Sport

Marius Șumudică a dezvăluit discuția cu Recep Erdogan: „M-a întrebat dacă îmi doresc pașaportul turcesc”

Marius Șumudică a dezvăluit discuția pe care a avut-o cu Recep Ergodan, președintele Turciei. Cei doi s-au întâlnit în urmă cu aproximativ o săptămână.
13.02.2024 | 17:06
Marius Sumudica a dezvaluit discutia cu Recep Erdogan Ma intrebat daca imi doresc pasaportul turcesc
Marius Șumudică a dezvăluit discuția pe care a avut-o cu președintele Recep Erdogan. Foto: gazispor.com.
ADVERTISEMENT

În urmă cu o săptămână, Marius Șumudică a avut parte de o întâlnire de gradul zero cu Recep Tayyip Erdogan. Astfel, antrenorul român și-a îndeplinit visul, acela de a-l întâlni pe președintele Turciei. Antrenorul român l-a întâmpinat pe președintele Turciei la aeroport. Ergodan a vizitat Gaziantep, una dintre provinciile grav afectate de cutremurul din urmă cu un an.

Marius Șumudică a dezvăluit discuția cu Recep Erdogan: „M-a întrebat dacă îmi doresc pașaportul turcesc”

Marius Șumudică a declarat în mai multe rânduri că iubește Turcia și că își dorește să devină cetățean turc. Antrenorul român i-a spus același lucru și președintelui turc Recep Erdogan în cadrul întâlnirii de la aeroport.

ADVERTISEMENT

Totuși, „Șumi” vrea să obțină cetățenia turcă doar dacă turcii nu îl obligă să renunțe la cetățenia română. „Sunt onorat, am discutat câteva minute cu președintele Turciei, unul dintre cei mai puternici oameni din lume. Este o onoare pentru mine.

M-a întrebat dacă îmi doresc pașaportul turcesc. I-am zis ‘Cu mare plăcere, dar nu renunț la cetățenia română’. I-am spus și că este o mare onoare pentru mine”, a declarat Marius Șumudică, la TV Digi Sport.

ADVERTISEMENT

Marius Șumudică, încântat de jocul lui Damjan Djokovic de la Rapid: „E un tip special”

Marius Șumudică l-a lăudat pe Damjan Djokovic pentru evoluțiile din tricoul Rapidului. Mijlocașul croat a spart gheața și a marcat primul gol în tricoul „alb-vișiniu” în derby-ul cu CFR Cluj, scor 1-0. Antrenorul de 52 de ani l-a lăudat pe fostul său elev.

„Contează mult, îl cunosc pe Djokovic. E un timp special, pe care ştii să-l câştigi, apare la finalizare, el când joacă optar şi apare mai sus, are pasă finală, marchează 5-6 goluri.

ADVERTISEMENT

Şi la FCSB a marcat în cupele europene. Domnul Bergodi va scoate maximum de la el. Inter, în 4-3-3, dă cel mai bun randament. Mi-a plăcut Rapid, nu face un joc spectaculos.

Dar recuperează puncte, e singura echipă care are 12 puncte din primele 4 meciuri. Le doresc să ia titlul, cu toate că văd FCSB într-o pierdere de formă. La fel şi CFR Cluj şi Universitatea Craiova”, a mai spus Marius Şumudică.

ADVERTISEMENT

Marius Șumudică, victorie esențială în Turcia

După eliminarea în „optimile” Cupei Turciei, scor 0-2 cu Fenerbahce, Gaziantep a avut parte de un duel extrem de important în lupta pentru evitarea retrogradării. Echipa lui Marius Șumudică a evoluat în deplasare cu Istanbulspor, în etapa a 25-a din Superliga Turciei.

Gaziantep a câștigat partida cu 3-1 după „dubla” lui Denis Drăguș și primul gol al lui Deian Sorescu în tricoul turcilor. Gaziantep ocupă locul 17 în campionat, primul loc retrogradabil, cu 27 de puncte după 25 de partide. Echipa lui „Șumi” se află la egalitate cu Karagumruk, care ocupă primul loc deasupra liniei roșii.

ADVERTISEMENT