News

Marcel Vela, despre redeschiderea bisericilor: ”Trebuie gândit foarte bine”

05.05.2020 | 09:10
Marcel Vela despre redeschiderea bisericilor Trebuie gandit foarte bine
Ministrul de Interne Marcel Vela, despre redeschiderea Bisericilor: ”Trebuie gândit foarte bine”. Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea
ADVERTISEMENT

Ministrul de Interne Marcel Vela a declarat că redeschiderea Bisericilor trebuie gândită foarte bine pentru că este vorba de persoane în vârstă, vulnerabile în fața virusului. Politicianul este de părere că preoții trebuie să facă o analiză foarte riguroasă în acest sens înainte de a lăsa oamenii să vină la slujbe.

Ce spune ministrul de Interne despre redeschiderea lăcașurilor de cult

Data de 15 mai este tot mai așteptată de români care simt nevoia de libertate și mișcare, de aceea tot mai mulți se întreabă ce pot face după încetarea stării de urgență sau când pot merge din nou la slujbele de la Biserică.

ADVERTISEMENT

Marcel Vela nu a menționat o dată la care se vor redeschide lăcașurile de cult prezicând că înainte de a se lua o decizie în acest sens trebuie luat în calcul faptul că persoanele vulnerabile sunt cele care merg adesea la Biserică.

„La biserică, în general, merg persoane de o anumită categorie de vârstă. Sunt persoane vulnerabile, trebuie gândit foarte bine, dacă nu cumva există riscul de infecţie în prima fază.

ADVERTISEMENT

Biserica şi preoţii au fost foarte riguroşi de Paşte, acum biserica trebuie să facă o analiză obiectivă, fără patimă, să vedem ce putem face”, a spus politicianul la Antena 1, informează dcnews.ro.

Când vor putea românii organiza nunți și botezuri cu mulți invitați

Întrebat despre perioada în care românii pot organiza nunți și botezuri cu mai mult de 8 persoane ministrul de Interne a precizat că nu a fost luată nicio decizie în acest sens. Totodată, Marcel Vela este de părere că totul ține de conștientizarea fiecăruia dintre noi, respectarea ordonanțelor militare și a distanțării sociale.

ADVERTISEMENT

„Cu privire la nunți, ele se pot organiza și acum. Vă puteți căsători în pace și în liniște, dar într-un număr restrâns de persoane, de 8 persoane, până în 15 mai.

În funcție de cum evoluează situația epidemiologică, după 15 mai vom lua o decizie în cadrul Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență vizavi de numărul de persoane care pot participa la evenimente personale, gen nuntă.

ADVERTISEMENT

Câți și cum va fi o analiză absolut științifică, făcută de către epidemiologi și infecționiști, analiză care va fi ulterior evaluată în Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență.

Ca să ajungem într-o fază optimistă în care să putem mări de la 8 la un alt număr trebuie ca până în 15 mai să fim foarte conștiincioși, să respectăm prevederile ordonanțelor, să respectăm distanțarea socială, să aplicăm toate condițiile de igienă personală, să purtăm mască, mănuși dacă este cazul, să evităm locurile aglomerate.

Dacă toate acestea se respectă, cu siguranță în 14 mai putem avea o analiză optimistă. Așadar, acest răspuns nu este la mine, cheia este la fiecare dintre noi.

Depinde de comportamentul nostru și de ceea ce mai răbdăm un pic, două săptămâni”, a declarat Marcel Vela pe pagina sa de Facebook unde a răspuns la o serie de întrebări adresate de cetățeni.

ADVERTISEMENT