Life

Maşina zburătoare devine realitate. Cum arată modelul de 300.000 de dolari care ar putea fi vândut peste doar 3 ani

Mașina zburătoare devine realitate. Un model în valoare de 300.000 de dolari ar putea fi vândut în următorii trei ani. Cum arată?
24.10.2022 | 18:18
Masina zburatoare devine realitate Cum arata modelul de 300000 de dolari care ar putea fi vandut peste doar 3 ani
Cum arată modelul de mașină zburătoare care ar putea apărea peste 3 ani. Sursa foto: Daily Mail
ADVERTISEMENT

Mașina zburătoare ar putea deveni realitate în câțiva ani și nu va mai fi ceva inimaginabil. O companie din SUA, California, și-a propus ca în trei ani să lanseze un model în valoare de 300.000 de dolari.

Mașina zburătoarea va deveni în curând realitate. Când ar putea fi lansată

În scopul de a-i scăpa pe oameni de trafic sau navetă, firma Alef Aeronautic a dezvăluit, în cadrul unei conferințe, organizată la Universitatea Drapper din San Mateo, California, un prototip al primului autovehicul zburător, informează Daily Mail.

ADVERTISEMENT

Mașina, ”Alef A”, va putea fi condusă inclusiv pe sol, dar și să planeze peste coloane de mașini, ceea ce înseamnă că șoferii ar putea scăpa de nervii întinși la maximum, din cauza aglomerației.

 

Model de masina zburatoare
Alef A, model de masina zburatoare. Sursa foto: Daily Mail/Reuters

 

Începând din 2025 s-ar putea întâmpla ceea ce Alef Aeronautics a prezentat. Raza de rulare a mașinii va fi de 200 de mile, iar raza de zbor de 110 mile.

ADVERTISEMENT

”O mașină zburătoare trebuie să fie o mașină, ceea ce înseamnă că poate circula pe o stradă obișnuită.

De asemenea, poate parca într-un loc obișnuit de parcare. Și ar trebui să aibă, totodată, decolare verticală”, a declarat Jim Dukhovny, directorul Alef A, pentru BBC.

ADVERTISEMENT

Modelul este specific doar unui singur pasager și va fi echipat cu opt elice. Directorul executiv, Jim Dukhovny, a mai mărturisit că are de gând să creeze și un Model Z, în valoare de 35.000 de dolari în 2030, dar are nevoie de licență de dronă.

Mașina zburătoarea va decola și ateriza pe vertical

Jim Dukhovny își dorește să revoluționeze transportul auto prin invenția sa, despre care consideră că arată ca cele din filmele despre viitor. El a arătat jurnaliștilor prezenți la conferință și o animație cu zeci de mașini zburătoare deasupra San Francisco.

ADVERTISEMENT

Compania mai vrea să impresioneze și prin faptul că decolarea și aterizarea să se facă pe vertical, cu o tehnologie de pilot automat. Deja această tehnică este bine stabilită de industria dronelor.

ADVERTISEMENT
Tags: