Fotbal international

Maroc – Portugalia 1-0, în sferturile de finală de la Campionatul Mondial 2022. Surpriză de proporții. Africanii îl trimit acasă pe Ronaldo

Maroc s-a calificat în semifinalele Cupei Mondiale, după ce a învins Portugalia, scor 1-0, într-una dintre cele mai mari surprize de la turneul final.
10.12.2022 | 18:55
Maroc  Portugalia 10 in sferturile de finala de la Campionatul Mondial 2022 Surpriza de proportii Africanii il trimit acasa pe Ronaldo
ADVERTISEMENT
10-12-2022
16:04

FINAL Maroc - Portugalia 1-0 (En-Nesyri 42)

Vezi aici meciul în format LIVE VIDEO

FINAL: Maroc dă marea lovitură și se califică în premieră în semifinale pentru o echipă africană, după ce a învins Portugalia cu 1-0. A fost, cel mai probabil, ultimul meci pentru Cristiano Ronaldo la o Cupă Mondială. Pentru un loc în marea finală, marocanii vor întâlni învingătoarea partidei dintre Anglia și Franța.

Min. 90+7 – Rafael Leao îi pune mingea pe cap lui Pepe, dar veteranul portughezilor trimite pe lângă poartă din 6 metri.

Min. 90+6 – Aboukhlal, plecat din jumătatea proprie, scapă singur cu Diogo Costa, încearcă să-l lobeze, dar portarul lusitanilor rămâne pe picioare și respinge.

Min. 90+3 – Cheddira este eliminat pentru două cartonașe galbene primite în decurs de două minute, al doilea pentru o intrare cu talpa asupra lui Joao Felix.

Min. 90+1 – Bruno Fernandes îi pasează pe culoar lui Ronaldo care șutează din prima, dar Bono este la post.

Min. 82 – Ronaldo îi așează mingea lui Joao Felix, dar șutul foarte bun al acestuia este respins în corner de Bono.

Min. 51 – Fernando Santos nu a mai rezistat și l-a aruncat în luptă pe Cristiano Ronaldo în locul lui Ruben Neves. De asemenea, Joao Cancelo a intrat în locul lui Guerreiro.

Min. 49 – Ocazie uriașă pentru marocani. Ziyech a executat direct pe poartă o lovitură liberă din dreapta, Costa a respins în față, mingea l-a lovit pe El Yamiq și s-a scurs pe lângă poarta portughezilor.

Min. 46 – A început repriza a doua.

10-12-2022
15:00

Maroc are avantaj la pauza meciului cu Portugalia, scor 1-0

Vezi aici meciul în format LIVE VIDEO

Min. 45+3 – Prima repriză se încheie cu avantaj de 1-0 pentru Maroc, deși ocaziile mai mari au aparținut Portugaliei.

Min. 45 – Șutul-centrare al lui Bruno Fernandes îl depășește pe Bono, dar lovește bara transversală.

Min. 42 – GOOOL Maroc! Attiat-Allah centrează din stânga, En-Nesyri îi ia fața portarului Diogo Costa în săritură și marchează cu capul de la 8 metri.

Min. 31 – Joao Felix șutează periculos cu exteriorul de la 16 metri este deviat de El Yamiq și iese în corner, dar putea fi un autogol de toată frumusețea.

Min. 6 – En-Nesyri reia cu capul după un corner, dar trimite mingea peste poartă.

Min. 5 – Joao Felix reia cu capul din plonjon, dar Bono este la post și respinge în corner.

Min. 1 – A început meciul.

Sosirea celor două formații la stadion.

10-12-2022
14:02

Echipele de start la Maroc - Portugalia

Maroc: Bono (Sevilla) – Hakimi (PSG), El Yamiq (Valladolid), Saiss (Beșiktaș), Attiat-Allah (Wydad Athletic) – Ounahi (Angers), Amrabat (Fiorentina), Amallah (Standard Liege) – Ziyech (Chelsea), En Nesyri (Sevilla), Boufal (Angers). Rezerve: Munir, Tagnaouti – Aboukhlal, Benoun, Chair, Cheddira, Dari, El Khannous, Ez Abde, Hamdallah, Jabrane, Sabiri, Zaroury. Selecționer: Walid Regragui.

Portugalia: Costa (FC Porto) – Dalot (Manchester United), Pepe (FC Porto), Ruben Dias (Manchester City), Guerreiro (Dortmund) – Bernardo Silva (Manchester City), Ruben Neves (Wolverhampton), Otavio (FC Porto) – Bruno Fernandes (Manchester United), Ramos (Benfica), Joao Felix (Atletico Madrid). Rezerve: Jose Sa, Rui Patricio – Andre Silva, Antonio Silva, Cancelo, Carvalho, Horta, Joao Mario, Rafael Leao, Matheus Nunes, Palhinha, Ronaldo, Vitinha. Selecționer: Fernando Santos.

Meciul Maroc – Portugalia are loc sâmbătă, 10 decembrie, cu începere de la ora 17:00, în cadrul sferturilor de finală la turneul final al CM din Qatar. Maroc a produs o mare surpriză în optimi, reușind să elimine una dintre echipele europene de top, Spania, după loviturile de departajare. Lusitanii au obținut cea mai spectaculoasă calificare între primele opt, după un senzațional 6-1 cu Elveția.

