Sport

Marius Șumudică, pe lista scurtă a lui Beșiktaș. Ce șanse are tehnicianul român să semneze cu „vulturii”

Marius Șumudică (51 de ani), fostul antrenor al lui CFR Cluj, și-ar dori să revină în Turcia, fiind pe lista lui Beșiktaș.
26.10.2022 | 18:25
Marius Sumudica pe lista scurta a lui Besiktas Ce sanse are tehnicianul roman sa semneze cu vulturii
4 echipe a antrenat Marius Șumudică în campionatul Turciei. Sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Marius Șumudică, antrenorul lui Al-Raed, are oferte deși e doar pe locul 11 în campionatul Arabiei Saudite.

Marius Șumudică aruncă bomba! E dorit de Beșiktaș Istanbul

Invitat la Digi Sport, Marius Șumudică a dezvăluit că a primit o ofertă de la Beșiktaș, una dintre cele mai titrate echipe din campionatul Turciei: „Sunt pe lista scurtă, dar cu șanse infime, pentru că ar dori un antrenor turc, e vorba despre Senol Gunes. Dacă ar fi vorba despre un antrenor străin, aș avea șanse mai mari”.

ADVERTISEMENT

„Șumi” a semnat în vară cu Al-Raed și deși a plecat cu scandal de la toate echipele din Turcia, antrenorul spune că poate reveni oricând acolo: „Am avut rezultate bune la Gaziantep, i-am bătut pe Beșiktaș de două ori, am lăsat loc de bună ziua în Turcia. Eu mă bucur, dar am doi ani de contract cu Al-Raed”.

Beșiktaș Istanbul a pierdut în ultima etapă cu 2-1 în deplasare la Hatyaspor și e doar pe locul 5 în campionatul Turciei, cu 19 puncte după 11 etape. „Vulturii” sunt la patru puncte distanță de liderul Fenerbahce.

ADVERTISEMENT

„Dacă se ajunge la un antrenor străin, aș fi eu primul. Am avut presă bună acolo, rezultate la Gaziantep. Te simți flatat când există acest interes. 

Eu am primit mai multe telefoane astăzi de la niște jurnaliști turci, le-am spus că sunt sub contract și că trebuie să mi-l respect. Nu știu…”, a mai spus Șumudică.

ADVERTISEMENT

Marius Șumudică a antrenat patru echipe din Turcia

Marius Șumudică și-a clădit un nume în Turcia, unde a antrenat pe Kayserispor, Gaziantep, Rizespor și Yeni Malatyaspor. Dintre acestea, cele mai bune rezultate le-a avut la Kayserispor și Gaziantep, cu care a fost și lider în Superliga Turciei.

Șumudică a pregătit-o pe Kayserispor timp de aproape un an (iunie 2017-mai 2018), iar la Gaziantep a avut cel mai lung mandat: 1 an și 7 luni (iunie 2019-ianuarie 2021).

ADVERTISEMENT

Ultimele două experiențe în Turcia nu au fost însă la fel de reușite: 3 luni pe banca lui Rizespor (ianuarie-martie 2021), respectiv 4 luni la Yeni Malatyaspor (octombrie 2021 și februarie 2022).

ADVERTISEMENT