Sport

Mario Nicolae, prima reacție pentru Fanatik despre revenirea la Dinamo: „Sunt fericit că apreciază ce am făcut”

Mario Nicolae este unul dintre oamenii doriți de conducerea lui Dinamo pentru postul de director sportiv, după plecarea lui Gabriel Glăvan.
21.02.2024 | 18:05
Mario Nicolae prima reactie pentru Fanatik despre revenirea la Dinamo Sunt fericit ca apreciaza ce am facut
Mario Nicolae a fost directorul sportiv al lui Dinamo în perioada ianuarie-iunie 2021. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Mario Nicolae este directorul sportiv al danezilor de Velje, unde a făcut echipă cu Costel Gâlcă. Fostul oficial al lui Dinamo a vorbit pentru FANATIK despre o posibilă revenire în Ștefan cel Mare.

Mario Nicolae și-a adus aminte de momentul greu în care a venit la Dinamo: „Sper ca într-o bună zi să revin”

Mario Nicolae a recunoscut că are treburi neîncheiate la Dinamo: „Sper ca într-o bună zi să revin, să continui munca începută acolo. Au fost 6 luni extrem de grele. Am venit poate în cel mai dificil moment din istoria lui Dinamo, când Cortacero realmente distrusese clubul, jucătorii erau neplătiți de 5-6 luni.

ADVERTISEMENT

Nu aveam nici posibilități financiare să ducem la bun sfârșit nici măcar activitatea sportivă de zi cu zi. Nimeni nu dădea nicio șansă în anul ăla să ne salvăm de la retrogradare, dar am reușit să fim surpriza returului”.

El a ținut să treacă în revistă lucrurile pe care le-a reușit în cele 6 luni cât a fost directorul sportiv al „câinilor”: „Am reușit acel amical de gală la Dinamo Kiev cu ajutorul lui Mircea Lucescu, plus amicalul din vara în care am plecat cu Galatasaray și parteneriatele foarte bune cu Beladonna, Complet Medical, Bilancia”.

ADVERTISEMENT

Mario Nicolae regretă că nu a mai avut șansa să contribuie la salvarea lui Dinamo: „A venit Iuliu Mureșan cu altă echipă și a reușit să retrogradeze”

Mario Nicolae și-ar fi dorit să continue la Dinamo: „Am reușit să refac pe la Săftica lucruri care nu s-au făcut de zeci de ani. Deci pentru mine a fost ceva frumos, dar din păcate nu am fost lăsat să duc lucrurile la bun sfârșit pentru că s-a intrat în insolvență și a venit Iuliu Mureșan cu altă echipă și a reușit să retrogradeze”.

Pe viitor, directorul sportiv nu exclude o revenire în „Groapă”: „Sper într-o bună zi să vin să continui munca și să reușim să avem performanțe foarte, foarte mari. Pentru mine Dinamo e un loc foarte important în viața mea și normal că, dacă interesul este real de a reveni la Dinamo, sunt bucuros.

ADVERTISEMENT

Sunt mândru, sunt fericit că oamenii au aflat ce am făcut la Dinamo și apreciază ceea ce am făcut sau pot face pentru Dinamo. Nu e puțin lucru să fii candidat pentru funcția de director sportiv la Dinamo București.

Dar sunt într-un campionat puternic, în care sunt foarte respectat. Trebuie să mă concentrez pe ceea ce este acum la Velje. Ne luptăm pentru salvarea de la retrogradare cu al doilea cel mai mic buget din campionat și o să vedem unde o să fim”.

ADVERTISEMENT

Are încredere în noul proiect de la Dinamo: „Se contruiește ceva sănătos”

Mario Nicolae e încântat de ce s-a întâmplat la Dinamo în ultimul timp: „Eu sper că vor reuși din nou să se salveze de la retrogradare. Cu siguranță arată bine echipa si simt ca se construiește sănătos”.

FANATIK a dezvăluit că Andrei Nicolescu are pe listă trei variante pentru postul de director sportiv: Vlad Munteanu, în prezent manager operațional la FRF, Mario Nicolae sau un director sportiv din Croația, o variantă agreată de antrenorul Zeljko Kopic.

Administratorul special al lui Dinamo a vorbit despre acest subiect: „Este o discuție, începe cursul la FRF pentru director sportiv, în vederea implementării acestei necesități pentru toate cluburile și în ideea ca toate cluburile din Liga 1 să înțeleagă același lucru despre noțiunea și despre responsabilitățile directorului sportiv. 

Suntem în discuții cu câțiva potențiali oameni care să fie în zona asta, discuțiile nu sunt simple, depind de multe contexte și condiții. Dar, cu siguranță, Dinamo va avea un director sportiv în perioada următoare. Nu știm cât de repede, dar căutăm acest lucru”, a spus Andrei Nicolescu la PRO TV.

  • 6 luni a fost Mario Nicolae director sportiv la Dinamo în 2021

Interviu Mario Nicolae

ADVERTISEMENT