Sport

Marius Șumudică și Edi Iordănescu, contre de la distanță pe pozițiile din teren ale lui Ianis Hagi și Drăguș! Atac brutal și la Pușcaș

Marius Șumudică a declarat că nu este de acord cu deciziile luate de Edi Iordănescu la cele două partide amicale jucate de România.
28.03.2024 | 00:06
Marius Sumudica si Edi Iordanescu contre de la distanta pe pozitiile din teren ale lui Ianis Hagi si Dragus Atac brutal si la Puscas
Marius Șumudică și Edi Iordănescu. foto: colaj FANATIK
ADVERTISEMENT

România a disputat două meciuri amicale în care selecționerul Edi Iordănescu a văzut la treabă mai mulți jucători pe care îi avea în vedere pentru lotul care va merge la Euro 2024.

Marius Șumudică a contrazis decizia lui Edi Iordănescu de a-l folosi pe Denis Drăguș ca atacant lateral

Marius Șumudică nu a fost de acord cu decizia lui Edi Iordănescu de a-l pune pe Denis Drăguș să joace ca atacant lateral în partida cu Irlanda de Nord. Acesta consideră că fostul său elev de la Gaziantep dă un randament mult mai bun din poziția de atacant central.

ADVERTISEMENT

„Nu stau să mă contrazic cu selecționerul acum, el e mult mai sus acum față de mine. Nu vreau să-i fac rău lui Drăguș și să zic că e altă poziție față de ce a zis selecționerul.

Dacă selecționerul spune că Drăguș dă cel mai bun randament pe poziția de winger, e poziția dânsului, nu are rost să fac vreun comentariu. Mai ales că eu n-am job, iar el e selecționer.

ADVERTISEMENT

Cred că trebuia să-l întrebați pe domnul Hagi, că-l cunoaște cel mai bine pe Drăguș.

Dacă Drăguș marchează 13 goluri în Turcia ca atac central, nu ar fi fost mai bine să-l folosești cu Irlanda de Nord ca atacant central? Eu cred că Pușcaș nu e o soluție în acest moment. Cu tot respectul, niciodată nu cred că Pușcaș poate fi o soluție în fața lui Drăguș acum.

Tot o dăm cu Serie B, că ce tare e acolo… Ce Serie B din Italia? Comparăm vreodată Serie B din Italia cu campionatul Turciei?”, a declarat Marius Șumudică, la Digi Sport.

ADVERTISEMENT

Marius Șumudică, despre poziția pe care ar trebui să o ocupe Ianis Hagi la echipa națională

Șumudică este de părere că Ianis Hagi se simte foarte bine atunci când este folosit ca mijlocaș central de Edi Iordănescu și că nu ar mai trebui pus să joace în bandă atunci când îmbracă tricoul României.

”Când Ianis a intrat, sunt de acord că a intrat foarte bine. A avut o accidentare deosebit de gravă și s-a transferat într-un campionat unde nu e ușor să joci. Foamea de performanță a sa a dus la această prestație și dintr-un pressing am reușit să revenim un pic în joc.

ADVERTISEMENT

E clar că în momentul în care au intrat Ianis, Drăguș, Man am crescut din punct de vedere al tehnicității, al calității paselor.

Eu nu-mi permit să intru într-o polemică cu selecționerul. Nu vreau să intru în conflict cu nimeni. S-a văzut clar că Hagi e un jucător care dă un anumit randament în zonă centrală. Dacă-l izolezi în banda stângă nu-ți poate face nimic.

El e un număr 10, căruia îi place să aibă mingea. Poate da pase decisive care să pună în valoare atacantul. În 4-1-4-1 Ianis ar fi inter.

Din punct de vedere ofensiv noi avem probleme pe atac pozițional. Putem juca pe contraatac, dar când încercăm să jucăm atac pozițional e foarte greu din cauza duelurilor pe care trebuie să le câștigăm.

Avem jucători de viteză în bandă precum Mihăilă. Atacul pozițional înseamnă să ai posesie, să începi cu construcție de la portar. Nu cred că poți face asta cu Belgia. Nu e ușor nici pentru Denis Alibec, e un jucător care are nevoie de sprijin din linia a doua. Să fie un Ianis acolo, un Stanciu.

Când tu nu împingi cu mijlocașii lângă atacant e foarte greu. Este tipic pentru echipa națională. Nu avem jucători cu calitate deosebită în dezvoltarea atacului pozițional. Înseamnă să ai personalitate, să scoți din joc adversar, să ai calitate, să dai posibilitatea celorlalți jucători să folosească mingea.

Suntem construiți pe această structură de a reacționa. Suntem o echipă care avem nevoie de spațiu, iar asta s-a întâmplat și cu Elveția când am marcat”, a mai declarat Marius Șumudică.

Ce părere i-au lăsat ”tricolorii” la partida cu Columbia

Marius Șumudică a lăudat evoluția fotbaliștilor sud-americani și crede că marea diferență dintre România și Columbia se poate observa atunci când compari echipele de la care provin jucătorii selecționați.

”Am întâlnit o echipă puternică, o echipă care a câștigat toate duelurile unu contra unu. Calitatea și-a spus cuvântul până în minutul 80. Sunt jucători foarte mulți care joacă în Brazilia.

Practic, doar Diaz cred că joacă la Liverpool, dar majoritatea joacă în Brazilia. În general în America de Sud e un fotbal mai lent bazat pe calitatea jucătorilor. S-a văzut în prima repriză că au controlat jocul, nu ne-au dat mingea.

E clar că suferim. Este o echipă peste noi în acest moment. Două goluri au venit când columbienii au schimbat foarte mulți jucători. Până în minutul 65-70 a fost un joc dominat clar de Columbia. S-a văzut clar că sunt superiori în momentul de față.

Faceți o caracterizare a jucătorilor și vedeți unde joacă fiecare fotbalist. Ăsta este adevărul!”, a mai completat Marius Șumudică.

ADVERTISEMENT