News

Mărturia unei românce din Israel: ”Teroriștii au încercat să-i deschidă ușa”

E război în Israel, după ce organizația Hamas a lansat un atac masiv cu rachete, sâmbătă dimineața. O româncă a făcut dezvăluiri din mijlocul evenimentelor.
07.10.2023 | 19:32
Marturia unei romance din Israel Teroristii au incercat sai deschida usa
Membrii Hamas au lansat mai multe rachete, după care au încercat să pătrundă pe teritoriul Israelului / Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

O româncă stabilită în Israel a făcut dezvăluiri cutremurătoare despre evenimentele aflate în plină desfășurare, în acest moment. Femeia spune că sirenele au răsunat toată dimineața zilei de sâmbătă, iar fiul ei a făcut atac de panică.

Româncă stabilită în Israel: ”Băiatul meu de 6 ani e în panică totală”

Miryam Rozman este născută în România, însă lucrează ca medic într-un spital din Tel Aviv. Aici, a fost prinsă de atacul cu rachete lansat de organizația Hamas, încă de la prima oră a dimineții.

ADVERTISEMENT

“Era la 6:30 dimineață. Trebuie să știți că aici astăzi e sâmbătă, o zi în care nimeni nu lucrează. 

Așa că la șase dimineață m-am trezit cu sirenele și imediat am luat copiii și am fugit, că noi nu avem o cameră specială în casă.

ADVERTISEMENT

Am o prietenă bună care este la frontiera cu Gaza și ea de dimineață a trimis fotografii că teroriștii au încercat să intre, să deschidă ușa de la casa ei (…).

Şi pot s-o înțeleg, că eu am copii mici, gemeni de 6 ani și băiatul meu de dimineață e în panică totală și e foarte greu”, a povestit Miryam Rozman pentru Antena 3.

ADVERTISEMENT

Spitalele din Israel nu mai au sânge

Femeia a mai povestit că spitalele duc lipsă de sânge și că populația se comportă exact ca în timpul unui război: toți cetățenii s-au retras în camerele-buncăr, iar străzile sunt pustii.

”Un alt lucru care lipsește acum aici e sângele, este lipsă de sânge în spitale. 

Sunt 22 de morți până acum şi 70 de răniți sunt în stare gravă, iar oamenii sunt așteptați să doneze sânge pentru că este nevoie (…).

ADVERTISEMENT

Străzile sunt goale, nu sunt mașini sau sunt numai cele de ambulanţă, oamenii au rămas în casă. 

Ni se transmite să rămânem în casă, să stăm lângă un loc în care putem să fugim acolo dacă este nevoie, dacă se aud încă o dată sirenele, să nu ieșim afară, să nu fie mulți oameni împreună, iar mâine nu va fi școală, că suntem în stare de război”, a mai povestit românca aflată în Israel.

Interpreta Ruby se află în Israel și nu mai poate ajunge acasă

Și interpreta Ruby a rămas în Israel, după ce teroriștii Hamas au atacat cu rachete din Fâșia Gaza. Cântăreața era în vacanță, iar luni ar fi trebuit să se întoarcă în țară.

Cel mai probabil, ea va trebui să-și mai prelungească deplasarea pentru câteva zile, pentru că, în acest moment, mai multe aeroporturi internaționale de pe teritoriul Israelului au fost închise.

ADVERTISEMENT