Sport

CFR Cluj – FC Hermannstadt 1-0, în etapa 30 din SuperLiga. Otele aduce victoria în minutul 93

CFR Cluj reușește inextremis victoria împotriva lui Hermannstadt. Philip Otele, eroul lui CFR Cluj, îi duce pe ardeleni pe locul doi în SuperLiga.
08.03.2024 | 22:03
CFR Cluj  FC Hermannstadt 10 in etapa 30 din SuperLiga Otele aduce victoria in minutul 93
CFR Cluj a ajuns la trei meciuri consecutive fără victorie. Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT
08-03-2024
20:18

Clasamentul după CFR Cluj - Hermannstadt 1-0

CFR Cluj a urcat pe locul al doilea în SuperLiga după victoria obținută în ultimele secvențe ale partidei. Echipa lui Adrian Mutu a strâns 53 de puncte și s-a apropiat la 11 puncte de liderul FCSB, care va juca împotriva Rapidului. Ardelenii au un punct peste giuleșteni. 

Clasament SuperLiga după CFR Cluj - Hermannstadt 1-0
Clasament SuperLiga după CFR Cluj – Hermannstadt 1-0
08-03-2024
16:52

CFR Cluj - Hermannstadt 1-0 (Otele 93)

Vezi toate fazele video importante aici

Min.90+5: Final de meci în Gruia și CFR Cluj trece pe locul doi. 

Min.90+3: Goool, CFR Cluj! Philip Otele înscrie cu o execuție superbă în ultimele secvențe ale partidei.

Min.79: Hermannstadt, aproape de gol după ce Neguț a driblat portarul însă a trimis în plasa laterală din careu.

Min.75: Încă o ocazie bună pentru Hermannstadt, însă mingea trece pe lângă poartă. 

Min.50: Reușita lui Muhar este anulată după ce mingea a ieșit în prealabil în aut. 

Min.47: Prima șansă bună pentru CFR Cluj. Căbuz respinge în corner. 

Min. 45: Pauză după o primă repriză echilibrată.

Min.28: Șansă uriașă pentru U Cluj. Bejan, oprit în ultima clipă din fața porții.

Min.1: A început partida din Gruia.

CFR Cluj: R. Sava – Mogoș, Boben, Ajeti, Camora – Muhar, Keita, Tachtsidis – C. Deac, Bîrligea, Otele. Rezerve: Hindrich, Bălgrădean, Cr. Manea, Abeid, M. Ilie, Aussi, R. Filip, Avounou, Fica, Serebe, Michael. Antrenor: Adrian Mutu

Hermannstadt: Căbuz – Butean, Găman, Bejan, Opruț – Balaure, Murgia, Mino Sota, I. Stoica – G. Iancu, D. Paraschiv. Rezerve: Muțiu, I. Pop, Etienne, Antoche, Ngoma, Dr. Iancu, Neguț, Biceanu, Oroian, Jipa, Ciubotaru, Fonseca. Antrenor: Marius Măldărășanu

Etapa 30 din SuperLiga este ultima rundă a sezonului regulat. Vineri, sâmbătă, duminică și luni sunt programate câteva partide esențiale pentru configurația clasamentului înainte de startul play-off-ului și play-out-ului. Printre acestea, și meciul din Gruia, CFR Cluj – FC Hermannstadt.

CFR Cluj – FC Hermannstadt, live video online, de la 20:00, în etapa 30 din SuperLiga

Meciul este unul cu o miză foarte importantă pentru oaspeți, care încă speră la o calificare în play-off. Calculele sibienilor au fost încurcate de înfrângerea cu 0-1 înregistrată pe terenul lui Dinamo, acum două etape. Totuși, trupa lui Marius Măldărășanu speră în continuare.

ADVERTISEMENT

Pentru a se clasa între primele 6 echipe, la finalul sezonului regulat, FC Hermannstadt este obligată să câștige pe terenul formației de pe locul 3, CFR Cluj. Victoria nu este un garant al succesului, însă, deoarece sibienii au nevoie să fie îndeplinite și de alte condiții. Pe lângă cele trei puncte din Gruia, sibienii au nevoie ca Farul și UTA să piardă, iar U Cluj și Sepsi să nu câștige.

Nici pentru CFR Cluj meciul nu este lipsit de miză. Oamenii lui Adrian Mutu vin după două egaluri consecutive, ambele în deplasare. A fost 1-1 cu Farul Constanța și 2-2 pe terenul celor de la Oțelul Galați. Astfel, CFR a rămas la 14 puncte în spatele celor de la FCSB și are nevoie neapărat de victorie.

ADVERTISEMENT

Dacă reușește să câștige contra Sibiului, CFR Cluj va intra în play-off cu 27 de puncte. Ardelenii le-ar face galerie rapidiștilor în derby-ul cu FCSB, pentru ca roș-albaștrii să intre în faza finală a sezonului cu doar 32 de puncte. Acest lucru s-ar traduce prin doar 5 puncte de recuperat pentru ardeleni. Numai că Rapid vrea și ea campionatul.

Cine transmite la TV partida CFR Cluj – FC Hermannstadt

Meciul din Gruia, care se joacă vineri, 8 martie, de la 20:00, va fi putea fi urmărit în direct, pe canalele Digisport 2, Prima Sport 2 și Orange Sport 3. Puteți urmări partida și în format LIVE VIDEO pe FANATIK.ro.

ADVERTISEMENT

De la aceeași oră, se joacă și meciurile Dinamo – UTA, FC Botoșani – Farul, FC Voluntari – U Cluj și Petrolul – Sepsi Sf. Gheorghe. Toate partidele sunt importante în contextul luptei pentru accesul în play-off.

Programul etapei 30 din SuperLiga și clasamentul înainte de start

Ultima etapă a sezonului regulat din SuperLiga începe vineri, cu partidele decisive pentru play-off, și continuă până luni, 11 martie, când se desfășoară meciul dintre Oțelul Galați și Politehnica Iași. La aceeași oră cu CFR Cluj – FC Hermannstadt se joacă și Dinamo – UTA, FC Botoșani – Farul, FC Voluntari – U Cluj și Petrolul – Sepsi Sf. Gheorghe. În următoarele zile, vor avea loc partidele:

ADVERTISEMENT

Sâmbătă, 9 martie

  • ora 20:00 Rapid – FCSB (Digisport 1, Prima Sport 1, Orange Sport 1)

Duminică, 10 martie

  • ora 20:45 U Craiova 1948 – Universitatea Craiova (Digisport 1, Prima Sport 1, Orange Sport 1)

Luni, 11 martie

  • ora 20:00 Oțelul Galați – Poli Iași (Digisport 1, Prima Sport 1, Orange Sport 1)

În zona superioară a clasamentului, adică cea de care sunt interesate CFR Cluj și FC Hermannstadt, situația arată astfel, după 29 de etape:

  1. FCSB – 64 puncte
  2. Rapid – 52 puncte
  3. CFR Cluj – 50 puncte
  4. Universitatea Craiova – 46 puncte
  5. Farul Constanța – 42 puncte
  6. U Cluj – 41 puncte
  7. Sepsi Sf. Gheorghe – 40 puncte
  8. FC Hermannstadt – 40 puncte
  9. UTA – 40 puncte

Cote pariuri la CFR Cluj – FC Hermannstadt, din etapa 30 a SuperLigii

Înaintea meciului CFR Cluj – FC Hermannstadt, bookmakerii au pregătit câteva cote interesante pentru pariori. Victoria echipei lui Adrian Mutu are cota 1,75, egalul este cotat cu 3,65, iar 2 solist are cota 5,00.

Atât CFR Cluj, cât și Hermannstadt au încasat goluri în ultimele două etape. Cota pentru “ambele marchează“ este 2,05, iar dacă se merge pe varianta contrarie, cota este de 1,72.

CFR Cluj – FC Hermannstadt, live stream, 20:00, Digisport 2, Prima Sport 2, Orange Sport 3

Meciul din Gruia va fi, cu siguranță, unul foarte disputat, iar ochii vor fi și pe brigada de arbitri. La centru va fi Istvan Kovacs, asistat de Vasile Marinescu și Ovidiu Artene. În camera VAR, disponibilă pentru toate meciurile disputate vineri, va fi Cătălin Popa.

Ambele echipe speră la victorie și la sprijin indirect venit de la derby-ul Rapid – FCSB, în cazul ardelenilor, respectiv dinspre partidele care se dispută la aceeași oră, în cazul sibienilor.

ADVERTISEMENT