Sport

Mărturie din vestiarul ”roș-albastru”. ”E mai ușor la coasă decât la antrenamente la FCSB”

Ovidiu Perianu, fotbalist care aparține de FCSB, a ajuns la Gloria Buzău speră să obțină promovarea în acest sezon cu formația...”roș-albastră”.
25.01.2024 | 13:03
Marturie din vestiarul rosalbastru E mai usor la coasa decat la antrenamente la FCSB
Mărturie din vestiarul ”roș-albastru”. ”E mai ușor la coasă decât la antrenamente la FCSB”
ADVERTISEMENT

Ajuns la divizionara secundă Gloria Buzău pentru a-și relansa cariera, mijlocașul ar putea fi omul decisiv în încercarea noii sale echipe de a obține promovarea în SuperLigă la finalul acestui sezon. Tânărul fotbalist în vârstă de 22 de ani aparține încă de FCSB, club la care a ajuns când avea doar 17 ani și pentru care a jucat două sezoane.

”E mai ușor la coasă decât la antrenamente la FCSB”

Perianu admite că tatăl său, dinamovist pur-sânge, a avut un moment de ezitare înainte de a fi de acord ca fiul să ajungă la rivala de-o viață a ”câinilor roșii”. ”Sincer, când a fost sunat de președintele de la Regal Sport a fost un șoc pentru tata. A zis: lăsați-mă un pic să mă gândesc și până la urmă s-a gândit la viitorul meu și la ce-i mai bine pentru mine și m-a lăsat să merg.

ADVERTISEMENT

În ziua meciurilor cu Dinamo nu prea vorbeam așa cu el. După vorbeam, dar înainte de meci, nu”, povestește Ovidiu Perianu. Tânărul fotbalist a copilărit în satul bunicilor, Bogești, aflat la 11 kilometri de Bîrlad. Acolo a aflat și ce înseamnă să alergi în aer liber, a făcut toate năzbâtiile de pe lume, însă a descoperit și ce înseamnă munca fizică sau mersul cu vaca.

Așadar, fanii celor de la FCSB vor afla că antrenamentele fizice făcute de Thomas Neubert la FCSB sunt mai intense decât o zi de coasă. ”Am fost și la vaci, eram mic, și cu calul am mers. În primul rând eram copil, mai mult era o joacă pentru mine, nu era ceva să iau în serios. Am mers peste tot. Și la sapă și la coasă. E mai greu cu domnul Neubert decât la coasă”, completează Ovidiu Perianu.

ADVERTISEMENT

Pentru a ajunge să joace 45 de meciuri pentru FCSB, fotbalistul a făcut foarte multe sacrificii. Primul și cel mai important, a fost nevoit ca de la 11 ani să plece de acasă și să vină la București. ”Am început la vârsta de 8 ani la Bârlad și după, la vârsta de 11 ani am plecat în București. Am plâns primele 6 luni, un an. Am suferit, că eram mic, plângeam după casă. Mereu vorbeam la telefon cu părinții, cu bunicii la fel”, povestește fotbalistul.

Ovidiu Perianu își aduce aminte de satul copilăriei

Nu a uitat niciodată de unde a plecat și visul său a fost mereu să revină în satul copilăriei, Bogești. ”Mi-am cumpărat și pământ și mi-am făcut câteva chestii acolo, dar ușor-ușor, mai e timp și le voi rezolva pe toate, sănătoși să fim”, explică, mândru, Oviidu Perianu. De altfel, amintirile din copilărie sunt cele care încă îi umplu sufletul de bucurie fotbalistului de la Gloria Buzău.

ADVERTISEMENT

În afară de faptul că era mare fan al personajului de desene animate Ben 10 și își dorea să aibă la mână acel ceas special, numit Omnitrix, prin care să altereze realitatea, el nu poate uita cum era atunci când mergea cu colindul. ”Când eram mic, îmi plăcea foarte mult Ben 10. Dacă aș fi avut Omnitrixul, mi-aș fi dorit în primul rând să fiu sănătos și apoi să ajung la o echipă de top.

Dar, revenind în planul realității, îmi amintesc că am fost cu colindul. Mergeam și cu colindul și cu uratul și mă primeau oamenii altfel la mine în sat la Bogești, mă invitau în casă, cu prăjituri, dulciuri, eram primit frumos. A fost o perioadă minunată”, își amintește fotbalistul. Tot atunci, în anii copilăriei, a descoperit și credința, pentru că atunci când era mic mergea în fiecare duminică la biserică alături de bunici.

ADVERTISEMENT

Ovidiu Perianu, despre credință: ”Sunt religios”

”Cu bunica mea mergeam mai mereu la biserică, dar de la un timp nu am mai avut timp. Când am o duminică liberă, însă, merg la biserică. Sunt un om religios”, explică Ovidiu Perianu. Anii au trecut pentru micul Ovidiu și a ajuns chiar titular la FCSB, astfel că era o vedetă la el în sat. ”Da, eram ca o vedetă în sat, toată lumea când mă vedea venea să facă poză cu mine. Nu tot satul, dar cam 80% e cu FCSB”, se amuză sportivul.

Chiar dacă își are originile în Moldova, Ovidiu și-a pierdut accentul local. El spune amuzat că totul e doar de adaptare, căci atunci când se enervează accentul îi revine foarte puternic. ”În timpul pe care l-am petrecut în București m-am dezvățat așa să vorbesc moldovenește. Acolo e originea mea. Când sunt nervos sau când mă enervez sunt direct moldovean-moldovean”, este concluzia lui Ovidiu Perianu.

ADVERTISEMENT
Tags:
2,07 este cota oferită de BETANO pentru pronosticul „X2 și peste 1,5 goluri” la meciul Universitatea Craiova - FCSB