Sport

Mario Nicolae, acuzat că sabotează Dinamo! „A plecat de la club cu aparatura”. Exclusiv

Mario Nicolae a plecat de la Dinamo, iar odată cu el s-a „evaporat” și aparatura Catapult, cu ajutorul căreia erau monitorizați jucătorii.
05.08.2021 | 16:22
Mario Nicolae acuzat ca saboteaza Dinamo A plecat de la club cu aparatura Exclusiv
Mario Nicolae este acuzat că a plecat de la Dinamo cu tot cu aparatura de monitorizare. Foto: Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

FANATIK a scris în exclusivitate despre retragerea sponsorilor de la Dinamo, odată cu plecarea lui Mario Nicolae din Ștefan cel Mare, deși clubul se confruntă cu multiple probleme financiare și are nevoie de orice sumă disponibilă.

Fanii-acționari din programul DDB încearcă să aducă bani la echipă prin diverse inițiative, iar Iuliu Mureșan a spus într-un interviu pentru site-ul nostru că sunt foarte mulți oameni dispuși să investească la Dinamo.

ADVERTISEMENT

Dinamo a rămas fără sistemul Catapult. Ce ar fi făcut Mario Nicolae

FANATIK a aflat de la Constantin Eftimescu ce s-a întâmplat cu aparatura Catapult, care era folosită pentru monitorizarea condiției fizice a jucătorilor. Fostul director sportiv al lui Dinamo anunța că firma specializată în tehnologie de monitorizare a sportivilor este aproape să rezilieze contractul cu Dinamo.

Constantin Eftimescu, oficialul lui Dinamo, a vorbit despre aceste subiect și a prezentat o altă variantă: „Mario Nicolae este cel care a luat aparatura Catapult”, a explicat acesta. Tehnologia a fost pentru prima oară folosită în România de către FCSB, fiind una de ultimă oară la nivel mondial.

ADVERTISEMENT

Pe lângă parteneriatul cu Catapult, Dinamo l-ar putea pierde și pe cel cu Bilancia, care a sponsorizat lucrările de modernizare de la Săftica cu 200.000 de euro și care au fost sistate după plecarea lui Mario Nicolae. Ba, mai mult, clubul va trebui din acest sezon să își plătească și testele COVID-19, ale căror costuri au fost suportate în sezonul trecut de clinica de recuperare. De altfel, de acum încolo, Dinamo va trebui să plătească și serviciile de recuperare pentru jucători, care până acum erau gratuite și incluse în acest parteneriat.

Ce spune Mario Nicolae despre aparatura Catapult

Mario Nicolae a vorbit pentru FANATIK despre aparatura Catapult și a oferit un punct de vedere diferit: „Aparatura Catapult nu a fost folosită de Dinamo. Nimeni nu știa să o utilizeze!”, s-a apărat fostul director sportiv al lui Dinamo.

ADVERTISEMENT

Dinamo a semnat parteneriatul cu Catapult pe 14 iunie, iar Mario Nicolae anunța cu surle și trâmbițe colaborarea: „Îi mulțumesc domnului Henrique Ortigao pentru eforturile făcute si pentru că a acceptat să unim aceste două mari branduri, Dinamo București și Catapult Sports. Cu siguranță, cea mai noua versiune a celor de la Catapult îi va ajuta pe jucătorii noștri să își atingă potențialul maxim în noul sezon”.

Catapult colaborează cu cluburi uriașe din lumea fotbalului, precum Real Madrid, Bayern Munchen, Chelsea, FC Porto, Leicester și Olympique Lyon, dar și cu naționala Franței, campioana mondială en-titre. „Îi va ajuta pe jucători să își atingă potențialul maxim”, spunea entuziasmat, la vremea respectivă, Mario Nicolae.

ADVERTISEMENT

Dinamo, cheltuieli suplimentare din cauza lucrărilor de la Săftica

FANATIK a aflat că Dario Bonetti este nemulțumit că nu poate face cantonament la Săftica înainte de meciurile din Casa Pariurilor Liga 1. Ba, mai mult, Constantin Eftimescu a explicat pentru site-ul nostru că acest lucru aduce cheltuieli aproape ca la un meci disputat în deplasare.

Clubul este nevoit să facă un cantonament la hotel și să plătească inutil o sumă de bani importantă, ținând cont de situația extrem de dificilă din punct de vedere financiar: „În acest moment, avem la fiecare meci costuri ca la o partidă din deplasare. Jucătorii sunt nevoiți să stea la hotel din cauza lucrărilor de la baza de pregătire de la Săftica”.

Problema se va rezolva însă în această săptămână, când lucrările de la Săftica, demarate pe data de 1 iunie, vor fi în sfârșit finalizate: „Lucrările la Săftica se vor finaliza în această săptămână. Va arăta foarte bine și va fi altceva”, a mai spus același Eftimescu.

ADVERTISEMENT