Sport

Marea dorință a lui Andrei Vlad pentru Gigi Becali: ”Să vedem dacă voi avea voie”

Portarul Andrei Vlad se pregătește în această perioadă cu echipa națională în vederea participării la JO de la Tokyo și speră ca finanțatorul Gigi Becali să nu-i răpească șansa de a evolua la cea mai mare competiție sportivă a planetei.
31.05.2021 | 10:23
Marea dorinta a lui Andrei Vlad pentru Gigi Becali Sa vedem daca voi avea voie
ADVERTISEMENT

Reacția fotbalistului vine după ce managerul general al roș-albaștrilor, Meme Stoica, a anunțat că nici un jucător de la FCSB nu va participa la Jocurile Olimpice.

Zilele trecute și Dragoș Nedelcu i-a transmis un mesaj lui Gigi Becali în care îi cerea să-l lase să participe la turneul olimpic de fotbal.

ADVERTISEMENT

Andrei Vlad: ”Se întâmplă o dată în viață”

Din lotul lărgit al României, anunțat de selecționerul Mirel Rădoi, fac parte nu mai puțin de nouă fotbaliști de la FCSB, între care și portarul Andrei Vlad.

Scos din primul 11 al roș-albaștrilor în finalul sezonului recent încheiat, Vlad se bucură de încrederea lui Rădoi și speră ca oficialii clubului să-i permită să participe la JO, chiar dacă turneul olimpic se suprapune cu meciurile FCSB-ului în cupele europene.

ADVERTISEMENT

”Îmi doresc să merg la Jocurile Olimpice, să vedem dacă voi avea și voie și voi fi lăsat de club. Cred că asta se întâmplă o dată în viață. Daca ai șansa să mergi acolo, trebuie să te bucuri de aceste jocuri.

Sunt fericit că sunt aici, programul este asemănător cu cel de la U21, normal că este strict și trebuie să îl respectam. Mă pregătesc cât de bine pot, sunt motivat”, a declarat Vlad pentru site-ul oficial al FRF.

ADVERTISEMENT

Ceilalți fotbaliști de la FCSB aflați în vederile selecționerului Mirel Rădoi, pentru JO de la Tokyo, sunt Darius Haruț, Dragoș Nedelcu, Iulian Cristea, Darius Olaru, Răzvan Oaidă, Olimpiu Moruțan, Octavian Popescu și Ovidiu Perianu.

Programul României la JO de la Tokyo

România va debuta la turneul olimpic de fotbal în data de 22 iulie când va înfrunta reprezentativa statului Honduras. Al doilea meci al tricolorilor se va juca pe 25 iulie, contra Coreei de Sud, iar pe 28 iulie ”tricolorii” vor înfrunta selecționata olimpică a Noii Zeelande.

ADVERTISEMENT

România a obținut calificarea la Jocurile Olimpice de vară de la Tokyo grație accederii în semifinalele Campionatului European U21 din 2019. ”Tricolorii” au participat ultima oară la turneul olimpic de fotbal tocmai în 1964, tot în Japonia.

Ediția din acest an a JO va fi doar a patra la care România va participa cu echipa de fotbal, după cele din 1924 (Paris), 1952 (Helsinki) şi 1964 (Tokyo).

Primele două clasate se califică în sferturile de finală (31 iulie), semifinalele vor avea loc pe 3 august, iar finala pe 7 august. Dacă va trece de grupe, România va înfrunta în sferturi locul 1 sau 2 din Grupa A, din care fac parte Japonia, Africa de Sud, Mexic și Franța.


  • (P) Cota BETANO ca FCSB să ia campionatul în sezonul 2021-2022 este 3,00. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT