a candidatului PSD pentru funcţia de preşedinte al României.

Marcel Ciolacu vrea să transforme PSD până la prezidențiale

Liderul social-democraților a ținut totuși să sublinieze că, deocamdată, desemnarea unui candidat pentru prezidențialele din 2024 nu este o prioritate.

ADVERTISEMENT

”Nu este o prioritate în acest moment. Prioritatea PSD este ca poate în toamna anului viitor să facă un congres, să modifice statutul astfel încât să poată participa şi să schimbăm logica pentru candidatul la funcţia de preşedinte.

Îmi doresc să se întâmple cu alegeri în fiecare organizaţie. Primari, viceprimari, consilieri locali, judeţeni, să participe la această competiţie din interiorul partidului astfel încât oameni de stânga recunoscuţi, personalităţi de stânga, să poată participa la această competiţie în interiorul partidului”, a explicat președintele Partidului Social-Democrat într-o declarație pentru Digi24.

ADVERTISEMENT

Potrivit lui Marcel Ciolacu, PSD a comis prea multe greșeli la precedentele scrutinuri pentru desemnarea șefului statului și de aceea partidul are nevoie de o schimbare.

”A greşit de prea multe ori PSD, dacă a pierdut de patru ori, înseamnă că a greşit undeva. Totul trebuie să modificăm, dacă am greşit de atâtea ori. Cred că România a sosit timpul să aibă din nou un preşedinte social-democrat”, a mai declarat Marcel Ciolacu.

ADVERTISEMENT

Deschidere către un candidat extern

Nu este pentru prim dată când liderul PSD vorbește despre dorința ca viitorul candidat la președinție să fie ales de filiale. În iulie, Ciolacu s-a declarat chiar deschis la ideea de a accepta şi o persoană din afara partidului pentru această poziţie.

„La nivelul Partidului Social Democrat și al președintelui Partidului Social Democrat Marcel Ciolacu nu au început aceste discuții.

ADVERTISEMENT

Singura discuție pe care am avut-o foarte clar: viitorul candidat al Partidului Social Democrat va fi ales de către fiecare organizație, de fiecare consilier comunal, municipal viceprimar, primar în conferințe de alegeri în întreaga țară.

Schimbăm cu totul sistemul de desemnare a candidatului pentru funcția de președinte al României.

Vor veni propuneri din organizații și am făcut deja un colectiv de lucru pentru modificarea statutului în acest sens, deci părerea mea e că s-a rupt acea cutumă definitiv prin care președintele partidului era automat și candidat, în funcție de cum facem modificările la statut.

Din punctul meu de vedere, aș accepta și oameni din afara partidului, ca să fie o competiție cât mai deschisă”, a afirmat atunci Marcel Ciolacu.

ADVERTISEMENT