Fotbal international

Marcel Pușcaș, dezvăluiri despre transferul lui Sabin Ilie la Fenerbahce: “Printr-o cacealma”

27.10.2020 | 19:22
Marcel Puscas dezvaluiri despre transferul lui Sabin Ilie la Fenerbahce Printro cacealma
ADVERTISEMENT

Marcel Pușcaș, fostul președinte al FCU Craiova 1948, recunoasțe în cartea sa, „Fotbalul în cârje”, că transferul lui Sabin Ilie la Fenerbahce a fost unul extrem de controversat.

Pușcaș povestește în cartea sa numeroase momente trăite de el în perioada în care a fost jucător la Rapid, președinte la Steaua sau director de dezvoltare în cadrul Federației Române de Fotbal.

ADVERTISEMENT

Transferul lui Sabin Ilie, fratele lui Adrian Ilie, a reprezentat un scenariu pus la punct de către Marcel Pușcaș împreună cu impresarul Giovanni Becali, prin care a reușit să crească cota fotbalistului.

Marcel Pușcaș recunoaște în cartea sa: „Transferul lui Sabin Ilie a fost o cacealma”

„Sabin Ilie era golgheterul României, avuseses cel mai bun sezon din carieră. Cu toate acestea, nimeni nu îl dorea pe o sumă cu șase zerouri. Printr-o cacealma bine ticluită cu Giovanni Becali am alertat presa din Turcia că rivalele Fenerbahce, Istanbulspor și Beșiktaș l-ar dori pe atacantul nostru. Nici vorbă să fi discutat cu el, însă.

ADVERTISEMENT

Ținând cont de cota avuta de Adrian, fratele lui Sabin, la Galatasaray, cei de la Fener au mușcat momeala. L-au sunat pe Becali, acesta le-a prezentat o casetă cu niște goluri uluitoare, spunându-le bașkanilor că Sabin e mult mai valoros decât Adi.

Inițial au oferit doar 800.000 de dolari, dar am plecat cu Giovanni, cu Sabin și cu Leta, viitoarea fostă soție, la Istanbul, cu un avion privat pus la dispoziție de Fener. A doua zi, turcii au pornit negocierile de la 800.000 de dolari, iar eu de la două milioane de Euro.

ADVERTISEMENT

Într-un final, am bătut palma pentru 1,5 milioane de dolari și o vacanță de zece zile în Antalya pentru Lăcătuș și compania, însoțiți de neveste”, povestește Marcel Pușcaș în cartea sa.

Marcel Puşcaş, aproape doi ani la FCU Craiova

Pușcaș a fost președintele clubului din liga a doua, FCU Craiova 1048, patronat de Adrian Mititelu, din octombrie 2018 şi până în iulie 2020. “Din păcate, începând de azi (n.r. 29 iulie), raporturile mele cu FCU 1948 s-au încheiat. Doresc succes echipei!”, anunţa Marcel Puşcaş despărţirea de liderul din Liga 2.

ADVERTISEMENT

Fostul fotbalist s-a implicat recent și în situația de la FCSB, relatând cum a ajuns Gigi Becali să investească în club, deși nu era o persoană interesată de aspecte legate de lumea fotbalului.

ADVERTISEMENT