Sport

Marketa Vondrousova este campioană la Wimbledon 2023. Victorie cu Jabeur

Marketa Vondrousova a câștigat Wimbledon 2023 după 6-4, 6-4 în finala cu Ons Jabeur.
15.07.2023 | 16:48
Marketa Vondrousova este campioana la Wimbledon 2023 Victorie cu Jabeur
arketa Vondrousova, campioana la Wimbledon 2023. Sursă foto: Twitter
ADVERTISEMENT
15-07-2023
13:03

Marketa Vondrousova - Ons Jabeur 6-4, 6-4

Marketa Vondrousova a câștigat primul ei titlu de Grand Slam după 6-4, 6-4 cu Ons Jabeur. A treia finală majoră pierdută de Ons.

6-4, 6-4. Vondrousova, campioană la Wimbledon 2023.

6-4, 5-4. Break Vondrousova.

6-4, 4-4. Egalează Vondrousova.

6-4, 3-4. Game Jabeur.

6-4, 3-3. Game Vondrousova.

6-4, 2-3. Break Vondrousova.

6-4, 1-3. Un nou break reușit de Jabeur.

6-4, 1-2. Game Jabeur.

6-4, 1-1. Face și Jabeur break.

6-4, 1-0. Marketa Vondrousova, un nou break. 

Vondrousova revine de la 2-4 și ia primul set

6-4. Vondrousova ia primul set.

5-4. Un nou break pentru Vondrousova.

4-4. Egalează Vondrousova

3-4. Break și Vondrousova

2-4. Jabeur, break la zero!

2-3. Game Jabeur.

2-2. Vondrousova scapă de un game complicat pe serviciu.

1-2. Vondrousova răspunde și ea cu break.

0-2. Break reușit de Jabeur.

0-1. Jabeur își face serviciul.

Meciul Marketa Vondrousova – Ons Jabeur are loc sâmbătă, 15 iulie, de la ora 16:00, în cadrul finalei feminine a ediției 2023 a turneului de Grand Slam de la Wimbledon. Oricare dintre cele două jucătoare se va impune asistăm la o premieră, nici una dintre ele neavând în palmares vreun succes în turnee de Grand Slam până acum. Tunisianca Ons Jabeur a fost și ediția precedentă finalistă pe iarba londoneză, dar a pierdut cu 2-1 la Elena Rîbakina.

Unde se joacă finala feminină de la Wimbledon 2023, Marketa Vondrousova – Ons Jabeur și unde o puteți urmări la TV

Finala feminină a ediției 2023 a celui de-al treilea turneu de Grand Slam al anului, regalul pe iarba londoneză de la Wimbledon, de fapt de la All England Club, se dispută sâmbătă, 15 iulie, de la ora 16:00 și ca de obicei ea va avea loc pe Central Court, cea mai mare arenă a turneului, cu o capacitate de peste 14.000 de locuri. Prima dată s-a jucat pe acest teren în 1922 iar în anul 2009 peste o sută de milioane lire sterline au fost băgate pentru remodernizarea terenului cu toate depindențele sale.

ADVERTISEMENT

Atunci a fost montat și actualul acoperiș retractabil, pentru situații de ploaie în timpul finalei. Sediul All England Club este incorporat în arhitectura Central Court și să notăm faptul că existâ șase locuri care alcătuiesc loja regală, lângă care au mai amenajate special locuri pentru alte persoane importante ca poziție socială sau personalități sportive, cultural-artistice, oameni politici sau de afaceri.  Finala feminină de la Wimbledon 2023 Marketa Vondrousova – Ons Jabeur, va fi trnsmisă în direct și în exclusivitate pe canalaul Eurosport 1. O mai puteți viziona intrând pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

Câți bani câștigă învingătoarea și finalista de Wimbledon 2023

Anul acesta la Wimbledon valoarea premiilor cumulate pentru întregul turneu a crescut cu 14 la sută ceea ce înseamnâ 44,7 milioane lire sterline, dintre care 32,150 pentru competițiile principale, adică întrecerile la simplu masculin și feminin. Cum valoarea premiilor este egală, înseamnă că în turneul feminin jucătoarea care va reuși să câștige în premieră trofeul se va alege cu un cec în valoare de 2,35 milioane lire sterline, o cifră cu adevărat impresionantă.

