News

Mașina cu care Dacia a dat lovitura pe piața auto europeană. Modelul, apreciat de mulți șoferi, s-a vândut în număr foarte mare

Dacia a dat lovitura pe piața europeană cu una dintre mașinile produse. Modelul este extrem de apreciat și s-a vândut într-un număr foarte mare.
30.09.2023 | 09:00
Masina cu care Dacia a dat lovitura pe piata auto europeana Modelul apreciat de multi soferi sa vandut in numar foarte mare
Mașina cu care Dacia a dat lovitura pe piața auto europeană. Sursă foto: Colaj Fanatik / Dacia
ADVERTISEMENT

Dacia a dat lovitura pe piața europeană. Un model a fost apreciat de șoferii din Europa. Iar asta o confirmă chiar cifrele. Se pare că mașina a fost vândută într-un număr extrem de mare.

Mașina cu care Dacia a dat lovitura pe piața auto europeană

Dacia a dat lovitura cu modelul Sandero. Conform datelor analizate de cei de la profit.ro, acest model a fost a doua cea mai vândută mașină în Europa în luna iulie.

ADVERTISEMENT

Mai exact, sursa citată arată că Dacia Sandero a reușit să ocupe locul doi în topul celor mai populare mașini din Europa. Câte modele s-au vândut? Doar în luna iulie, aproximativ 16.800 de autoturisme Dacia și-au găsit un proprietar.

Revenind la clasamentul celor mai bine vândute mașini din Europa, primul loc în schimb a fost ocupat de VW T-Roc, SUV-ul care de altfel a ajuns la sufletul europenilor. Ce alte mașini sunt căutate în Europa?

ADVERTISEMENT

Locul trei este ocupat de VW Golf, care până de curând era fruntașă. Aproximativ 16.000 de mașini au fost vândute în luna iulie. SUV-ul Ford Puma de la Ford produs la Craiova a ajuns și el în top 10 cele mai vândute mașini din Europa.

Modelul Duster a pierdut teren în 2023

Iar creșterea este cu adevărat una destul de mare. Acum, această mașină ocupă locul 8. Iar vânzările au crescut cu 87%. În total, 13.732 de unități au fost vândute în luna iulie, conform Jato Daynamics.

ADVERTISEMENT

Mergem mai departe cu alte modele. Dincolo de Dacia, și Renault Clio a fost o mașină căutată. Aceasta este urmată de Skoda Octavia, iar mai apoi avem Hyundai Tucson și Toyota Yaris.

Ultimele două locuri din top 10 cele mai citate mașini din Europa sunt ocupate de Peugeot 208 și Kia Sportage. Revenit la Dacia, se pare că modelul Duster a cam pierdut teren în ultima perioadă.

ADVERTISEMENT

Doar 12.271 de unități au fost vândute în luna iulie. Iar asta înseamnă cu 18% mai puțin decât anul trecut. Chiar și așa, Dacia Sandero a compensat lucrurile. În total, anul acesta au fost vândute peste 140.130 de unități, în creștere cu 23%.

ADVERTISEMENT