Sport

Se face transferul lui Radu Drăgușin la Bayern! Anunțul de ultimă oră al Gazzetta dello Sport

Radu Drăgușin este cu siguranță cel mai curtat jucător român al momentului, astfel că toții fanii echipei naționale așteaptă cu sufletul la gură deznodământul.
08.01.2024 | 22:00
Se face transferul lui Radu Dragusin la Bayern Anuntul de ultima ora al Gazzetta dello Sport
Răsturnare de situație în cazul Radu Drăgușin. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT
08-01-2024
22:23

Drăgușin, aproape de transferul lui Bayern

Deși s-a vorbit despre o luptă între Tottenham și Napoli pentru semnătura lui Radu Drăgușin, se pare că Bayern a venit tare pe turnantă și este aproape de a-l convinge pe internaționalul român.

Cotidianul italian Gazzetta dello Sport anunță că bavarezii au făcut o ofertă foarte bună și fundașul central de la Genoa ar urma să plece la campioana Bundesligii. Oficialii ”grifonului” sunt de acord cu oferta și așteaptă ca și Drăgușin să-și dea ok-ul.

”Transferul se face! Oferta este de 25 de milioane de euro plus alte 5 milioane sub formă de bonus. 20% din această sumă va ajunge la Juventus”, a scris sursa citată.

De la Tottenham la Barcelona, la Arsenal Londra la Manchester United, tot mai multe echipe se bat, cel puțin la nivel de zvon, pentru a obține semnătura fotbalistului. Un lucru e cert, așa cum FANATIK dezvăluia în exclusivitate, cei de la Tottenham au fost primii cu adevărat determinați să obțină semnătura fundașului.

Răsturnare de situație în cazul Radu Drăgușin

Doar că, așa cum se întâmplă în orice fereastră de mercato, pe fir au intrat și alte echipe mari, din Serie A sau din Europa. Prima a fost Napoli, care părea dispusă să ofere aproximativ 25 de milioane de euro pentru Drăgușin, însă adevărata bombă a fost detonată astăzi. Așa cum scria și GSP.ro, bavarezii de la Bayern Munchen ar fi acum favoriți să-l cumpere pe fundaș.

ADVERTISEMENT

Potrivit tuttomercato, nu doar Bayern Munchen ar fi mai nou interesată de acest transfer ci și AC Milan. O adevărată răsturnare de situație, în condițiile în care Tottenham părea sigură că va obține semnătura lui Drăgușin. Principala problemă e reprezentată de suma de transfer cerută de Genoa, nu mai puțin de 30 de milioane de euro.

Așadar, britanicii ar fi făcut un pas în spate, în condițiile în care cei de la Bayern par deciși să pună pe masă acești bani. Jurnaliștii italieni au prezentat și detaliile contractului: 2 milioane de euro pe an. Oferta finală a nemților ar fi 24 de milioane de euro + 6 milioane sub formă de bonusuri, în funcție de câte meciuri va bifa Drăgușin în tricoul lui Bayern.

ADVERTISEMENT

Contractul dintre Radu Drăgușin și Bayern Munchen ar fi valabil pentru patru ani și jumătate, iar salariul va crește anual de la 2 milioane de euro, cât va fi inițial. Potrivit sursei citate, germanii caută cu disperare un fundaș central de valoare, în condițiile în care olandezul Matthijs de Ligt este refăcut recent după o accidentare, iar fundașul sud-coreean Kim Min-jae va lipsi o lună din cauza Cupei Asiei.

O altă țintă a bavarezilor ar fi internaționalul englez Eric Dier, care mai are 6 luni de contract cu Tottenham. Doar că, britanicii așteaptă înainte să-l achiziționeze pe Drăgușin, astfel că ecuația pare foarte complicată. Între timp, impresarul lui Radu Drăgușin, Florin Manea, nu a putut să ofere prea multe detalii despre interesul celor de la Bayern pentru fundaș.

ADVERTISEMENT

”Luni mă întâlnesc cu oficialii de la Genoa pentru a discuta situația lui Radu. Nu știu nimic despre această informație”, s-a rezumat să declare Manea, conform GSP. Conform Gazzetta dello Sport, din cursă ar fi tentată să iasă Napoli, formație care nu poate să plătească suma cerută de Genoa. ”Radu Drăguşin pare predestinat lui Tottenham, pentru peste 25.000.000 de euro. O sumă pe care Napoli nu şi-o poate permite pentru un fundaş”, au transmis italienii.

La finalul lunii decembrie, Radu Drăgușin anunța că ar prefera să joace în Marea Britanie, pentru că se simte atras de fotbalul de acolo. Cât despre o ofertă din zona arabă, fundașul nici nu vrea să audă despre o astfel de variantă. Interesant, Drăgușin nu ar refuza să se retragă din SuperLiga spre final de carieră.

ADVERTISEMENT

“M-am gândit pentru că s-a scris despre acest lucru. Dar nu m-am gândit nicio secundă să mă duc acolo (n.r. în Arabia Saudită). Premier League este un campionat în care mi-ar plăcea să joc, îmi place foarte mult și îl urmăresc foarte des.

De ce nu? Acolo îmi doream de mic să joc și sper ca în viitor să o fac. Niciodată să nu spui niciodată (n.r. dacă s-ar retrage vreodată din SuperLiga). Eu mereu spun asta. Cine știe? Poate la final de carieră. Nu se știe”, a declarat Radu Drăgușin pentru sursa citată.

ADVERTISEMENT