Sport

Marea surpriză a lui Edi Iordănescu pentru începutul campaniei pentru Euro! Revine la naţionala României. Exclusiv

Edi Iordănescu pregătește o convocare surpriză pentru începutul campaniei pentru Euro. Din informațiile FANATIK, Florin Niță va reveni în naționala României.
17.02.2023 | 12:00
Marea surpriza a lui Edi Iordanescu pentru inceputul campaniei pentru Euro Revine la nationala Romaniei Exclusiv
Florin Niță, la meciul România - Finlanda. Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

România se pregătește de debutul campaniei pentru Campionatul European din 2024. “Tricolorii” vor debuta pe 25 martie cu Andorra în deplasare, iar trei zile mai târziu vor primi vizita Belarusului.

Marea surpriză a lui Edi Iordănescu pentru începutul campaniei pentru Euro! Revine Florin Niță în națională

Jurnalistul FANATIK, Cristi Coste, a dezvăluit la emisiunea FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI că Florin Niţă este surpriza pregătită selecționerul Edi Iordănescu pentru începutul campaniei pentru Campionatul European. Portarul Florin Niță va fi convocat pentru meciurile cu Andorra și Belarus:

ADVERTISEMENT

“Am aflat de la cei de la CFR Cluj că un portar pe care voiau foarte mult să îl aducă vara trecută, dar nu au reuşit, Florin Niţă, care s-a transferat de la Sparta Praga la Pardubice are mari şanse să revină la echipa naţională pentru “dubla” din luna martie. Se pregăteşte revenirea lui Florin Niţă la echipa naţională”, a dezvăluit Cristi Coste la FANATIK SUPERLIGA.

Florin Niță a preluat, în 2020, ștafeta de Ciprian Tătărușanu. Imediat după retragerea din echipa națională a portarului de la AC Milan, Niță a fost titularizat și a apărat poarta pe tot parcursul campaniei de calificare pentru Mondialul din 2022.

ADVERTISEMENT

Florin Niță a semnat cu Pardubice! Apără din nou la nivel de club

Și după venirea lui Edi Iordănescu, Florin Niță a rămas între buturi și a apărat inclusiv în primele patru meciuri din grupa de Liga Națiunilor. Deja tras pe linie moartă de Sparta Praga, Florin Niță nu a mai fost convocat pentru acțiunile din septembrie și noiembrie ale echipei naționale.

Noul an a venit cu o schimbare de echipă pentru Florin Niță. Sparta Praga l-a împrumutat până la finalul stagiunii la Pardubice, acolo unde a început din nou să joace. Iar Edi Iordănescu urmează să îl cheme și la prima reprezentativă.

ADVERTISEMENT

Ionuț Radu a schimbat și el echipa în iarnă!

Rămâne de văzut cine vor fi ceilalți doi portari convocați de Edi Iordănescu. Ionuț Radu a schimbat și el echipa în acest an și apără poarta lui Auxerre, în timp ce Ștefan Târnovanu și Horațiu Moldovan au evoluții apreciabile în SuperLiga la FCSB și Rapid.

Ionuț Radu a apărat în ultimele două meciuri din Liga Națiunilor, cu Finlanda și Bosnia, în timp ce Horațiu Moldovan și Ștefan Târnovanu au debutat în prima reprezentativă în amicalele cu Slovenia, respectiv Moldova.

ADVERTISEMENT

România, grupă accesibilă la turneul final

Pentru naționala României încep cele mai importante meciuri. “Tricolorii” au obiectivul de a se califica la Euro și fac parte dintr-o grupă accesibilă, din care mai fac parte Elveția, Israel, Kosovo, Belarus și Andorra.

Toată lumea așteaptă 6 puncte în primele două meciuri din luna martie, iar specialiștii văd o luptă la calificare în trei. Elveția este marea favorită, în timp ce Israel și România au cele mai mari șanse la locul doi, care ne duce la turneul final.

  • 300.000 de euro este cota de piață a lui Florin Niță
  • 35 de ani are portarul celor de la Pardubice
ADVERTISEMENT