Sport

Marcel Răducanu nu crede în transferul lui Radu Drăgușin la Bayern: „Ar fi o căciulă prea mare pentru el”

Fostul mare internațional român Marcel Răducanu, bun cunoscător al fotbalului german, este sceptic în ceea ce privește un posibil transfer al lui Radu Drăgușin la Bayern Munchen.
08.01.2024 | 20:51
Marcel Raducanu nu crede in transferul lui Radu Dragusin la Bayern Ar fi o caciula prea mare pentru el
Radu Drăgușin, posibil transfer la Bayern Munchen. foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Chiar dacă plecarea lui Radu Drăgușin de la Genoa pare tot mai aproape, Tottenham fiind prima echipă care l-a dorit în această perioadă de mercato, așa cum FANATIK dezvăluia în exclusivitate, pe lista potențialelor candidate pentru obținerea semnăturii fundașului român s-a înscris și Bayern Munchen.

Bayern Munchen, o posibilă destinație pentru Radu Drăgușin. Marcel Răducanu nu crede în transfer

Întrebat despre posibilitatea ca Drăgușin să semneze cu bavarezii, Marcel Răducanu, fostul jucător la Borussia Dortmund în perioada 1982-1988, crede că acest scenariu este posibil, dar că nu este o destinație potrivită pentru internaționalul român.

ADVERTISEMENT

„Totul este posibil. Drăgușin este un jucător care acum e pe val, are 21 de ani. S-ar putea să îl ia Bayern Munchen. Am ințeles că îl mai vor Napoli și Tottenham. Totuși, cred că ar fi o căciulă prea mare pentru el Bayern Munchen.

Știu că Bayern este interesată de fundașul central de la Barcelona (n. red. Ronaldo Araujo), care costă 100 de milioane și sunt de acord să plătească.

ADVERTISEMENT

Cred că ar fi prea sus pentru Drăgușin deocamdată. Tottenham este o echipă ok pentru început. Și dacă o să ajungă acolo (n.red. Tottenham), să dovedească în Anglia”, a declarat Marcel Răducanu la emisiunea Fotbal Club de la Digi Sport.

Radu Drăgușin, contract fabulos la Bayern Munchen

Potrivit Tuttomercato, nu doar Bayern Munchen ar fi mai nou interesată de acest transfer, ci și AC Milan. O adevărată răsturnare de situație, în condițiile în care Tottenham părea sigură că va obține semnătura lui Drăgușin. Principala problemă e reprezentată de suma de transfer cerută de Genoa, nu mai puțin de 30 de milioane de euro.

ADVERTISEMENT

Așadar, britanicii ar fi făcut un pas în spate, în condițiile în care cei de la Bayern par deciși să pună pe masă acești bani. Jurnaliștii italieni au prezentat și detaliile contractului: 2 milioane de euro pe an. Oferta finală a nemților ar fi 24 de milioane de euro + 6 milioane sub formă de bonusuri, în funcție de câte meciuri va bifa Drăgușin în tricoul lui Bayern.

Contractul dintre Radu Drăgușin și Bayern Munchen ar fi valabil pentru patru ani și jumătate, iar salariul va crește anual de la 2 milioane de euro, cât va fi inițial. Potrivit sursei citate, germanii caută cu disperare un fundaș central de valoare, în condițiile în care olandezul Matthijs de Ligt este refăcut recent după o accidentare, iar fundașul sud-coreean Kim Min-Jae va lipsi o lună din cauza Cupei Asiei.

ADVERTISEMENT

O altă țintă a bavarezilor ar fi internaționalul englez Eric Dier, care mai are 6 luni de contract cu Tottenham. Doar că, britanicii așteaptă înainte să-l achiziționeze pe Drăgușin, astfel că ecuația pare foarte complicată. Între timp, impresarul lui Radu Drăgușin, Florin Manea, nu a putut să ofere prea multe detalii despre interesul celor de la Bayern pentru fundaș.

”Luni mă întâlnesc cu oficialii de la Genoa pentru a discuta situația lui Radu. Nu știu nimic despre această informație”, s-a rezumat să declare Manea, conform GSP. Conform Gazzetta dello Sport, din cursă ar fi tentată să iasă Napoli, formație care nu poate să plătească suma cerută de Genoa. ”Radu Drăguşin pare predestinat lui Tottenham, pentru peste 25.000.000 de euro. O sumă pe care Napoli nu şi-o poate permite pentru un fundaş”, au transmis italienii.

ADVERTISEMENT