Sport

Maria Dănilă scrie istorie pentru alpinismul românesc! E prima femeie care cucereşte vârful Annapurna din Himalaya de 8.091 metri. Foto

Maria Dănilă a reușit o performanță notabilă, după ce a cucerit vârful Annapurna (8.091 metri). Este prima alpinistă din România care reușește asta.
20.04.2023 | 07:46
Maria Danila scrie istorie pentru alpinismul romanesc E prima femeie care cucereste varful Annapurna din Himalaya de 8091 metri Foto
Maria Dănilă, premieră pentru alpinismul românesc după ce a cucerit Annapurna (8.091 m). Sursă foto: Facebook @Clubul Alpin Român - Brașov
ADVERTISEMENT

Maria Dănilă continuă povestea de succes a alpinismului românesc, pe una dintre cele mai ostile creste muntoase din lume. Întreaga ascensiune a durat 17 ore, însă expediția s-a întins pe parcursul a mai multe săptămâni.

Maria Dănilă, performanță notabilă pentru alpinismul românesc în Himalaya

Succesul acestei expediții a fost anunțat de către Clubul Alpin Român – Braşov, Maria Dănilă fiind membră a acestei organizații cunoscute în lumea iubitorilor de munte.

ADVERTISEMENT


Vârful Annapurna 1 este unul dintre cele 14 Summit-uri de peste 8.000 de metri și unul dintre cele mai dificile de escaladat, mai ales în condiții de iarnă.

Majoritatea alpiniștilor optează din această cauză pentru folosirea oxigenului suplimentar și a corzilor fixe, așa cum a fost și cazul alpinistei din România.

ADVERTISEMENT

Maria Dănilă, mesaj după cucerirea vârfului Annapurna:

Maria Dănilă a făcut parte dintr-o expediție nepaleză și a fost însoțiță și de un șerpaș. Alpinista o oferit primele declarații prin intermediul Clubului Alpin Român – Braşov:

„Pe 15 aprilie, în jur de 11:20, la puţin timp după rope fixing team, am ajuns şi eu pe vârf. Am făcut parte din echipa celor de la Imagine Nepal, am urcat cu şerpaş şi oxigen.

ADVERTISEMENT
Maria Dănilă, pe summit-ul Annapurna (8.091 m)
Maria Dănilă, pe summit-ul Annapurna (8.091 m)

Ziua vârfului a fost foarte grea pentru ca am plecat din lower C3 direct, care e pe la 6200m…şi ultimele 3-400 metri am aşteptat după rope fixing.. aşa încât doar urcarea a durat vreo 17 ore”.

Gabriel Băicuș a realizat și el o premieră pentru alpinismul românesc

Anul trecut, alpinistul Gabriel Băicuș a reușit să escaladeze în doar 24 de ore vârful Everest și Lhotse din Himalaya, stabilint o performanță unică pentru alpinismul românesc.

ADVERTISEMENT

Românul a vorbit despre expediția sa remarcabilă într-un amplu interviu pentru FANATIK: „Niciun român nu a reușit să urce pe Everest (8.848 metri) și pe Lhotse (8.516 metri) în doar 24 de ore și, chiar dacă am reușit, mi-am dat seama că nu eram destul de pregătit. Experiența și mentalul m-au ajutat să depășesc momentele foarte dificile din expediție în care m-am gândit chiar să renunț”.

ADVERTISEMENT
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am...
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am mâncat? Răducioiu și-a vomitat mațele”
O detectivă este plătită pentru a afla dacă femeile sunt înșelate: „Din zece...
O detectivă este plătită pentru a afla dacă femeile sunt înșelate: „Din zece bărbați, în medie, opt eșuează”
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Locul unic din România, considerat raiul iubitorilor de trasee montane. Drumul până la el...
Locul unic din România, considerat raiul iubitorilor de trasee montane. Drumul până la el ne poartă prin aproape 100 de peşteri
Cât de frumoasă e, la 44 de ani, fosta iubită a lui Adrian...
Cât de frumoasă e, la 44 de ani, fosta iubită a lui Adrian Mutu, dispărută din viaţa publică! A trecut printr-un divorţ dureros!
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
LUPTE VIOLENTE! Tancurile dărâmă tot în CALEA LOR. E ALERTĂ de RĂZBOI
LUPTE VIOLENTE! Tancurile dărâmă tot în CALEA LOR. E ALERTĂ de RĂZBOI
Antena 1 dă în judecată Pro TV. Scandal uriaș din cauza chefilor Scărlătescu,...
Antena 1 dă în judecată Pro TV. Scandal uriaș din cauza chefilor Scărlătescu, Bontea și Dumitrescu
Cât câștigă Denise Rifai. Vedeta, incomodată de Dani Oțil și Răzvan Simion
Cât câștigă Denise Rifai. Vedeta, incomodată de Dani Oțil și Răzvan Simion
Câștigătorul Chefi la cuțite șterge pe jos cu foștii chefi. Ce i-au făcut...
Câștigătorul Chefi la cuțite șterge pe jos cu foștii chefi. Ce i-au făcut acești în trecut. El critică și emisiunea MasterChef. ''Este un concurs pentru bucătari amatori''
Ucraina a cerut permisiunea să folosească arme occidentale împotriva unor ținte din interiorul...
Ucraina a cerut permisiunea să folosească arme occidentale împotriva unor ținte din interiorul Rusiei
Câștigătorul Chefi la cuțite dă de pământ cu Bontea, Dumitrescu și Scărlătescu. Ce...
Câștigătorul Chefi la cuțite dă de pământ cu Bontea, Dumitrescu și Scărlătescu. Ce a avut de spus la adresa foștilor chefi din cooking show-ul Antenei 1