Sport

Marius Șumudică anunță că nu pleacă de la Gaziantep: „Vom continua împreună”. Ce s-a întâmplat la ședință și anunțul clubului. Update

Marius Șumudică nu pleacă de la Gaziantep! Antrenorul a dezvăluit ce s-a întâmplat, de fapt, la ședința de la sediul clubului.
26.02.2024 | 21:03
Marius Sumudica anunta ca nu pleaca de la Gaziantep Vom continua impreuna Ce sa intamplat la sedinta si anuntul clubului Update
Marius Șumudică a anunțat că nu pleacă de la Gaziantep! Ce s-a întâmplat la ședința de la sediul clubului. Foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT
26-02-2024
19:40

Comunicat oficial din partea clubului Gaziantep

Clubul turc a emis un comunicat de presă prin care a explicat situația lui Marius Șumudică: „Consiliul de Administrație al Clubului de Fotbal Gaziantep s-a reunit astăzi pentru a evalua problemele curente.

După discuții îndelungate, Consiliul de Administrație s-a întâlnit cu antrenorul nostru principal, Marius Sumudica, pentru a schimba opinii despre situația curentă a echipei.

Ca rezultat al acestor discuții, s-a ajuns la un consens că, împreună, clubul nostru va depăși aceste zile dificile.

Cu respect,

Consiliul de Administrație al Clubului de Fotbal Gaziantep”.

26-02-2024
19:02

Marius Șumudică nu pleacă de la Gaziantep

Publicația locală Gazispor, apropiată de Gaziantep, a dezvăluit în cursul zilei de luni, 26 februarie, că Marius Șumudică va fi demis de Gaziantep după ședința care a avut loc la sediul clubului. 

Gaziantep a obținut o singură victorie în ultimele 10 meciuri și ocupă primul loc retrogradabil din Turcia. Totuși, turcii au revenit și au anunțat o adevărată răsturnare de situație. Marius Șumudică va continua pe banca celor de la Gaziantep!

Informația a fost confirmată de Marius Șumudică. Antrenorul român a explicat ce s-a întâmplat la ședința convocată de președintele lui Gaziantep, Memik Yilmaz. 

”Nu știu cine a apucat să scrie că sunt demis, nu s-a pus problema de așa ceva. Știm cu toții că rezultatele nu sunt cele pe care le așteptam, de aceea am și avut o ședință cu toți membrii conducerii, 15 persoane.

Fiecare a spus ce crede că trebuie făcut și vom continua împreună. Eu și staff-ul vom face tot ce ține de noi ca să salvăm Gaziantepul de la retrogradare. 

Aici sunt niște oameni care merită să aibă echipă în prima ligă din Turcia”, a declarat Marius Șumudică, pentru Digi Sport.

Din informațiile FANATIK, bașkanul echipei turce îl iubește pe Șumudică și vrea să-l țină cât mai mult la echipă în speranța că formația sa își va reveni. Totuși, la echipă sunt 9 persoane care decid viitorul antrenorilor: oamenii din board, dar și sponsori.

Marius Șumudică a fost demis de la Gaziantep este anunțul presei din Turcia. Rezultatele extrem de modeste înregistrate în ultimele etape de Gaziantep i-au fost fatale antrenorului român. Fanii i-au cerut demisia lui „Șumi” după înfrângerea lui Gaziantep, scor 0-2 cu Istanbul Bașakșehir în etapa precedentă.

Marius Șumudică a fost demis de la Gaziantep! Anunțul presei din Turcia

În ciuda înfrângerii din ultima etapă, Marius Șumudică a rămas încrezător în șansele lui Gaziantep de a se salva de la retrogradare. Echipa antrenorului român ocupă locul 17 în Superliga Turciei, primul retrogradabil, cu 28 de puncte în 27 de partide.

ADVERTISEMENT

După revolta fanilor, președintele lui Gaziantep, Memik Yilmaz, a convocat o ședință. Oficialul turc a organizat o întâlnire la care au participat atât antrenorul Marius Șumudică, cât și restul conducerii clubului.

Ședința de la sediul clubului a durat câteva ore, iar conform presei locale Gaziaspor, cei din conducerea lui Gaziantep au decis să-l dea afară pe Marius Șumudică. Gaziantep a obținut o singură victorie în ultimele 10 etape.

ADVERTISEMENT
  • 30 iunie 2024 este data la care expiră contractul lui Marius Șumudică la Gaziantep. 

Marius Șumudică pleacă de la Gaziantep după doar o jumătate de sezon

Marius Șumudică a revenit la Gaziantep la începutul sezonului, când antrenorul român și-a asumat obiectivul, salvarea de la retrogradare. În al doilea mandat pe banca echipei din Turcia, fostul antrenor de la Rapid sau CFR Cluj a adunat 26 de meciuri, dintre care 10 victorii, 6 egaluri și 10 înfrângeri.

„Șumi” a mai pregătit-o pe Gaziantep în perioada 2019-2021. Antrenorul în vârstă de 52 de ani nu a fost prezent la antrenamentul de luni al lui Gaziantep, care se pregătește de duelul din deplasare cu Antalyaspor.

ADVERTISEMENT

„Unii fani consideră că până și Erdal Guneș (n.r – fostul antrenor al lui Gaziantep) ar fi o variantă mai bună”, susțin turcii. Ziarul Gaziantepdogus susține că Marius Șumudică nu va face deplasarea cu echipa în Antalya pentru duelul cu echipa locală.

Gaziantep urmează să anunțe plecarea lui Marius Șumudică

Conform agenției Sporx și cotidianului local Telgraf, plecarea oficială a lui Marius Șumudică urmează să fie anunțată în această seară de Gaziantep. În lotul formației de pe locul 17 din Turcia rămân fotbaliștii români Florin Niță, Deian Sorescu, Alexandru Maxim și Denis Drăguș.

ADVERTISEMENT

FANATIK a dezvăluit în exclusivitate că una dintre bombele sezonului în SuperLiga ar putea fi cooptarea lui Marius Șumudică la Universitatea Craiova. Mihai Rotaru ar putea apela la o asemenea mutare, mai ales că rezultatele cu Ivaylo Petev pe bancă nu sunt deloc încântătoare.

 

ADVERTISEMENT