News

Marea Britanie relaxează restricțiile de călătorie. Se elimină testul PCR pentru persoanele vaccinate

Relaxări importante de restricții pentru călătorii care ajung în Marea Britanie. Din acest weekend, se elimină testul PCR pentru persoanele vaccinate cu schema completă.
06.01.2022 | 08:39
Marea Britanie relaxeaza restrictiile de calatorie Se elimina testul PCR pentru persoanele vaccinate
ADVERTISEMENT

Relaxări importante pentru cetățenii vaccinați cu schema completă care călătoresc în perioada următoare în Marea Britanie.

Conform unei decizii a Guvernului de la Londra, pasagerii imunizați și cei sub 18 ani nu vor mai avea nevoie de testele Covid de tip PCR făcute înaintea călătoriei către Regat.

ADVERTISEMENT

Se elimină testul PCR pentru persoanele vaccinate care călătoresc în Marea Britanie

Începând din acest weekend, persoanele vaccinate și minorii ce ajung în Regatul Unit vor trebui să facă doar un test rapid Covid-19 în locul celui PCR, dacă ajung duminică după ora locală 04:00.

Prin urmare, nu va mai fi nevoie de autoizolare înaintea primii rezultatului negativ la test. În continuare, măsura testului PCR obligatoriu se va menține pentru persoanele nevaccinate.

ADVERTISEMENT

Această măsură este una menită să reducă presiunea care apasă pe sistemul naţional de testare şi să diminueze confuzia din rândul populaţiei atunci când rezultatele celor două teste se contrazic între ele.

Prin renunțarea la testarea PCR și autoizolare, guvernul britanic susține redeschiderea în siguranță a călătoriilor internaționale, spun oficialii londonezi.

ADVERTISEMENT

”Chiar dacă numărul cazurilor de Covid-19 continuă să crească, această abordare de tip ‘tried-and-tested’ (‘încercat-şi-testat’) echivalează cu faptul că testele LFD pot fi utilizate în regim confidenţial pentru a indica infecţia Covid-19 fără a mai fi nevoie de o confirmare printr-un test PCR”, a declarat Jenny Harries, director executiv al UKHSA (Agenţia pentru Securitate Medicală din Marea Britanie).

Această hotărâre va intra în vigoare începând din 11 ianuarie în UK, iar persoanele care dezvoltă simptome de Covid-19 vor trebui să facă în continuare un test PCR, au precizat reprezentanţii UKHSA.

ADVERTISEMENT

Marea Britanie, peste 200.000 de infecții Covid-19 raportate marți

Marea Britanie a raportat recent numere record de infectări zilnice. Marți, 4 ianuarie, în Regat au fost depistați pozitiv peste 218.000 de cetățeni.

În ciuda exploziei de cazuri noi, ministrul britanic al Sănătăţii, Sajid Javid, a anunţat că nu vor fi introduse noi restricţii în Anglia.

”Numărul persoanelor de la unităţile de terapie intensivă este stabil şi nu urmează pentru moment traiectoria pe care am văzut-o anul trecut în această perioadă, în timpul valului Alpha”, a precizat Javid, în presa britanică.

De la debutul pandemiei de Covid-19, circa 14 milioane de britanici s-au infectat, iar alți 149.284 au fost răpuși de boală, conform datelor oficiale.

ADVERTISEMENT