Sport

Marcel Răducanu se implică la CSA Steaua: „Merg la cabine să vorbesc cu jucătorii înainte de meci” Exclusiv

Fostul mare jucător al Stelei, Marcel Răducanu, va fi prezent pe stadionul Ghencea la meciul CSA Steaua -Dunărea Călărași și va merge la vestiare să îi motiveze pe jucători.
02.10.2021 | 10:02
Marcel Raducanu se implica la CSA Steaua Merg la cabine sa vorbesc cu jucatorii inainte de meci Exclusiv
ADVERTISEMENT

CSA Steaua va juca sâmbătă în Ghencea împotriva celor de la Dunărea Călărași în  etapa a 9-a Ligii a doua, de la ora 11:30, iar cu o victorie se poate apropia de podium.

La meci își anunță prezența la invitația clubului unul dintre cei mari fotbaliști din istoria Stelei, Marcel Răducanu, însă suporterii de la Peluza Sud vor să boicoteze meciurile din cauza deciziei CNSU ca la meciuri să intre doar cei vaccinați.

ADVERTISEMENT

Marcel Răducanu va fi prezent la meciul dintre CSA Steaua și Dunărea Călărași: „M-a invitat Daniel Oprița”

FANATIK a stat de vorbă cu unul dintre cei mai mari fotbaliști români din toate timpurile, fostul mijilocaș al Steaua București, Marcel Răducanu.

Legenda Stelei în vârstă de 66 de ani a oferit un interviu în exclusivitate pentru FANATIK în care a dezvăluit că va merge să le transmită un mesaj special de susținere jucătorilor înainte de meci, deși nu a fost chemat la inaugurarea stadionului Ghencea: „Am înțeles că sâmbătă joacă cu Dunărea Călărași și am vorbit cu Daniel Oprița. M-a sunat de la Predeal când au jucat acum cu Brașovul și mi-a zis că sunt invitatul lor la meci și să intru în cabină să vorbesc și eu cu jucătorii puțin. Și poate se întâmplă acum sâmbătă când ajung acolo să fac asta și să văd și eu stadionul. Cred că o să mă duc la meci”.

ADVERTISEMENT

Marcel Răducanu nu vrea să intre în polemici legate de conflictul dintre FCSB și CSA Steaua, dar și-ar fi dorit să fie o singură echipă: „Nu vreau să mă bag în acest conflict dintre Steaua și FCSB. Eu știu că am jucat la Steaua. Mă depășesc aceste lucruri. Nu mă interesează și nu vreau să vorbesc aiurea. Bineînțeles că trebuia să fie o singură echipă. Asta trebuia făcut de mult! Acolo sunt alte ambiții”.

Ce le va transmite legenda Stelei jucătorilor lui Daniel Oprița: „Să joace cu zămbetul pe buze și să își iubească meseria”

Marcel Răducanu a explicat ce le va spune jucătorilor lui CSA Steaua în cazul în care va merge în vestiar înainte de meci: „O să le urez mult succes, o să le transmit exact ce am făcut și eu înainte și ce am învățat din Germania. Ei trebuie să își iubească meseria. Trebuie să joace fotbal, să aibă atitudinea ca cei importanți jucători ai Stelei, respect și așa pot avea rezultate.

ADVERTISEMENT

Cam atât. Nu pot să mă bag eu în alte chestii sau să fac pe antrenorul. Asta o să le spun. Repet, să își iubească meseria. Asta e cel mai important! Să joace cu zâmbetul pe buze, să joace fotbal pentru ei, pentru club și pentru fani”.

Marcel Răducanu are un mesaj special și pentru suporterii Stelei și speră că aceștia vor fi prezenți în număr mare la stadion: „Care suporteri ai Stelei? Le urez în primul rând multă sănătate, meciuri frumoase și să ajungă iar Steaua acolo unde trebuie, pe primul loc unde îi este locul. Să ia campionatul”.

ADVERTISEMENT

Marcel Răducanu, mesaj clar și răspicat: „Locul Stelei e în Ghencea!”

Marcel Răducanu speră în continuare că războiul rece dintre FCSB și Armată se va rezolva în cele din urmă și este dezamăgit de ceea ce se întâmplă în familia Stelei, așa cum se întâmplă și la Craiova: „Trebuie să se unească și să facă o singură echipă întradevăr puternică. Din două să faci una bună.

Așa ar trebui și la Craiova. Așa nu mai erau probleme, nu mai era scandal și toată lumea era mulțumită. Aveau voie să joace în Ghencea. E o debandadă acolo și nimeni nu înțelege”.

Marcel Răducanu consideră că Steaua nu poate juca decât în Ghencea, locul de unde echipa și-a tras forța și spiritul timp de zeci de ani: Locul Stelei e în Ghencea! Și noi când jucam derby-urile pe 23 August era altceva. Când jucai acasă în Ghencea, pe terenul tău, era altceva!, a spus fostul mare jucător al Stelei, Marcel Răducanu, în exclusivitate pentru FANATIK.

  • 9 ani a jucat Marcel Răducanu pentru Steaua București: 1972-1981
  • 229 de meciuri a jucat mijlocașul ofensiv pentru „militari”
  • 94 de goluri a înscris Marcel Răducanu pentru Steaua
  • 4 trofee a câștigat fostul mare fotbalist în Ghencea: 2 titluri (1976, 1978) și 2 Cupe ale României (1976, 1979)
ADVERTISEMENT
Tags: