Sport

Marius Șumudică, eșec cu Al Raed în ultima zi a anului. Ce spune despre transferul lui Cristiano Ronaldo în Arabia Saudită

Anul 2022 se încheie cum nu se poate mai prost pentru Marius Șumudică, care a mai suferit un eșec cu Al Raed în campionatul Arabiei Saudite.
31.12.2022 | 19:20
Marius Sumudica esec cu Al Raed in ultima zi a anului Ce spune despre transferul lui Cristiano Ronaldo in Arabia Saudita
Anul 2022 se încheie cum nu se poate mai prost pentru Marius Șumudică, care a mai suferit un eșec cu Al Raed în campionatul Arabiei Saudite. Surstă foto: Twitter alraedclub
ADVERTISEMENT

După o serie de patru înfrângeri consecutive, trupa tehnicianului român obținea un succes vital a doua zi de Crăciun, datorită unui gol reușit de Alexandru Mitriță.

Marius Șumudică încheie anul cu un eșec pe banca lui Al Raed

Se spera că Al Raed a ieșit din pasa neagră, dar ultimul meci din 2022 a venit un nou eșec pentru echipa lui Marius Șumudică. Și a fost unul greu de digerat , scor 2-3, pe teren propriu, cu formația Al Taawon, în etapa a 11-a a campionatului din Arabia Saudită.

ADVERTISEMENT

Oaspeții au început în forță întâlnirea și au deschis scorul încă din minutul 5, după reușita paraguayanului Kaku. Al Taawon a rămas echipa mai periculoasă și Silviu Lung jr. s-a recunoscut învins din nou în minutul 40 la reușita brazilianului Naldo.

Jocul modest al elevilor săi nu a fost singura problemă pentru tehnicianul român, care în minutul 45 l-a pierdut din cauza unei accidentări pe Alexandru Mitriță. Cu toate acestea, în minutele de prelungire ale primei reprize, Al Raed a reușit să reducă din diferență prin Julio Tavares, internaționalul din Insulele Capului Verde.

ADVERTISEMENT

Gazdele au forțat în partea secundă, dar cei care au înscris au fost tot oaspeții prin camerunezul Leandre Tawamba (85). Golul din penalty marcat de marocanul Mohammed Fouzair (90+5) nu a mai schimbat nimic, s-a încheiat 2-3 și trupa lui Șumudică termină anul pe locul 11, cu 12 puncte.

Ronaldo, garanție și pentru alți fotbaliști să vină în Arabia Saudită

Înaintea ultimul joc din 2022, Marius Șumudică a vorbit despre transferul colosal realizat de rivala Al Nassr, care l-a adus pe superstarul Cristiano Ronaldo, portughezul urmând să aibă un salariu uriaș.

ADVERTISEMENT

”Este o onoare pentru mine. De fapt pentru toți jucătorii și toți antrenorii de aici. Este unul dintre cei mai mari fotbaliști ai lumii, până la urmă. Să vii să joci în acest campionat înseamnă foarte mult pentru noi. Este evident că valoarea tuturor celor de aici va crește prin asocierea cu un asemenea sportiv.

Aici se vorbește că sunt discuții și cu Sergio Ramos, și cu Sergio Busquets, vă dați seama la ce nivel lucrează Al Nassr? Adică această ligă va deveni și mai puternică decât este în acest moment. Din sezonul viitor vor putea juca opt străini în primul 11 și este clar că prezența lui Ronaldo va fi ca o garanție pentru multe alte nume mari.

ADVERTISEMENT

Nu o spun numai acum, am tot zis-o, este dificil să ajungi în prima ligă din Arabia Saudită și apoi să rămâi în funcție. Eu sunt aici, la Al Raed, de șase luni și în acest sezon ne-am propus să fie unul de tranziție, să promovăm niște jucători de la Academie. Iar anul viitor, dacă vom continua împreună, să avem un traseu mai bun decât acum, cu pretenții.

Vreau să le transmit tuturor celor apropiați de fotbal, dar și românilor, în general, un an mai bun, cu multă sănătate, cu realizări și lucruri care să-i mulțumească. La mulți ani!”, a declarat  Șumudică, pentru Digi Sport.

ADVERTISEMENT