News

Mărturiile unui român infectat cu coronavirus: “Totul a început într-o noapte. Nu am mai trăit aşa ceva”. Ce tratament a primit în Spania. Exclusiv

13.04.2020 | 11:07
Marturiile unui roman infectat cu coronavirus Totul a inceput intro noapte Nu am mai trait asa ceva Ce tratament a primit in Spania Exclusiv
ADVERTISEMENT

Spania este a doua cea mai afectată țară din lume de noul coronavirus. În Peninsula Iberică s-au înregistrat până acum 166.831 de infectări cu COVID-19, iar 17.209 dintre pacienți au murit. În Spania există o mare comunitate de români și unii dintre ei au fost depistați pozitiv la noul coronavirus. 

Mărturiile unui român care s-a vindecat de coronavirus: “Am avut o ciudată lipsă a gustului”

Alexandru este unul dintre ei. Bărbatul de 33 de ani care lucrează în Barcelona a fost de acord să povestească sub protecția anonimatului pentru FANATIK prin ce a trecut, cum a contractat boala și cum s-a vindecat. Tânărul nu a fost asimptomatic, ci a fost testat după ce a avut câteva simptome specifice coronavirusului:

ADVERTISEMENT

“Totul a început într-o noapte. M-am trezit și aveam dificultăți de respirație și febră. Apoi, spre dimineața am avut o tuse ciudată, seacă, nu mai trăisem așa ceva. 

Apoi am mers la doctor și mi-au făcut testul, care a ieșit pozitiv. Nu m-am simțit rău, aveam în continuare puține dificultăți de respirație, dar și o ciudată lipsă a gustului. 

ADVERTISEMENT

“După câteva zile mi-au dispărut simptomele și testul a ieșit negativ!”

Au testat apoi toată familia, eu stau cu socrii în Spania, soția mea fiind acolo. Mi s-a spus că am luat infecția de la socrii. Atât eu, cât și soția. Am fost tratat cu paracetamol, atât. Din fericire, nu am simțit o agravare a stării mele de sănătate.

Iar după câteva zile după care mi-au dispărut simptomele am fost testat din nou și testul a ieșit negativ. Și soția mea se simte bine. Din păcate, socrii au avut mai mari dificultăți cu boala, au suferit mai mult, dar doctorii mi-au spus că sunt pe drumul cel bun și își vor reveni”, a povestit Alexandru pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

Spania a depășit Italia în ceea ce privește numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19. În doar o lună, numărul îmbolnăvirilor a crescut de la 5200 de pacienți la peste 166.000 de infectări cu coronavirus.

Premierul Spaniei anunță reluarea activității economice

Premierul spaniol Pedro Sanchez a declarat că începând de luni se va relua activitatea economică în țară și vor fi deschise unele companii: “Este important să vorbim acum despre reconstrucția economică și socială. 

ADVERTISEMENT

Vreau să fiu foarte clar: nici măcar nu intrăm într-o a doua fază. Deescaladarea va începe cel mai devreme în două săptămâni și va fi progresivă și prudentă”, a spus Pedro Sanchez.

  • 1.043.516 de români erau raportați în Spania în 2018
  • 6300 de infecții cu COVID-19 au fost raportate în România

 

 

ADVERTISEMENT