Sport

Destinație surpriză pentru Mario Nicolae. Cu ce echipă a semnat după despărțirea de Dinamo: „Sunt mândru să fiu aici”

Mario Nicolae se întoarce în fotbal după despărțirea de Dinamo. Tocmai a semnat cu Vejle Boldklub, echipă daneză antrenată până în mai 2021 de Costel Gâlcă.
10.12.2021 | 16:31
Destinatie surpriza pentru Mario Nicolae Cu ce echipa a semnat dupa despartirea de Dinamo Sunt mandru sa fiu aici
ADVERTISEMENT

La aproape jumătate de an de când și-a încheiat conturile cu Dinamo, Mario Niculae a ales să revină în fotbal, dar nu în campionatul intern, ci la Vejle Boldklub. Este vorba despre echipa pregătită până de curând de tehnicianul român Costel Gâlcă.

Sunt mândru să fiu aici. Datorită cantonamentelor din Turcia și a experienței mele am cunoscut mai mulți angajați ai lui Vejle”, și-a început discursul noul director tehnic, la prezentarea oficială, anunțând, totodată, obiectivul stabilit pentru actuala stagiune.

ADVERTISEMENT

După 17 etape scurse din acest sezon, danezii ocupă ultima poziție în clasament și speră să se salveze de la retrogradare odată cu această mutare. De îndată ce Gâlcă și-a anunțat plecarea, postul de antrenor principal i-a revenit lui Peter Sorensen.

Mario Nicolae și-a găsit echipă. Tocmai a fost prezentat oficial la Velje Boldklub

Obiectivul pe termen scurt este să ne salvăm de la retrogradare. Apoi, trebuie să găsim un echilibru la echipă și să reușim să aducem jucători care, în acest moment, nu și-ar dori să vină la Vejle.

ADVERTISEMENT

Nu e ceva care să se întâmple imediat, dar asta este ambiția mea. Știu că vor fi fani care se vor întreba ce garanții poate oferi un director sportiv din România în fotbalul scandinav.

Vreau să subliniez că am responsabilitatea de a implementa strategia dorită de conducere și de patronat”, a transmis Mario Nicolae, prin intermediul paginii oficiale de Facebook a clubului.

ADVERTISEMENT

Danezii au încredere deplină în noul director sportiv: „Această colaborare va aduce o îmbunătățire a lotului și o echipă competitivă”

Chestionat cu privire la motivele pentru care a luat această decizie, patronul moldovean al lui Vejle și-a exprimat convingerea că transferurile pe care noul director sportiv urmează să le efectueze vor contribui din plin la atingerea obiectivului.

Îl cunosc personal pe Marius, este un director sportiv care cunoaște foarte bine industria fotbalului. Cunoștințele sale vor întări echipa și ne vor ajuta pe piața transferurilor. După numirea sa, anumite atribuții ale patronatului în ceea ce privește transferurile vor fi preluate de el.

ADVERTISEMENT

Vejle este acum într-o situație în care trebuie să lupte cu tot ce are pentru a se salva. Am încredere deplină în Marius, iar această colaborare va aduce o îmbunătățire a lotului și o echipă competitivă”, a declarat Andrew Zolotko.

Schimbare radicală. Ce a făcut fostul director sportiv al lui Dinamo în ultimele luni

Până să revină în fotbal, acesta și-a găsit refugiul în cele sfinte. Mai precis, ultimele luni au fost un bun prilej pentru a petrece din ce în ce mai mult timp în parohia de la Biserica Sfântul Gheorghe, situată chiar în centrul Bucureștiului.

Am devenit creștin ortodox practicant. Așa cum trebuia să fiu dintotdeauna. Mereu am avut o astfel de latură, o dragoste față de biserică, de preoți și de cântece bisericești.

Dar eram ca o oaie rătăcită. Sunt un creștin practicant, vreau să fiu un mărturisitor al ortodoxiei. Asta mi-a adus liniștea în ultimii ani. Să-L am pe Dumnezeu în viața mea este cel mai bun lucru care mi se poate întâmpla.

De aceea, am și o liniște când sunt atacat. Nu mă deranjează că se fac glume, că se spune că am față de preot”, mărturisea fostul director sportiv al lui Dinamo, într-un interviu acordat recent.

ADVERTISEMENT