Sport

Ivaylo Petev, măsuri radicale la primul meci după eșecul cu FCSB. A schimbat șapte jucători și sistemul!

Ivaylo Petev nu a stat cu mâinile în sân după eșecul drastic cu FCSB și la meciul cu Sepsi a schimbat sistemul de joc, dar și șapte dintre titulari.
04.02.2024 | 16:25
Ivaylo Petev masuri radicale la primul meci dupa esecul cu FCSB A schimbat sapte jucatori si sistemul
Ivaylo Petev nu a stat cu mâinile în sân după eșecul drastic cu FCSB și la meciul cu Sepsi a schimbat sistemul de joc, dar și șapte dintre titulari. Sursă foto: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Tehnicianul bulgar a fost aspru criticat după înfrângerea dură de pe teren propriu în fața ”roș-albaștrilor”, scor 0-3, fostul președinte al oltenilor, Sorin Cârțu, făcându-l praf la FANATIK SUPERLIGA.

Ivaylo Petev a schimbat sistemul și șapte jucători din echipa de start

Se pare că Ivaylo Petev a înțeles greșelile făcute la partida cu FCSB, iar la jocul din deplasare cu Sepsi OSK, din etapa a 24-a din SuperLiga, a făcut schimbări radicale. A modificat sistemul și a introdus șapte jucători noi în primul ”11”.

ADVERTISEMENT

Dacă la duelul din runda precedentă antrenorul bulgar a folosit un sistem 3-5-2 prin care a încercat să câștige mijlocul terenului, la Sfântu Gheorghe a ales să joace într-un 4-2-3-1 mult mai des folosit de olteni.

Prima schimbare făcută de Petev a fost să-l scoată din poartă pe Laurențiu Popescu și să-l titularizeze pe David Lazar. Ceilalți jucători care și-au pierdut locul au fost Maldonado, Badelj, Soiri, Cîmpanu, Baiaram, plus Bancu (suspendat).

ADVERTISEMENT

În locul acestora au intrat Vlădoiu, Raul Silva, Mateiu, Danciu, Mekvabishvili și Markovic. Singurii care și-au păstrat locul în primul ”11” au fost Zajkov, Crețu, Mitriță și Căpățînă, dar acesta din urmă nu mai joacă la mijlocul terenului, ci a fost trecut fundaș stânga pentru a acoperi lipsa căpitanului Bancu.

Petev știe unde s-au făcut greșeli2,15

În conferința de presă premergătoare întâlnirii cu Sepsi OSK, antrenorul Ivaylo Petev și-a făcut ”mea culpa” pentru greșelile din partida cu FCSB și a cerut mobilizare maximă din partea jucătorilor săi.

ADVERTISEMENT

”Meciul care urmează o să fie cu o echipă foarte bună care are progres în ultimele meciuri. Trebuie să reacționăm într-o metodă bună, să dăm totul de la sine, să luptăm și cu orice preț să ne străduim să luăm cele trei puncte. Indiferent de ce sistem o să folosesc, oricine intră în joc trebuie să ia meciul în serios și să obținem cele trei puncte.

Ne antrenăm în fiecare săptămână, nu avem alte observații, dar ce arătăm la meciuri nu este suficient. Am spus că trebuie să acceptăm meciul trecut și să ne străduim să luăm cele trei puncte. La noi problema este mai mult mentală având în vedere rezultatele din ultimul timp.

ADVERTISEMENT

Sunt sigur că după o victorie o să arătăm mai bine. Este normal să fie critici mai ales că nu reușești să câștigi după atâtea meciuri, dar totul depinde de noi. Noi am intrat în situația asta și singuri trebuie să ieșim. Știm unde am greșit”, a declarat Petev.

ADVERTISEMENT
1,87 este cota oferită de BETANO pentru pronosticul „total goluri: peste 2,5” la meciul Universitatea Craiova - Universitatea Cluj