News

Toți călătorii care intră în Marea Britanie, inclusiv cei vaccinați, trebuie să fie testați. Când intră în vigoare măsura

În contextul apariției variantei Omicron a Covid-19, Marea Britanie anunță că toți cetățenii care intră în țară, inclusiv cei vaccinați, vor trebui să fie testați anti-Covid înainte de plecarea spre insulă.
05.12.2021 | 11:18
Toti calatorii care intra in Marea Britanie inclusiv cei vaccinati trebuie sa fie testati Cand intra in vigoare masura
ADVERTISEMENT

După apariția și extinderea mutației Omicron a Covid-19, Marea Britanie intensifică restricțiile în ceea ce-i privește pe cetățenii care intră în Regat în următoarea perioadă.

Astfel, Guvernul de la Londra a decis, sâmbătă, că toate persoanele care intră în ţară trebuie să se testeze pentru Covid-19, inclusiv cele vaccinate, relatează Reuters.

ADVERTISEMENT

Marea Britanie impune testarea înainte de intrarea în țară pentru toţi călătorii, inclusiv pentru cei vaccinați

Conform datelor oficiale, în Marea Britanie, numărul total de cazuri de infectare cu mutația Omicron a ajuns, sâmbătă, la 160.

Dată fiind agravarea situației din acest punct de vedere, Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord a luat decizia, sâmbătă, ca toate persoanele care intră în ţară trebuie să se testeze pentru Covid-19, inclusiv cele vaccinate.

ADVERTISEMENT

Această regulă intră în vigoare pentru toate persoanele care sosesc în această ţară începând de marţi la ora 04.00 GMT.

Ea presupune ca persoanele care călătoresc către această ţară vor trebui să prezinte un test negativ de tip PCR sau ”lateral flow”, efectuat cu cel mult 48 de ore înainte de plecare.

ADVERTISEMENT

La ora actuală, persoanele care intră în Marea Britanie trebuie să se autoizoleze şi să se testeze în maxim două zile de la sosire.

”Am ținut datele sub revizuire în ultima săptămână de când am aflat despre Omicron și vedem un număr tot mai mare de cazuri legate de călătorii.

ADVERTISEMENT

Am spus întotdeauna că vom acționa rapid dacă va trebui… și de aceea am decis să aducem această schimbare privind testarea”, a declarat Sajid Javid, ministrul Sănătății din Regat.

Marea Britanie adaugă o serie de țări pe lista roșie

Același ministru Javid a mai spus că Nigeria va fi adăugată pe lista roşie alături de Africa de Sud şi alte ţări africane.

Asta înseamnă că persoanele care vin în Marea Britanie dinspre acestea vor fi izolate 10 zile în hoteluri de carantină. Oficialul londonez a precizat că Nigeria este, după Africa de Sud, a doua ţară cu cele mai multe cazuri de Covid-19 cu varianta Omicron legate de călătorii.

Marea Britanie este una dintre cele mai grave țări afectate de pandemia de Covid-19, cu circa 145.000 de decese și peste 10 milioane de cazuri de la debutul crizei sanitare.

ADVERTISEMENT