Sport

Marius Croitoru nu-l iartă pe Istvan Kovacs după greșelile din derby-ul Olteniei. ”Singura meserie din lume în care îți faci prost treaba și ești plătit”

La patru zile distanță de la derby-ul FC U Craiova – Universitatea Craiova 1-2, antrenorul gazdelor este în continuare afectat de greșelile de arbitraj care au decis meciul. Istvan Kovacs e vinovatul de serviciu.
11.08.2022 | 20:20
Marius Croitoru nul iarta pe Istvan Kovacs dupa greselile din derbyul Olteniei Singura meserie din lume in care iti faci prost treaba si esti platit
Oficialii de la FC U Craiova nu-l iartă pe Istvan Kovacs pentru penalty-ul acordat rivalei Universitatea Craiova din finalul primei reprize a derby-ului Olteniei, câștigat de oaspeți cu 2-1. Sursa foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

FC U Craiova a dominat-o pe Universitatea Craiova, dar a pierdut derby-ul Olteniei 1-2. Meciul a fost marcat de o decizie eronată a centralului Istvan Kovacs.

Marius Croitoru: ”E bătaie de joc”

Deși pornea cu șansa a doua în derbiul cu Universitatea Craiova, echipa lui Marius Croitoru a demonstrat și în derby-ul Băniei că este una dintre echipele momentului în SuperLigă.

ADVERTISEMENT

Trupa lui Croitoru a dictat ritmul partidei și în multe momente a dominat-o pe rivala locală. Două lovituri de la 11 dictate de centralul Istvan Kovacs, în prima repriză, au decis învingătoarea.

Și FC U Craiova a înscris golul de onoare tot de la punctul cu var, dar în repriza secundă. Au trecut patru zile de la această confruntare, dar Marius Croitoru este în continuare afectat de prestația ecusonului FIFA și cere suspendarea lui.

ADVERTISEMENT

”Este mai mult durerea jucătorilor, eu sunt obișnuit. Problema mare știți care este? Când vezi că judecă cu atâta seninătate și vin și spun că 20 de milioane de oameni sunt orbi și el e cel care vede bine. Eu i-am spus clar că am văzut reluările și el îmi spunea că a fost penalty clar.

E o bătaie de joc la adresa muncii noastre și a clubului nostru. E o bătaie de joc pentru acești jucători care vor să fie arbitrați corect. Părerea mea ar fi să fie mai atenți cu acest VAR și, așa cum repede au sărit și au îndreptat o hibă, ar trebui să fie atenți și să văd și eu oameni care greșesc și modifică clasamentele să fie suspendați. 

ADVERTISEMENT

Să n-o mai bage pe asta că e arbitru FIFA sau UEFA. Dacă ai greșit, plătești. Și noi plătim, dar pentru greșelile lui. El, dacă plătește și stă doi ani sau două luni, stă pentru greșelile lui. Când vede o țară întreagă și băiatul respectiv îi spune că îl lovește în cap și el tratează cu atâta lejeritate și această ignoranță…

E singura meserie din lume în care îți faci prost meseria și ești plătit”, a răbufnit Marius Croitoru, în cadrul unei conferinței de presă.

ADVERTISEMENT

Kyros Vassaras l-a apărat pe Istvan Kovacs și cere Comisiilor FRF să facă dreptate

Oficialii de la FC U Craiova i-au reproșat lui Istvan Kovacs greșelile comise în meci, imediat după ultimul fluier. Acesta a rămas, însă, ferm pe poziție și și-a susținut în continuare nevinovăția. Și președintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, Kyros Vassaras i-a sărit în ajutor și i-a amenințat pe olteni cu comisiile FRF.

Antrenorul Marius Croitoru este de părere că șeful CCA încearcă să mușamalizeze erorile de arbitraj ale lui Istvan Kovacs.

”Comunicatul CCA, o bătaie de joc. E și normal, ești atacat și nu poți să te aperi pentru că nu ai cu ce, decât să ataci. Există doar posibilitatea să mușamalizeze puțin ceea ce a văzut o țară întreagă, acuzându-ne pe noi de nu știu ce. Imaginile vorbesc de la sine. Dacă nu era VAR, ok, ar fi fost acea fracțiune de secundă și era o decizie pe care nu o puteai schimba”, a comentat Croitoru.

ADVERTISEMENT