Maroc – Portugalia, în sferturile de finală de la Campionatul Mondial 2002

Maroc – Portugalia este al treilea sfert de finală la turneul final al CM din Qatar. Aparent Portugalia este mare favorită, dar să nu uităm că marocanii au reușit să învingă în grupe Belgia, să facă egal cu Croația și au eliminat, în optimi, Spania după lovituri de departajare.

ADVERTISEMENT

Unde se joacă meciul dintre Maroc şi Portugalia

Întâlnirea Maroc – Portugalia se dispută sâmbătă, 10 decembrie, de la ora 17:00, pe stadionul Al Thumama, în sferturile de finală ale turneului final al CM din Qatar. Pe un stadion de 40.000 de locuri, marocanii vor veni din nou în număr mare şi îşi vor împinge favoriţii de la spate, la fel ca în meciul cu Spania.

Acesta este meciul cu numărul opt care se joacă pe stadionul “Al Thumama”, după Senegal – Olanda 0-2, Spania – Costa Rica 7-0, scorul turneului, Qatar – Senegal 1-3, surpriza Belgia – Maroc 0-2, Iran – SUA 0-1, Canada – Maroc 1-2 și optimea Franța – Polonia 3-1. Cu această partidă și stadionul Al Thumama din Doha va spune adio Mondialului.

ADVERTISEMENT

Cine transmite la TV partida

Partida Maroc – Portugalia se joacă sâmbătă, 10 decembrie, şi va fi televizată în direct şi în exclusivitate pe postul TVR 1 O mai puteţi viziona intrând pe site-ul FANATIK, în format LIVE VIDEO.

Sâmbătă, 10 decembrie, vremea va fi în continuare caldă, dar nu la temperaturi foarte ridicate, sub graniţa a 28 de grade. Mai precis la ora amiezii vor fi în aer 26 de grade, temperatură care se va regăsi şi la ora meciului. Dacă totuşi va fi prea cald, instalaţiile de climatizare vor rezolva problema la 20 de grade.

ADVERTISEMENT

Tot ce trebuie să știi despre Maroc – Portugalia, de la Cupa Mondială 2022, dacă jucați la pariuri

Cu siguranță acest meci, mai ales după demonstrația de forță a Portugaliei în meciul cu Elveția, va atrage ca un magnet pariorii.  FANATIK prezintă cele mai importante informaţii înaintea partidei dintre Maroc și Portugalia.

Ce absențe sunt în meciul Maroc – Portugalia

Selecționerul Walid Regragui are aproape tot lotul de jucători disponibil, cu excepția unuia singur, fundașul de 26 de ani de la West Ham, Nayef Aguerd, care a fost titular în toate meciurile africanilor la acest turneu final, inclusiv în optimea cu Spania, când a fost nevoit să iasă în minutul 83, fiind accidentat.

ADVERTISEMENT

Portughezul Fernando Santos nu are alte absențe în afara celor doi jucători de la PSG, pentru care turneul final s-a încheiat încă din faza grupelor. Este vorba de fundașul stânga Nuno Mendes și de mijlocașul la închidere Danilo Pereira. Marele semn de întrebare pentru toți suporterii este dacă revelația Goncalo Santos, autor a trei goluri cu Elveția, va fi din nou titular sau va reveni Cristiano Ronaldo, ținut rezervă o bună parte a meciului cu Elveția. 

Argentinianul Facundo Tello a primit al treilea meci la CM din Qatar

Arbitrul argentinian Facundo Tello este cel care va conduce meciul Maroc – Portugalia. Sud-americanul a mai împărțit dreptatea de două ori la acest turneu final, fiind la centru la meciurile Elveția – Camerun 1-0, din etapa 1 a grupei G, și Coreea de Sud – Portugalia 2-1, din etapa a 3-a a grupei H. Iată-l după numai un joc fiind din nou delegat la o partidă a lusitanilor.

Walid Regragui, primul antrenor african care a ajuns în sferturile de finală ale Cupei Mondiale, nu se teme de această nouă confruntare, având în vedere că echipa sa a primit doar un singur gol în acest turneu, cel din partida cu Canada, desi a jucat cu Belgia, Croația și Spania.  Și este singura națională care a primit un singur gol!

Cote la pariuri

Maroc a avut evoluții absolut apreciabile la acest turneu final, dar nu suficient de convingătoare pentru a determina casele de pariuri să vadă acest sfert de finală ca fiind unul mai echilibrat. Prin urmare echipa lui Fernando Santos este favorită la cota de 1,70, iar africanii au primit cota de 6,50 pentru un succes și 2,20 pentru șansă dublă 1X. Un gol al lor valorează 1,90, iar la opțiunea cine merge mai departe Portugalia are cotă de 1,35, iar Maroc un uriaș 3,50.

Cele două reprezentative s-au mai ciocnit de două ori și tot la turnee finale de Campionat Mondial. Acum patru ani, în grupă și cu Spania, Portugalia învingea greu Maroc, cu 1-0, gol al lui Cristiano Ronaldo în minutul 4, dar la turneul final din 1986, în Mexic, marocanii au dat de pământ cu lusitanii, victorie cu 3-1, europenii marcând golul de onoare abia în ultimele zece minute.


  • 2,25 este cota Superbet pentru “peste 2,5 goluri” în Maroc – Portugalia VEZI AICI TOATE COTELE

ADVERTISEMENT