ADVERTISEMENT
Fotbal intern

Marinos Ouzounidis schimbă sistemul la Universitatea Craiova! Unde vor juca Nistor și Cicâldău. Exclusiv

Autor: Traian Terzian | 09.02.2021 | 20:03
Marinos Ouzounidis schimbă sistemul la Universitatea Craiova! Unde vor juca Nistor și Cicâldău. Exclusiv
Universitatea Craiova, favorită la câștigarea Cupei României: „Peste el aș vrea să dăm în finală” Sursă foto: Sport Pictures

Tehnicianul elen Marinos Ouzounidis își propune să schimbe câteva lucruri la Universitatea Craiova în încercarea de a câștiga titlul, iar FANATIK a aflat că primul lucru care se va modifica va fi sistemul de joc.

ADVERTISEMENT

Grecul a cerut timp pentru a reuși să-și îndeplinească obiectivele și a promis cu nu îi va schimba pe jucătorii tineri după doat 5 minute, deși regulamentul îi permite acest lucru.

Ouzounidis a fost deja adoptat de fani, cei care i-au găsit și un nume românesc: ”Nea Marin,” aluzie la prenumele tehnicianului grec. Acesta se pregătește pentru debutul care va avea loc joi, în Cupa României, la Botoșani.

ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova își schimbă sistemul de joc după venirea lui Marinos Ouzounidis

Deși în conferința de presă premergătoarea meciului cu FC Botoșani, Marinos Ouzounidis nu a vrut să dezvăluie cum va juca Universitatea Craiova sub comanda sa și a precizat că nu vor fi mari schimbări, FANATIK a aflat că grecul vrea să implementez un nou sistem de joc.

După ce în ultima perioadă, sub comanda lui Cristiano Bergodi, apoi a lui Corneliu Papură, și în ultimele două meciuri cu interimarul Dragoș Bon pe banca tehnică, oltenii au evoluat în sistemul 4-3-3, Ouzounidis crede că noua sa formație ar da un randament mult mai bun într-un alt sistem.

ADVERTISEMENT

Încă de la primele antrenamente, grecul a început să testeze două noi variante de joc: 4-2-3-1 și 3-5-2. În ambele sisteme sunt câțiva jucători care sunt siguri de posturile lor, aici fiind vorba de Mirko Pigliacelli, Ștefan Vlădoiu, Marius Constantin, Nicușor Bancu, Dan Nistor, Alexandru Cicâldău și Andrei Ivan.

Cicâldău va juca în spatele vârfului în 4-2-3-1

În jurul acestora se va contura primul ”11” în era Ouzounidis la Craiova. FANATIK a aflat că în sistemul 4-2-3-1 echipăa de start ar arăta astfel: Pigliacelli – Vlădoiu, Bălașa, M. Constantin, Bancu – Mateiu (Screciu), Nistor (Fedele) – Câmpanu (Ivan), Cicâldău, Ofosu (Baiaram) – Ivan (Koljic, Mamut). Aici este de specificat faptul că în momentul revenirii lui Koljic, Ivan ar trece în banda dreaptă în locul lui Câmpanu, iar Screciu ar deveni titular pentru regula U21.

ADVERTISEMENT

Marinos Ouzounidis va încerca să vadă cum se vor descurca oltenii și în 3-5-2, sistem pe care le l-a folosit foarte mult în perioada când a antrenat-o pe AEK Atena. În această variantă, FANATIK a aflat că primul ”11” ar arăta astfel: Piagliacelli – Papp, Bălașa, M. Constantin – Vlădoiu, Cicâldău, Screciu, Nistor, Bancu – Ivan, Koljic (Mamut, Ofosu, Baiaram).

Fostul component al ”Craiovei Maxima”, Rodion Cămătaru, a vorbit pentru FANATIK despre venirea lui Marinos Ouzounidis la Universitatea Craiova și este de părere că un antrenor trebuie să aibă un ciclu de câțiva ani pentru a reuși să facă performanță.

ADVERTISEMENT

  • (P) Cota BETANO pentru FC Botoșani– U Craiova: 1,24 este cota pentru „sub 3,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!