ADVERTISEMENT

Sportiva care a ajuns până în ultimul act dar a pierdut meciul decisiv pentru trofeu va pleca și ea acasă cu un premiu consistent, dar destul de departe de laurii învingătoarei, adică 1,175 milioane lire sterline. Cum la această ediție trei dintre jucătoarele noastre au ajuns până în  turul 3 ele au obținut 131.000 de lire sterline fiecare, singura care s-a oprit la suma de 85.000 de lire sterline pentru faptul că a ajuns în turul 2 fiind Jaqueline Cristian.

Cine sunt finalistele de la Wimbledon 2023, Marketa Vondrousova  și Ons Jabeur

Marketa Vondrousova, 23 ani, numărul 42WTA la startul Wimbledon 2023, este o jucătoare din Cehia, din localitatea Sokolov, din vestul regiunii Boemia. Este fost număr 1 mondial la junioare și are în palmares un singur titlu WTA, obținut la primele meciuri la seniori, la 17 ani, la Biel, în Elveția. Cea ma mare performanță a fost finala Roland Garros 2019, pierdută la Ashleigh Barty. Are deja o avere de 4,3 milioane dolari. Cea mai bună clasare WTA a fost la finalul anului 2019, locul 14. De fapt, Marketa nu ar fi trebuit să se mai numească Vondrousova, deoarece din vara lyui 2022 este căsătorită cu un obscur jucător de tenis ceh, Stepan Simek, cununia și nunta având loc la un castel din Cehia. Marketa este foarte talentată în sport, înainte de a se stabili la tenis dovedind reale calități la schi, fotbal și floorball, un fel de hochei pe rotile cu minge practicat în sală.

ADVERTISEMENT

Ons Jabeur din Tunisia a devenit prima jucătoare de tenis africană și prima femeie arabă din 1968, când a început Era Nouă în sportul alb,  care a ajuns la o finală de tenis de Grand Slam la simplu. A făcut-o la turneul de tenis de la Wimbledon. Iar acum se afla la a doua încercare tot la Londra, iarba fiind i suprafață de joc pe care se simte bine. S-a născut pe 28 august 1994, în Ksar Hellal, un mic oraș din Tunisia. Ea provine dintr-o familie din clasa de mijloc și are doi frați și o soră. A început să se familiarizeze cu tenisul pe la vârsta de trei ani pentru că mama ei, o jucătoare pasionată, o lua cu ea atunci când juca pe terenurile de tenis ale hotelurilor din zonă. În 2011 a câștigat Rolad Garros la junioare. În 2022 a devenit prima jucătoare din lumea arabă care a câștigat la Madrid un turneu Masters de 1000 de puncte. În țara ei este numită ministru fericirii. Este căsătorită cu preparatorul ei fizic, Kamil Kamouri.

Cote la pariuri la finala feminină de la Wimbledon 2023, Marketa Vondrousova – Ons Jabeur

Pentru casele de pariuri a venit momentul istoric în care o jucătoare din lume arabă va câștiga în premieră un turneu de Grand Slam. Prin urmare este considerată favorită certă la obținerea trofeului la cota de 1,45. Un succes al cehiaicei valorează dublu, adică 2,80. Și un set luat de Vondrousova ajunge la un foarte bun 1,75 iar varianta total seturi 3 înseamnă un excelent 2,20.

ADVERTISEMENT

Sunt patru meciuri directe între cele două finalsite de acum la Wimbledon și scorul este egal. Primele două au revenit tunisencei, la Eastbourne pe iarbă și la Stuttgadt, dar ultimele două au revenit Marketei, succese la Australian Open și la Indian Welles, ambele în acest an. Acest lucruv a determinat-o pe Jabeur să spună că va fi foarte greu să o învingă pe Vondrousova.

 

ADVERTISEMENT