News

Marea Britanie se pregătește pentru marea redeschidere. Anunțul mult așteptat a fost făcut de premirul Boris Johnson

26.05.2020 | 13:32
Marea Britanie se pregateste pentru marea redeschidere Anuntul mult asteptat a fost facut de premirul Boris Johnson
ADVERTISEMENT

Autoritățile din Marea Britanie se pregătesc pentru marea redeschidere care va avea loc la începutul lunii iunie.

Marea Britanie se pregătește pentru marea redeschidere

Conform news.ro, care citează Reuters, premierul Marii Britanii, Boris Johnson, a făcut anunțul redeschiderii anumitor ssectoare și pregătirea unor măsuri clare de relaxare.

ADVERTISEMENT

Premierul a declarat într-o conferinţă de presă că începând din 1 iunie vor fi redeschise pieţele în aer liber şi showroomurile auto, de îndată ce vor îndeplini recomandările de securitate pentru COVID-19. Toate celelalte magazine neesenţiale îşi vor putea relua activitatea de pe 15 iunie.

Johnson vrea ca economia să fie redeschisă cât mai repede, dar în acelaşi timp este îngrijorat să nu aibă loc un al doilea val de infectări, dacă măsurile de distanţare sunt eliminare prea curând.

ADVERTISEMENT

Afacerile vor putea fi redeschise doar dacă vor trece de o evaluare a riscurilor

”Astăzi doresc să informez sectorul de retail de intenţiile noastre de a redeschide magazinele, pentru a se putea pregăti. Sunt paşi prudenţi, dar deliberaţi pentru reconstrucţia ţării”, a afirmat Johnson.

Guvernul a anunţat că magazinele care comercializează haine, încălţăminte, jucării, mobilă, cărţi şi electronice, plus croitoriile, casele de licitaţii, studiourile foto şi pieţele în spaţii închise vor putea fi redeschise de la 15 iunie, astfel că vor avea trei săptămâni la dispoziţie pentru a se pregăti.

ADVERTISEMENT

Afacerile vor putea fi redeschise la data respectivă doar dacă vor trece de o evaluare a riscurilor, prin consultare cu reprezentanţii sindicatelor şi cu angajaţii, şi dacă vor avea încredere că pot gestiona riscurile.

Oamenii de știință de la Universitatea Tehnologică din Singapore au încercat să analizeze situația pandemiei de COVID-19 la nivel global și au anunțat că britanicii, care încă au sute de morți pe zi, vor mai lupta cu virusul până spre finalul lunii septembrie, undeva în data de 30 a primei luni de toamnă.

ADVERTISEMENT

Carantină pentru toate persoanele care intră în Marea Britanie. Aceasta este măsura anunțată de autoritățile engleze. Chiar ministrul de interne, Priti Patel, a precizat că vor aplica această decizie idiferent că este vorba despre britanici sau de străini.

ADVERTISEMENT