Sport

Marea dorință a lui Toni Petrea înainte de FC Voluntari – FCSB: „Mi-aș dori să câștigăm cu 1-0”. Video

FC Voluntari – FCSB este meciul de care se leagă toate speranțele suflării roș-albastre de a rămâne în lupta la titlu. Ilfovenii par să-și fi atins potențialul maxim. Toni Petrea s-ar mulțumi și cu o victorie la limită.
13.05.2022 | 15:00
Marea dorinta a lui Toni Petrea inainte de FC Voluntari  FCSB Mias dori sa castigam cu 10 Video
Toni Petrea avertizează înaintea meciului cu FC Voluntari: ”Să nu cădem în plasă”. Antrenorl echipei FCSB s-ar mulțumi și cu o victorie la limită. Sursă foto: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

FCSB este la două meciuri distanță de primul titlu de campioană în Casa Pariurilor Liga 1 după o așteptare de șapte ani. Penultimul hop este meciul cu FC Voluntari.

Toni Petrea: ”Să nu cădem în plasa asta”

Sâmbătă seara, pe Arena Națională, FCSB va fi echipa oaspete în duelul cu FC Voluntari, unul capital pentru formația lui Toni Petrea, pentru a rămâne în cursa pentru câștigarea titlului de campioană.

ADVERTISEMENT

Calificați în finala Cupei României, ilfovenii își vor concentra, foarte probabil, toate energiile pe câștigarea trofeului și implicit pe accederea în cupele europene.

Din acest punct de vedere, aparent, sarcina fotbaliștilor lui Petrea ar trebui să fie una facilă. Însă, tehnicianul roș-albaștrilor își avertizează jucătorii să nu trateze meciul cu superficialitate.

ADVERTISEMENT

”Cred că obiectivul principal pentru ei este Cupa României, dar noi trebuie să abordăm jocul la victorie. Nu va fi un meci ușor, chiar dacă finala Cupei cred că este obiectivul lor principal. Și dacă vor fi pe teren fotbaliști care au jucat mai puțin, tot va fi greu.

Teoretic este un avantaj că s-au calificat în finala Cupei, dar noi nu trebuie să cădem în plasa asta. Ne putem face ușoară partida dacă vom aborda meciul cu atitudinea potrivită”, a spus Toni Petrea în cadrul conferinței de presă de dinaintea partidei cu Voluntari.

ADVERTISEMENT

Risto Radunovic, Octavian Popescu și Florin Tănase nu vor fi menajați

Tehnicianul vicecampioanei FCSB a mai anunțat că niciunul din cei trei jucători pasibili de suspendare, Risto Radunovic, Octavian Popescu și Florin Tănase, nu vor fi menajați.

Pentru că există riscul ca în cazul în care ar lua cartonașe galbene în partida cu FC Voluntari să lipsească de la partida cu CFR Cluj, care poate fi decisivă pentru titlu, Toni Petrea a adăugat că cei trei ar putea evolua mai puțin contra ilfovenilor.

ADVERTISEMENT

Antrenorul a mai dezvăluit că a avut discuții individuale cu căpitanul Florin Tănase, recunoscut pentru desele simulări, mai ales în suprafața de pedeapsă, și speră ca acesta să nu recurgă la astfel de gesturi.

”Nu vor fi menajați jucătorii care sunt pasibili de suspendare, pentru că trebuie să câștigăm meciul, Poate pe parcurs vor fi schimbați, dar deocamdată nu iau în calcul menajarea lor. În cazul în care nu vom câștiga, toată munca noastră va fi degeaba. Avem nevoie de ei

Mi-aș dori să câștigăm cu 1-0, nu mă interesează dacă din acțiune, sau faze fixe. Și să nu luăm cartonașe, dar e un joc de fotbal, se poate întâmpla orice. Sper să scăpăm de problema asta. Tănase știe că trebuie să fie atent să se protejeze, să nu simuleze. Am mai discutat asta cu el”, a spus Petrea.

Crețu și Coman, singurele absențe

Roș-albaștrii au la dispoziție aproape întregul lot de jucători pentru duelul cu FC Voluntari. Doar Vali Crețu, accidentat de mai multă vreme, la un antrenament, și Florinel Coman nu sunt disponibili.

”În afară de Crețu, îl avem pe Coman care cu siguranță nu va fi în lot, poate îl recuperăm săptămâna viitoare. El își dorește foarte mult să revină, să treacă peste momentul acesta mai puțin plăcut”, a explicat Toni Petrea.

Antrenorul este convins că jucătorii lui an înțeles că pentru a fi fotbaliști importanți trebuie să știe să știe să gestioneze presiunea la care sunt supuși, într-un astfel de final de sezon.

”Trebuie să se obișnuiască cu presiunea performanței și trebuie să fie pregătiți meci de meci. Sper să păstrăm starea asta bună pe care am avut-o în ultimele meciuri.

Eu încerc să mă concentrez, să găsesc cele mai bune metode la antrenamente, să ne odihnim, caut să păstrez un echilibru în tot ceea ce facem și la antrenamente și la discuțiile individuale”, a adăugat Petrea.

Nu se teme de greșeli de arbitraj, nici că U Craiova ar face un pas în spate cu CFR Cluj

Toni Petrea a mai spus că nu are nici un favorit în ceea ce privește arbitrii din România și că oricine va fi delegat este la rândul lui conștient de presiunea care se află pe umerii lui și va avea o prestație bună.

”E presiune și pe arbitrii în acest final de sezon, dar nu am emoții, sunt convins că își vor face treaba foarte bine, indiferent de numele celui care va fi la centru. Nu vreau să mă duc cu gândul la alte lucruri. Eu cred că toți arbitrii sunt conștienți că și ei sunt expuși”, a punctat Toni Petrea.

Întrebat dacă îi va duce pe jucători la biserică și dacă a negociat o primă pentru câștigarea campionatului, tehnicianul a răspuns că fiecare dintre elevii lui au credința că vor câștiga.

”Nu merg la biserică cu jucătorii, fiecare are credința lui, nu pot eu să-i oblig pe jucători să mergem la biserică. Toți jucătorii noștri cred că pot fi campioni. Eu încerc să-i motivez și să-i capacitez.

Cu siguranță titlul ar fi realizarea carierei mele. Am mai câștigat trofee dar ca antrenor secund. Nu am discutat despre prime în cazul în care vom câștiga campionatul”, a explicat Petrea.

Roș-albaștrii așteaptă și finalul meciului dintre CFR Cluj și Universitatea Craiova. Un eventual succes al oltenilor în Gruia ar duce-o pe FCSB în postura de favorită la câștigarea campionatului.

”Nu vreau să vorbesc de alte echipe, nu vreau să mă gândesc că U Craiova se va da la o parte. Au strategia lor, îl cunosc pe Laurențiu știu că nu ar face asta niciodată. Dacă ar învinge CFR-ul am avea prima șansă, dar mai întâi trebuie să învingem noi”, a spus Petrea.


  • (P) Cota BETANO pentru FC Voluntari – FCSB: 5,20 este cota pentru ”2 și sub 1,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT