Fotbal international

Portugalia – Elveția 6-1, în optimile de finală de la Campionatul Mondial 2022. Cristiano Ronaldo, gest neașteptat după calificarea în sferturi. Reacția selecționerului. Video

Portugalia s-a calificat în sferturi după o victorie categorică în fața Elveției, scor 6-1. Goncalo Ramos, care a fost preferat lui Ronaldo, a reușit primul hattrick de la CM 2022.
07.12.2022 | 00:03
Portugalia  Elvetia 61 in optimile de finala de la Campionatul Mondial 2022 Cristiano Ronaldo gest neasteptat dupa calificarea in sferturi Reactia selectionerului Video
Selecționerul Portugaliei, Fernando Santos, a explicat că lăsarea lui Cristiano Ronaldo pe banca de rezerve în startul meciului cu Elveția a fost doar o alegere tactică. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT
06-12-2022
22:12

Fernando Santos i-a luat apărarea lui Cristiano Ronaldo

Selecționerul Portugaliei, Fernando Santos, a explicat că lăsarea lui Cristiano Ronaldo pe banca de rezerve în startul meciului cu Elveția a fost doar o alegere tactică.

”Cristiano și Ramos sunt jucători diferiți. Nu este nicio problemă cu căpitanul echipei naționale. Suntem prieteni de mulți ani. A dat exemplu de ce trebuie să facă un căpitan.

A fost o performanță bună, un meci grozav, jucătorii sunt de felicitat. Acum este necesar să coborâm cu picioarele pe pământ. A fost grozav, excelent, dar mai sunt trei meciuri și mai avem unul în patru zile.

Urmează sfertul de finală împotriva Marocului. Nu merită să faci niciun pronostic, s-a văzut și la meciul lor de azi cu Spania. Îmi amintesc bine dificultățile pe care le-am avut cu ei la Mondialul din 2018”, a declarat Santos, conform A Bola.

06-12-2022
21:16

Ronaldo nu a sărbătorit calificarea alături de colegi

Deranjat că a intrat pe teren doar în finalul meciului Portugalia – Elveția 6-1, Cristiano Ronaldo a avut un gest neașteptat după ultimul fluier.

Superstarul lusitan a salutat pe fugă fanii prezenți în tribună și care sărbătoarea calificarea en-fanfare a favoriților în sferturile de finală ale Cupei Mondiale, după care a plecat grăbit la vestiare.

Totul în timp ce colegii săi mergeau să salute suporterii. Clar deranjat de postura de rezervă, Ronaldo nu a mai rămas pe teren alături de coechipirerii săi.

06-12-2022
20:06

FINAL: Portugalia - Elveția 6-1 (Ramos 17, 51, 67, Pepe 33, Guerreiro, Rafael Leao 90+2 / Akanji 58)

Vezi aici meciul în format LIVE VIDEO

FINAL. Portugalia învinge de o manieră entuziasmantă Elveția, scor 6-1, deși nu l-a avut în teren pe Ronaldo decât pe finalul întâlnirii. Pentru lusitani urmează duelul cu Maroc din sferturile de finală.

Min. 90+2 – GOOOL Portugalia! Rafael Leao ia o fază pe cont propriu, îl întoarce scurt pe Xhaka și îl învinge pe Sommer cu un șut plasat la colțul lung din colțul careului de 16 metri.

Min. 84 – Golul lui Ronaldo este anulat pentru o poziție clară de ofsaid din care a plecat atacantul portughez.

Min. 73 – În uralele fanilor din tribună, Fernando Santos face 3 schimbări. Îi scoate pe Goncalo Ramos, Otavio și Joao Feliși îi îi introduce pe Cristiano Ronaldo, Vitinha și Ricardo Horta.

Min. 67 – GOOOL Portugalia!!! Joao Felix primește un balon la 20 de metri, îi trimite pe culoar lui Ramos și aceste face hattrick-ul cu o scăriță.

Min. 58 – GOOOL Elveția! La un corner al elvețienilor, Otavio deviază balonul greșit și Akanji înscrie în poarta goală.

Min. 55 – GOOOL Portugalia! Otavio dă o pasă genială pentru Ramos care îi așează mingea lui Guerreiro și fundașul stânga înscrie cu un șut de la 12 metri.

Min. 51 – GOOOL Portugalia! Dalot centrează din dreapta, Ramos îi ia fața lui Comert și înțeapă mingea din 4 metri printre picioarele lui Sommer.

Min. 46 – A început repriza a doua.

06-12-2022
19:00

Portugalia, repriză de vis în fața Elveției

PAUZĂ: Portugalia conduce Elveția cu 2-0 după 45 de minute cu golurile lui Goncalo Ramos și Pepe. Cu Ronaldo lăsat pe banca de rezerve, lusitanii au dominat jocul.

Min. 43 – Ramos este aproape de ”dublă” după ce a scăpat singur cu Sommer, dar șutul său este respins în corner de portarul elvețian.

Min. 38 – Diogo Costa are o intervenție total greșită la o centrare a lui Embolo, mingea îi vine pe cap lui Freuler care o trimite spre poartă, dar Dalot respinge din fața liniei porții.

Min. 33 – GOOOL Portugalia! Pepe dublează avantajul cu o lovitură de cap din 6 metri, după un corner executat de Bruno Fernandes.

Min. 30 – Shaqiri execută foarte bine o lovitură liberă de la 25 de metri, dar Costa plonjează spectaculos și respinge în corner.

Min. 22 – Combinație excelentă a portughezilor, dar șutul lui Otavio este modest și Sommer reține.

Min. 17 – GOOOL Portugalia! Joao Felix îi pasează pe culoar lui Ramos, acesta preia cu dreptul, se întoarce și șutează fabulos la vinclu pe colțul scurt.

Min. 1 – A început meciul.

Momentul sosirii celor două echipe la stadion.

06-12-2022
17:59

Echipele de start la Portugalia - Elveția

Portugalia: D. Costa (Porto) – Dalot (Man. United), Pepe(c) (Porto), Dias (Man. City), Guerreiro (Dortmund) – B. Silva (Man. City), W. Carvalho (Betis), Otavio (Porto) – B. Fernandes (Man. City), Ramos (Benfica), J. Felix (At. Madrid); Rezerve: Sa, Patricio – Andre Silva, Antonio Silva, Horta, J. Mario, Leao, M. Nunes, Neves, Palhinha, C. Ronaldo, Vitinha; Selecționer: Fernando Santos

Elveția: Sommer (Gladbach) – E. Fernandes (Mainz), Akanji (Man. City), Schar (Newcastle), Rodriguez (Torino) – Freuler (Nottingham), Xhaka(c) (Arsenal) – Shaqiri (Chicago Fire), Sow (Frankfurt), Vargas (Augsburg) – Embolo (Monaco); Rezerve: Omlin, Kohn, Kobel – Aebischer, Comert, Elvedi, Fassnacht, Frei, Jashari, Okafor, Rieder, Seferovic, Steffen, Zakaria; Selecționer: Murat Yakin

Meciul Portugalia – Elveția are loc marți, 6 decembrie, cu începere de la ora 21:00, în cadrul optimilor de finală la turneul final al CM din Qatar. Portugalia a câștigat Grupa H, deși a pierdut meciul cu Coreea de Sud, în timp ce Elveția a încheiat pe locul 2 în Grupa G, după Brazilia, la egalitate de puncte, dar sud-americanii având un gol mai mult marcat.

Portugalia – Elveția, în optimile de finală de la Campionatul Mondial 2022

Portugalia și Elveția încheie cu un meci de gală, extrem de echilibrat, faza optimilor de finală, învingătoarea din acest meci urmând a se confrunta în sferturi cu echipa care se va impune în dubla Maroc – Spania. În opinia specialiștilor se profilează un mare duel iberic în sferturi, dar Elveția s-ar putea să fie de o altă părere.

ADVERTISEMENT

Unde se joacă meciul dintre Portugalia şi Elveția

Confruntarea Portugalia – Elveția se desfășoară marți, 6 decembrie, de la ora 21:00, în optimile de finală la turneul final al CM 2022 pe cel mai mare stadion al competiției din Qatar, “Lusail Iocnic”, unde va avea loc, pe 18 decembrie, finala pentru titlul mondial. Va fi un spectacol în roșu și verde în tribună, roșu fiind culoare comună pentru ambele echipe.

Pe acest uriaș stadion, de peste 80.000 de locuri, în grupe a reușit Arabia Saudită miracolul din prima etapă cu Argentina, victorie cu 2-1, apoi s-au mai jucat Brazilia – Serbia 2-0, Argentina – Mexic 2-0, Portugalia – Uruguay 2-0 şi Arabia Saudită – Mexic 1-2 și, în fine, o altă mare bombă, Camerun – Brazilia 1-0. După această optime va urma, pe 6 decembrie, sfertul de finală Olanda – Argentina, pe 13 decembrie o semifinală și, pe 18 decembrie, finala.

ADVERTISEMENT

Cine transmite la TV partida

Partida Portugalia – Elveția se joacă marți, 6 decembrie, de la ora 21:00, şi va fi televizată în direct şi în exclusivitate pe postul TVR 1. O mai puteţi viziona intrând pe site-ul FANATIK, în format LIVE VIDEO.

Soarele şi cerul permanent senin, fără ca vântul să deranjeze decât rareori, reprezintă laitmotivul acestui turneu final, unic din acest punct de vedere, al vremii permanent foarte frumoase. La ora meciului se anunţă o temperatură între 25 şi 26 de grade Celsius.

ADVERTISEMENT

Tot ce trebuie să știi despre Portugalia – Elveția, de la Cupa Mondială 2022, dacă jucați la pariuri

Un meci foarte greu pentru pariori, pentru că ambele echipei au șanse de a merge mai departe. Probabil că Portugalia va fi ceva mai mult jucată, dar sigur și Elveția va avea adepții ei. FANATIK prezintă cele mai importante informaţii înaintea partidei dintre Portugalia și Elveția.

Ce absențe au Portugalia şi Elveția

Fernando Santos, unul dintre cei mai vechi selecționeri de la acest turneu final de CM, are aceleași trei absențe din meciul cu Coreea de Sud, dintre care doi jucători au terminat deja competiția, neavând șanse de refacere. Este vorba despre cei doi jucători de la PSG, fundașul stânga Nuno Mendes și mijlocașul Danilo Pereira. Un al treilea absent este mijlocașul lui Porto, Otavio.

ADVERTISEMENT

La elvețieni se petrece un lucru mai puțin scontat. În meciul cu Serbia, spre surpriza celor prezenți, între buturi nu s-a aflat titularul Yann Sommer. S-a spus că el are o problemă trecătoare și va reveni sigur în poartă la meciul din optimi cu Portugalia, dar Sommer va lipsi și acum, cauza fiind faptul că ar fi bolnav.

Mexicanul Cesar Ramos arbitrează al treilea meci, Istvan Kovacs rezervă a opta oară

Mexicanul Cesar Arturo Ramos a primit acest joc din optimi, al treilea meci al său la turneul final din Qatar și îl va avea rezervă pe Istvan Kovacs, a opta oară în această postură de la începerea competiției. Mexicanul a condus Danemarca – Tunisia 0-0. în Grupa D în prima etapă, și apoi, în a doua rundă, Belgia – Maroc 0-2 în Grupa F. La acest meci a anulat corect la 0-0 un gol al Marocului, chiar în ziua în care a împlinit 38 de ani.

După ce a terminat pe locul al doilea după Brazilia, la golaveraj, într-una dintre cele mai dificile grupe din acest turneu, Elveția își va face a treia apariție consecutivă în optimile de finală, cu scopul de a pune capăt, în sfârșit, unei serii de trei înfrângeri consecutive în această fază. Selecționerul Murat Yakin a declarat după victoria crucială cu 3-2 în fața Serbiei că regretă “singurul gol” de care mai aveau nevoie pentru a câștiga grupa, înainte de a adăuga: “Vom înfrunta cu plăcere Portugalia cu ambiția de a le pune cât mai multe probleme”.

Cote la pariuri

Deși este unul dintre cele două meciuri mai echilibrate din optimi, după Japonia – Croația, casele de pariuri fac totuși o diferență destul de clară între Cristiano Ronaldo și colegii lui și cei din Țara Cantoanelor. Lusitanii au cotă 1,90 la victorie și 1,25 la șansă dublă 1X, iar elveţienii au cotă 4,30 la victorie și 1,60 la șansă dublă X2. Gol Portugalia valorează 1,25, gol Elveția 1,55.

Portugalia – Elveția este un meci bogat în palmares direct, pentru că sunt nu mai puțin de 15 partide și toate au avut caracter oficial! Să reținem faptul deloc de neglijat că prima victorie portugheză a venit abia în 1989, în preliminarii CM 1990 Italia, la șaptea încercare! În total Portugalia are șase succese, Elveția cinci, iar patru meciuri au fost remize.


  • 2,20 este cota Superbet pentru “peste 2,5 goluri marcate” în Portugalia – Elveția. VEZI AICI TOATE COTELE

ADVERTISEMENT