Fotbal international

S-a transformat în deja-vu. Cristiano Ronaldo și „prima reacție” după ce a fost rezervă în Portugalia – Elveția

Cristiano Ronaldo a fost nemultumit de faptul că a fost rezervă cu Elveția, dar, ulterior, potrivit obiceiului, a încercat să-și ascundă sentimentele printr-o postare pe Instagram
07.12.2022 | 17:27
Sa transformat in dejavu Cristiano Ronaldo si prima reactie dupa ce a fost rezerva in Portugalia  Elvetia
Cristiano nu și-a ascuns nemulțumirea pentru că a fost lăsat pe banca de rezerve, dar, ulterior, a încercat să o mascheze printr-o postare pe Instagram.
ADVERTISEMENT

Se spune că trecerea anilor aduce maturitatea. În cazul lui Cristiano Ronaldo însă, măcar în lunile din urmă, acest lucru a fost infirmat. S-au strâns, precum mărgelele pe ață, momentele în care a reacționat, impulsiv, pentru ca, ulterior, să încere să dreagă busuiocul. Episodul consemnat la meciul cu Elveția n-a făcut excepție de la regulă.

Cristiano Ronaldo: ”Prestație de lux a unei echipe pline de talent și tinerețe”

Talentul lui Cristiano Ronaldo este indubitabil. La fel și charisma sa. Cele două elemente contribuind, din plin, și la impactul său uluitor pe rețelele sociale.

ADVERTISEMENT

Numai că, din păcate, în cazul lui Cristiano Ronaldo, asistăm și la reversul medaliei. Milioanele de urmăritori, care-l susțin necondiționat, i-au dat, se pare, senzația că este de neînlocuit.

Și n-a ezitat să reacționeze atunci când cineva a pus interesele echipei mai presus de ale sale. Iar în ultima vreme, când a existat și presiunea indusă de lipsa de performanță, fenomenul s-a accentuat.

ADVERTISEMENT

Așa s-a ajuns la divorțul de Juventus. Iar acum, și de Manchester United. După luni marcate de episoade cu ieșiri impulsive, urmate, rapid, de o reacție a lui Ronaldo, care clama că gestul sau vorbele i-au fost interpretate greșit.

Episod după episod în Anglia

A fost pus sub acuzare de forul englez pentru că, în primăvară, a agresat un fan care-l filma. Ulterior și-a cerut scuze, și l-a invitat pe acesta, un puști de 11 ani, la un meci pe Old Trafford.

ADVERTISEMENT

Sau, în toamnă, cu momentul care a dus la excluderea lui Cristiano Ronaldo din lotul lui Manchester United. Frustrat că nu a fost folosit de Erik ten Hag cu Tottenham, portughezul a părăsit terenul cu 5 minute înainte de finalul partidei.

Ulterior, într-o postare pe Instagram, posta o declarație care părea a unui om dedicat deplin echipei. „În aceste momente, simt doar că trebuie să muncesc din greu în Carrington, să îmi sprijin coechipierii și să mă pregătesc pentru tot în orice meci.

ADVERTISEMENT

Nu este o opțiune să cedezi în fața presiunii. Nu a fost niciodată. Aceasta este Manchester United și uniți trebuie să rămânem. În curând vom fi din nou împreună”, spunea, între altele, Cristiano.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Cristiano Ronaldo (@cristiano)

A venit și interviul care a dus la despărțirea de United. În care criticile s-au ținut lanț. Pentru ca, mai apoi, să vină o nouă declarație plină de diplomație. ”Iubesc Manchester United și iubesc fanii acestei echipe. Aceste lucruri nu se vor schimba. Simt că este momentul potrivit pentru a căuta o nouă provocare. Îi doresc lui Manchester United toate cele bune”, spunea Ronaldo.

Nici la Cupa Mondială nu s-au schimbat lucrurile

Da, poate conta și situația tensionată de la echipa de club, au sunat circumstanțele atenuante în favoarea lui Cristiano Ronaldo. Numai că, în Qatar, au apărut momente similare.

A fost replica spusă în momentul schimbării sale la meciul cu Coreea de Sud. Din nou un impuls de moment. Care, precum de fiecare dată, a avut parte și de explicații.

De data aceasta, nu a ținut nici măcar la Fernando Santos. Care declara: ”Dacă văd imaginile, da, nu mi-au plăcut, deloc. Chiar nu mi-a plăcut. Totul s-a terminat, punct, referitor la această problemă, și acum trebuie să ne gândim la meci”.

Iar acum, a venit episodul de la meciul cu Elveția. Pe care l-a început pe banca de rezerve, iar înlocuitorul său a făcut furori, dându-le dreptate fanilor care cereau ca Ronaldo să fie rezervă.

Postura l-a deranjat teribil pe Cristiano. Și nu doar pe el, ci și pe partenera sa. Urmarea, o anticipați. O nouă reacție pe rețelele sociale. Care să sugereze o neînțelegere.

”Zi uimitoare pentru Portugalia, cu un rezultat istoric în cel mai mare eveniment din fotbalul mondial. Prestație de lux a unei echipe pline de talent și tinerețe. Selecționata noastră este de felicitat. Visul este viu! Până la capăt! Haide, Portugalia!”, a scris Ronaldo.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Cristiano Ronaldo (@cristiano)

Atitudinea sa, o problemă pe care Cristiano trebuie să o îmbunătățească

Un lung șir de episoade care arată că nu este vorba de întâmplare. Ci de o conduită. Iar acest lucru este precizat de multe vedete ale fotbalului mondial care sunt în prezent analiști TV.

Gary Neville, de exemplu, care n-a scăpat ocazia să-l taxeze după ce n-a prins primul 11, spunea, totuși, un lucru care-i poate prinde bine. ”Sunt o mulțime de fani ai lui Cristiano Ronaldo care nu sunt dispuși să-i spună adevărul. Eu cred că el trebuie să asculte adevărul pentru a preveni un final de carieră puțin dezirabil”, spunea Neville.

Și fostul mare fotbalist Ian Wright crede că este momentul ca Ronaldo să înțeleagă că este un joc de echipă. ”Nu pare fericit. Este o situație tristă pentru că nu știu când a auzit ultima oară nu. De câte ori a auzit nu în viața lui? Însă, oricât de grozav este el, este un joc de echipă”, a spus acesta.

În timp ce Nigel de Jong a precizat: ”Un jucător mare, precum Ronaldo, ar trebui să iasă din scenă cu grație. Am văzut acest lucru la Zidane și la toți marii jucători dinaintea lui, și vrei să vezi asta și de la unul dintre cei mai buni fotbaliști din ultimele două decenii.

Puteți vedea deja că este iritat și vă puteți da seama după felul în care s-a comportat în ultimele două luni. Echipa lui are șansa să ajungă în fazele finale, dar el trebuie să fie un lider în vestiar indiferent de propria situație, chiar dar este foarte greu de făcut pentru el. Nu cred că poate accepta faptul că nu joacă”.

ADVERTISEMENT