Fotbal intern

Marele avantaj al lui Dinamo în meciul cu Poli Iași. „Câinii” ar putea profita de problemele moldovenilor

04.05.2021 | 14:37
Marele avantaj al lui Dinamo in meciul cu Poli Iasi Cainii ar putea profita de problemele moldovenilor
Marele avantaj al lui Dinamo in meciul cu Poli Iasi. Slabiciunea de care „cainii” pot profita
ADVERTISEMENT

Dinamo are un mare plus înainte de meciul de miercuri din Copou cu Poli Iași, iar „câinii” ar putea profita de problemele moldovenilor pentru a tranșa partida în favoarea lor.

Poli Iași a obținut o victorie neașteptată în fața celor de la Astra Giurgiu și moldovenii speră din nou că se pot salva de la retrogradare, mai ales în cazul în care vor reuși să învingă Dinamo, la fel ca în partida din returul sezonului regulat.

ADVERTISEMENT

De cealaltă parte, Dinamo este pe un trend ascendent și vine după două victorii consecutive în Casa Pariurilor Liga 1, ceea ce nu s-a mai întâmplat de la finalul lunii ianuarie.

Poli Iași, decimată înainte de „meciul salvării” cu Dinamo

Spre deosebire de ultima partidă câștigată cu Dinamo, Poli Iași e decimată înainte de meciul care o poate scăpa de ultima poziție în clasament și să o apropie de locurile de baraj ocupate de „alb-roșii” și de Viitorul.

ADVERTISEMENT

Echipa antrenată de Nicolo Napoli are probleme mari în ofensivă, unde i-a pierdut pe cei mai buni jucători: Andreas Calcan, al cărui contract a fost reziliat după un conflict cu tehnicianul italian, Andrei Cristea, exclus din lot, și Platini, accidentat. Pe lângă aceștia, Laurențiu Brănescu a suferit și el o fractură de piramidă nazală în partida cu Astra Giurgiu și se află în continuare internat în spital.

Brănescu, Calcan și Platini, decisivi în victoria Iașiului cu Dinamo

Brănescu, Calcan și Platini au fost unii dintre cei mai importanți jucători ai lui Poli Iași în victoria cu 1-o în fața lui Dinamo de pe 20 martie 2021, în urmă cu mai puțin de două luni. Platini a fost cel mai bun jucător al moldovenilor, care reușea să obțină prima victorie după o lungă perioadă, în urma unui meci bun împotriva „câinilor”, pe un teren destul de dificil.

ADVERTISEMENT

Djuranovic marca golul izbăvirii în minutul 62, după o pasă a lui Andreas Calcan, care a intrat pe teren în minutul 12. Andrei Cristea era de asemenea un jucător important pentru Iași și ar fi putut ajuta echipa cu Dinamo, după ce a revenit ca jucător, însă este în conflict cu Niccolo Napoli și nu va mai fi folosit de italian.

Cum au arătat cele două echipe

Poli IaşiBrănescu – Onea, R. Popa, Baxevanos, Buşu – De Iriondo, Passaglia – Platini (Acosta 81), Vanzo, Stan (Calcan 12) – Djuranovic. Antrenor: Nicolo Napoli. Rezerve: Axinte, Calcan, Cabral, Gaitan, Alvarez, I. Cristea, Acosta, Cană, Flores.

ADVERTISEMENT

Dinamo: Eşanu – Ehmann, Puljic, Grigore (Bani 72) – Sorescu, Anton, Achim, A. Radu (Nepomuceno 67) – Fabbrini – Blejdea (Creţu 66), Moldoveanu (Stere 57). Antrenor: Gigi Mulţescu. Rezerve: Kongshavn, Creţu, Nepomuceno, Mihaiu, Morsay, Stan, Bani, Stere, Borduşanu.

Singura absență notabilă a „câinilor” este Alexandru Răuță

De cealalaltă parte, Dusan Uhrin Jr. are un singur titular indisponibil: mijlocașul defensiv Alexandru Răuță, care va lipsi cel mai probabil până la finalul sezonului, după ce s-a accidentat cu Viitorul Constanța.

Absența lui Răuță însă poate fi suplinită cu brio de Janusz Gol, Paul Anton și Vlad Achim. Ionuț Șerban și Joseph Akpala au de asemenea niște accidentări mai severe, iar antrenorul ceh nu se va mai baza pe ei în acest sezon, în timp ce Magaye Gueye e deja istorie pentru alb-roșii.

Iașiul își joacă ultima șansă de salvare în Copou, împotriva lui Dinamo, care încearcă să „evadeze” de pe locurile de baraj, miercuri, de la ora 16:30.

  • 4 titulari vor lipsi de la Iași în meciul cu Dinamo
  • 1-0 a fost rezultatul ultimei partide dintre Iași și Dinamo, disputată în Copou
ADVERTISEMENT