Sport

Marcel Răducanu, analiză înainte de Ajax – Borussia Dortmund: “E problemă că au jucători tineri, fără experiență!” Exclusiv

Marcel Răducanu, fostul mare jucător al Borussiei Dortmund, a prefațat meciul din grupe cu Ajax și a analizat sezonul echipei pentru care a jucat şase ani.
19.10.2021 | 13:09
Marcel Raducanu analiza inainte de Ajax  Borussia Dortmund E problema ca au jucatori tineri fara experienta Exclusiv
Marcel Răducanu, analiză înainte de Ajax - Borussia Dortmund: "E problemă că au jucători tineri, fără experiență!"
ADVERTISEMENT

Fostul mare fotbalist a oferit un interviu-eveniment în exclusivitate pentru FANATIK, în care a vorbit despre echipa națională a României, CSA Steaua și FCSB, dar și despre situația lui Dinamo.

În vârstă de 66 de ani, Marcel Răducanu a jucat nu mai puțin de 163 de meciuri pentru Dortmund și a înscris 33 de goluri în perioada 1982-1988.

ADVERTISEMENT

Marcel Răducanu analizează sezonul Borussiei Dortmund: „Au jucători fără experiență. Nu poți să te bați cu PSG și City”

Marcel Răducanu analizează de la Dortmund, în exclusivitate pentru FANATIK, parcursul Borussiei Dortmund în acest sezon de UEFA Champions League și consideră că va fi dificil pentru BVB să câștige la Amsterdam.

„În grupele Champions League sunt pe primul loc și cred că o să treacă fără probleme de grupe. Nu știu dacă au forța să bată Ajax-ul. Acolo e altceva. Depinde dacă vor apărea accidentări. Dacă Haaland va juca tot timpul și Reus să joace la valoare lui tot timpul ar putea să urce și mai sus”.

ADVERTISEMENT

Din punctul său de vedere, principala problemă pentru Haaland și compania este lipsa experienței la nivel înalt în meciurile internaționale: „Dar în Champions League e problemă că au jucători tineri care nu au experiență. În fazele superioare cred că o să aibă probleme. Nu poți să te bați cu City, cu PSG sau cu Chelsea și echipe de genul ăsta”.

Marcel Răducanu o vede pe Bayern Munchen invincibilă: „Va câștiga campionatul la pas. Cred că și Champions League”

Fostul mijlocaș al nemţilor e de părere că Borussia Dortmund nu o poate opri pe Bayern Munchen în cursa spre titlul în Bundesliga: „Eu cred că mai mult de locul doi-trei nu pot în acest sezon din Bundesliga. În momentul ăsta nicio echipă din lume nu o poate bate pe Bayern Munchen! Chiar nu cred că are cine să o bată și s-ar putea să câștige Champions League anul ăsta”.

ADVERTISEMENT

Borussia Dortmund e la un punct distanță de Bayern Munchen, însă crede că parcursul echipei va depinde foarte mult de Erling Haaland: „Dortmund merge bine în acest sezon. Au avut un meci mai slab cu Monchengladbach când au pierdut cu 1-0, dar au avut și un jucător eliminat. Haaland e într-o formă bună și au jucători valoroși care întradevăr fac diferența. Dacă nu se va accidenta și va putea să continue evoluțiile bune, poate trage echipa după el”.

Marcel Răducanu, impresionat de Lewandowksi: „Dă gol și din spatele porții”

Marcel Răducanu consideră că mare parte din forța de atac a lui Bayern se bazează și pe atacantul polonez Robert Lewandowski, care tocmai a doborât recordul de goluri al lui Gerd Muller într-un sezon de Bundesliga

ADVERTISEMENT

“Nagelsmann nu știu ce le face. E un antrenor foarte bun, deși e tânăr. E dificil să antrenezi jucători atât de valoroși și să câștigi meci de meci. Jos pălăria! Știe cum să se comporte cu starurile, să comunice să ei și îi motiveze. Zburdă pe teren și joacă fotbal de plăcere. Plus că îl au în față pe Lewandowski care dă gol și din spatele porții”.

„E plictisitor că ăștia câștigă tot în fiecare an dar asta e! Ei transferă câte un jucător-doi. Își iau calitate, nu cantitate. Și cei care vin se acomodează imediat la stilul de joc”, a declarat Marcel Răducanu, fostul mare jucător al Borussiei Dortmund în exclusivitate pentru FANATIK.

  • 163 de meciuri a jucat Marcel Răducanu pentru Borussia Dortmund și a marcat 33 de goluri
  • 6 ani a jucat mijlocașul ofensiv pentru germani
  • 2 e locul ocupat în acest moment de Dortmund, cu un punct mai puțin decât Bayern Munchen
  • 6 puncte are Borussia Dortmund în grupa C, la egalitate cu Ajax Amsterdam care are însă golaveraj mai bun
ADVERTISEMENT