Sport

Marin Hîldan a stins televizorul când Eriksen s-a prăbușit pe gazon. Șocat, nu mai putea vorbi! Exclusiv

Tatăl lui Cătălin Hîldan nu a putut să urmărească imaginile cu danezul Christian Eriksen. A închis televizorul şocat!
12.06.2021 | 21:08
Marin Hildan a stins televizorul cand Eriksen sa prabusit pe gazon Socat nu mai putea vorbi Exclusiv
Marin Hâldan a stins televizorul când Eriksen s-a prăbușit pe gazon. Şi-a adus aminte de fiul Cătălin
ADVERTISEMENT

Imaginile în care Christian Eriksen se prăbuşeşte pe teren i-au trezit lui Marin Hîldan amintiri dureroase. Gândurile i-au zburat spre fiul său, Cătălin, care şi-a pierdut viaţa pe 5 octombrie 2000, după un eveniment similar.

FANATIK l-a sunat pe Marin Hîldan şi a descoperit un om şocat şi înspăimântat de ceea ce s-a întâmplat în meciul dintre Danemarca şi Finlanda, la Euro 2000.

ADVERTISEMENT

Cu vocea stinsă, aproape fără glas, a mărturisit că nu a putut să urmărească la tv ce se întâmplă cu Eriksen. „Am închis imediat televizorul“, a mărturisit şi a închis convorbirea. Era în stare de şoc! Apoi şi-a închis telefonul!

Christian Eriksen s-a prăbuşit pe teren în Danemarca – Finlanda

Decarul danezilor a căzut pe teren în minutul 42 al meciului dintre Danemarca şi Finlanda. Era singur, fără niciun adversar în jurul lui. Un coleg a aruncat mingea de la margine, Eriksen a încercat să se apropie, a făcut doi paşi şi s-a prăbuşit inconștient.

ADVERTISEMENT

Echipa medicală a intervenit rapid, iar când a ajuns lângă mijlocaş a început manevrele de resuscitare. Timp de aproape 20 minute nu s-a oprit.

Colegii din naţională au făcut un cerc în jurul lui şi al medicilor. Au încercat să-l protejeze. Mulţi dintre ei erau în lacrimi, în timp ce unii nu au putut să privească scenele terifiante.

ADVERTISEMENT

Iubita lui, Sabrina, a coborât speriată din tribune, iar portarul Schmeichel şi fundaşul Kjaer au încercat să o consoleze.

Adversarii au rămas şi ei şocaţi. Meciul a fost întrerupt, iar echipele trimise la cabine. O lume întreagă a stat cu sufletul la gură, în timp ce spectatorii de pe stadionul din Copenhaga au amuţit.

ADVERTISEMENT

După aproape 20 de minute, Eriksen a fost transportat în afara terenului pe o targă. Crâmpeie de imagini surprinse la faţa locului păreau să arate faptul că e conştient. Anunţul oficial a venit din partea UEFA, care a confirmat că starea lui este stabilă. A fost transportat la spital, unde este monitorizat în continuare.

Cătălin Hîldan s-a stins

Cazul lui Eriksen aminteşte de ceea ce s-a întâmplat cu 21 de ani înainte cu dinamovistul Cătălin Hîldan. La un amical disputat la Olteniţa, contra echipei locale, mijlocaşul „câinilor“ s-a prăbuşit pe teren în minutul 74.

A fost transportat la spital, dar s-a stins înainte de a ajunge acolo. Medicii din Olteniţa au încercat să-l resusciteze, dar nu au reuşit. Cauza decesului a fost pusă pe seama unui anevrism cerebral.

Era 5 octombrie 2000. Ziua în care a murit fotbalistul Cătălin Hîldan. Fanii nu l-au uitat niciodată, iar acum este un simbol pentru toată suflarea dinamovistă.

ADVERTISEMENT