Sport

Mario Camora a scris istorie la CFR Cluj! Ce s-a întâmplat la meciul cu Hermannstadt

Mario Camora, căpitanul lui CFR Cluj, a intrat definitiv în istoria clubului. Bornă fabuloasă pentru jucătorul de origine portugheză.
08.03.2024 | 21:37
Mario Camora a scris istorie la CFR Cluj Ce sa intamplat la meciul cu Hermannstadt
Mario Camora are 13 ani la CFR Cluj. Sursă foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Mario Camora este unul dintre cei mai importanți jucători din istoria lui CFR Cluj. Din 2011 în Gruia, fundașul stânga nu va uita niciodată meciul cu Hermannstadt.

Mario Camora, performanță fabuloasă în tricoul lui CFR Cluj: 500 de meciuri pentru ardeleni

Mario Camora, moment emoționant la CFR Cluj – Hermannstadt. Fundașul stânga a evoluat în meciul cu numărul 500 pentru ardeleni. Jucătorul cu 10 meciuri la echipa națională a României a reușit 14 goluri și 38 de pase decisive.

ADVERTISEMENT

„13 ani, 13 sezoane și nenumărate momente importante petrecute împreună. 43.900 de minute în teren, 14 goluri și 38 de pase decisive care, în cele mai multe cazuri, au făcut diferența.

Cu aceste statistici, dar și cu alte amintiri care nu pot fi exprimate în cuvinte, veteranul echipei noastre, Mario Camora, bifează 500 de apariții în tricoul alb-vișiniu, fiind cel mai longeviv jucător din istoria clubului nostru

ADVERTISEMENT

Camo, suntem mândri și recunoscători că ai ales ca Gruia să îți fie ‘acasă’ și îți mulțumim pentru tot ce ai făcut pentru echipa noastră! Mult succes în continuare alături de noi, Căpitane!”, au transmis cei de la CFR Cluj pe pagina oficială de Facebook.

Mario Camora, fotbalistul din România cu cele mai multe meciuri în cupele europene

Mario Camora este și fotbalistul român cu cele mai multe meciuri în cupele europene. Fundașul din banda stângă a apărării lui Adrian Mutu are nu mai puțin de 76 de meciuri.

ADVERTISEMENT

Jucătorul în vârstă de 38 de ani mai are contract cu CFR Cluj până în vara lui 2025. Camora este evaluat de Transfermarkt la 500.000 de euro. În acest sezon, Mario Camora a evoluat în 25 de partide pentru CFR Cluj și a reușit trei goluri și o pasă decisivă. A lipsit de pe gazon din cauza unei accidentări și a ratat 9 partide în total.

Cristi Balaj a anunțat în luna februarie că fundașului stânga i-a fost prelungit contractul cu un sezon, așa cum s-a întâmplat și cu Deac. Cei doi sunt jucătorii cu cea mai mare experiență din lotul lui Adi Mutu.

ADVERTISEMENT

Cum arată topul jucătorilor cu cele mai multe meciuri la CFR Cluj

Mario Camora – 500 de meciuri 
Ciprian Deac – 459 de meciuri 
Adrian Păun – 307 meciuri 
Ricardo Cadu – 250 de meciuri 
Emanuel Culio – 241 de meciuri 
Cristian Panin – 236 de meciuri 
Cristian Manea – 220 de meciuri 
Billel Omrani – 209 meciuri 
Gabriel Mureșan – 176 de meciuri 
Ovidiu Hoban – 168 de meciuri 

ADVERTISEMENT