Sport

Mihai Rotaru despre ultima lovitură: „Mekvabishvili este un transfer la care s-a muncit foarte mult! Am căutat un jucător pe profilul lui Cicâldau pentru Universitatea Craiova și în sfârșit l-am găsit”. Exclusiv

Mihai Rotaru, patronul Universității Craiova, a dat dat detalii despre ultima lovitură reușită în mercato de olteni. Cine este Anzor Mekvabishvili, noul mijlocaș din Bănie.
19.01.2024 | 13:00
Mihai Rotaru despre ultima lovitura Mekvabishvili este un transfer la care sa muncit foarte mult Am cautat un jucator pe profilul lui Cicaldau pentru Universitatea Craiova si in sfarsit lam gasit Exclusiv
Mihai Rotaru a vorbit despre noul transfer al Universității Craiova, Anzor Mekvabishvili. Foto: colaj FANATIK.
ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova a impresionat în actuala perioadă de transferuri. După achizițiile lui Denil Maldonado și Pyry Soiri, clubul patronat de Mihai Rotaru l-a adus în Bănie pe internaționalul georgian în vârstă de 22 de ani, Anzor Mekvabishvili. Mihai Rotaru este încântat de transferul reușit de Universitatea Craiova.

Mihai Rotaru despre ultima lovitură: „Mekvabishvili este un transfer la care s-a muncit foarte mult!”

Universitatea Craiova a dat lovitura în această iarnă și a transferat un jucător extrem de promițător. Este vorba despre Anzor Mekvabishvili, căpitanul Georgiei U21 care a terminat pe primul loc la Europeanul de anul trecut într-o grupă cu Olanda, Portugalia și Belgia.

ADVERTISEMENT

Mai mult decât atât, Anzor Mekvabishvili are deja 13 apariții la naționala mare a Georgiei. Mihai Rotaru, într-o reacție în exclusivitate pentru FANATIK, a recunoscut că a meritat efortul pentru realizarea transferului.

„Un transfer la care s-a muncit foarte mult, dar tocmai de aceea satisfacția este cu atât mai mare. Este un jucător de mijlocul terenului, un box to box care poate juca și număr 6.

ADVERTISEMENT

A fost căpitanul Georgiei U21 în turneul de excepție pe care l-au făcut când au terminat pe primul loc într-o grupă cu Portugalia, Olanda si Belgia”, a declarat Mihai Rotaru, în exclusivitate, pentru FANATIK.

Mihai Rotaru, detalii despre noul transfer al Universității Craiova: „Se apropie ca profil de Cicâldău. De-asta am insistat să-l aducem”

Universitatea Craiova l-a transferat pe Anzor Mekvabishvili de la Dinamo Tbilisi pentru suma de 750.000 de euro. Totodată, echipa din capitala Georgiei a păstrat un procent de 20% dintr-un viitor transfer al tânărului mijlocaș.

ADVERTISEMENT

Mihai Rotaru a insistat să-l aducă pe Anzor Mekvabishvili la Universitatea Craiova, deoarece jucătorul se aseamănă izbitor ca profil de joc cu Alexandru Cicâldău. Patronul din Bănie a vrut să-l transfere în această iarnă pe mijlocașul român la Craiova, însă s-a lovit de refuzul lui Konyaspor, echipa la care este împrumutat jucătorul de Galatasaray.

„La doar 22 de ani are deja 13 selecții în echipa mare a Georgiei, echipa ce are șanse mari să ajungă la turneul final de anul acesta din Germania. Am căutat un jucător pe profilul lui Cicâldau pentru Universitatea Craiova și în sfârșit l-am găsit. De aceea am insistat să-l aducem la Craiova”, a mai spus Mihai Rotaru, pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

Anzor Mekvabishvili a semnat un contract valabil 4 ani și jumătate cu Universitatea Craiova. Internaționalul georgian mai avea înțelegere cu Dinamo Tbilisi până în vara anului 2028. Mijlocașul box-to-box urmează să fie prezentat oficial.

  • 1 iunie 2020 a fost data la care Anzor Mekvabishvili a făcut pasul la echipa mare a celor de la Dinamo Tbilisi
  • 13 apariții are Anzor Mekvabishvili la naționala mare a Georgiei
ADVERTISEMENT