Sport

Marius Croitoru taie în carne vie după instalarea pe banca lui FC Argeș: „E normal să existe o restructurare a lotului”

Marius Croitoru a fost prezentat oficial pe banca celor de la FC Argeș. În cadrul conferinței de presă tehnicianul a vorbit despre schimbările din lotul piteștenilor.
27.10.2022 | 18:50
Marius Croitoru taie in carne vie dupa instalarea pe banca lui FC Arges E normal sa existe o restructurare a lotului
Marius Croitoru anunță schimbări importante în lotul argeșenilor. Sursă foto: Sport.pictures.eu
ADVERTISEMENT

Marius Croitoru și-a găsit repede echipă după despărțirea de FC U Craiova și a fost prezentat oficial la FC Argeș. Tehnicianul a dezvăluit că va face o serie de schimbări atât la nivelul stilului de joc al echipei, cât și la nivelul lotului.

Marius Croitoru se instalează la FC Argeș. Schimbări importante anunțate de antrenor

Andrei Prepeliță a fost demis de pe banca argeșenilor. Picătura care a umplut paharul a fost înfrângerea, scor 0-2 cu Petrolul Ploiești din ultima etapă a turului din SuperLiga. Marius Croitoru, care a părăsit-o pe FC U Craiova, este noul antrenor al lui FC Argeș.

ADVERTISEMENT

În cadrul unei conferințe de presă, tehnicianul care a pregătit-o timp de 3 ani pe FC Botoșani, a anunțat schimbări masive în cadrul clubului argeșean.

„Este o plăcere deosebită să antrenez FC Argeș, este o oportunitate. E clar că obiectivul principal este acela de a repeta performanțele pe care le-a făcut Andrei, nu este ușor pentru o echipă care are doar un an în Liga 1 să meargă în play-off.

ADVERTISEMENT

Nu va fi ușor să repetăm performanțele, dar de asta sunt aici. Încerc să schimb puțin fața jocului, am un stil de joc. Fiecare antrenor vede puțin diferit jucătorii, pozițiile lor. Este normal ca în iarnă să existe o restructurare a lotului. În momentul de față, suntem nevoiți să mergem până în iarnă cu acest lot de jucători. Evaluarea o voi face în iarnă, e clar că vor apărea schimbări”, a declarat Marius Croitoru în cadrul unei conferințe de presă.

Marius Croitoru a fost ofertat de mai multe cluburi din România după despărțirea de FC U Craiova

Tehnicianul în vârstă de 42 de ani a stabilit obiectivul Argeșului și a vorbit despre perioada agitată prin care a trecut după „ruptura” dintre el și Adrian Mititelu.

ADVERTISEMENT

„În staff-ul tehnic rămâne domnul Schumacher, pentru că are licența PRO. Am venit cu un asistent, urmează să completăm staff-ul cu un preparator fizic și un antrenor cu portarii.

Play-off-ul este o performanță, având în vedere condițiile. În cazul în care nu vom reuși calificarea în play-off, o vom lua de la capăt, în încercarea de a forma un lot. Antrenorii sunt susținuți doar de rezultate.

ADVERTISEMENT

A fost o perioadă agitată pentru mine din punct de vedere profesional. Am avut mai multe oferte, din România, și n-a fost ușor pentru mine, dar mă bucur că s-a lămurit situația. Lucrurile sunt clare, obiectivul este calificarea în play-off. Ai nevoie de timp pentru a crea relații de joc”, a mai spus Marius Croitoru.

Adrian Mititelu l-a făcut praf pe Marius Croitoru după despărțirea de FC U Craiova

FC U Craiova traversează o perioadă slabă în campionat. Formația finanțată de Adrian Mititelu are 5 meciuri consecutive fără victorie, iar oficialul oltenilor a mărturisit că Marius Croitoru este principalul vinovat pentru criza de rezultate.

„Ăsta este fotbalul, încă suferim foarte mult. Adevărul este că ar trebui să puneți întrebările acestea lui Croitoru, pentru că el a avut această echipă pe mână și a lăsat-o cum a lăsat-o. Noi suntem obligați să facem în așa fel încât să ne ridicăm din situația asta.

Cred în continuare că echipa își va reveni și că vom reuși să ieșim din această situație. Echipa nu are energie, a fost vlăguită, nu poate să alerge și aceasta este adevărul. Echipa nu poate să alerge, jucătorii se sufocă. Asta este când faci greșeli și dai echipa pe mână unor oameni, care nu au experiența necesară și trăiesc din basme și lauda presei

„Eu am greșit, pentru că nu trebuia să mă iau după unul sau altul și să dau echipa pe mână unor nepricepuți. Mi-a lăsat-o în genunchi, dar ne vom ridica. Actuala conducere tehnică are un mandat de două, trei săptămâni, însă încercăm să găsim soluții”, au fost cuvintele lui Adrian Mititelu după remiza cu Hermannstadt.

ADVERTISEMENT